ÖIS tror på 3-500 tillresta

Arrangerande förening skall erhålla en tiondel av arenans totala kapacitet för bortasupportrar vilket i detta fall blir 3000 platser. Ett så stort följe lär det inte bli, men väl en siffra kring 400. Det tror åtminstone ÖIS. – Någonstans mellan 3-500 personer tror vi kommer vara i ÖIS-klacken, säger Eventchefen Oskar Ängermark.

Hammarby Fotboll och dess supportrar har redan, den bittra säsongen till trots, börjat ladda upp inför premiärmatchen av Tele2 Arena. Även om det känns ganska så långt borta just nu så återstår endast tio dagar innan Superettan för Hammarbys och ÖIS del rivstartar igen.

Det återstår att se om Tele2 Arena blir helt och fullt utsåld – det är kanske att räkna med för mycket – men med dagsfärska siffror som säger 18 500 sålda biljetter är det inte alltför långt borta. Av dessa är över 10 000 säsongsplåtar. En siffra som enbart går att imponeras av.

Men för att arenan skall snudda vid fullsatt krävs det att även supportrar till ÖIS bjuder till, reser upp till Stockholm och införskaffar en biljett. Från ÖIS sida tror man på en siffra kring 3-500 Öisare.

– Vi har ingen exakt prognos men någonstans mellan 3-500 personer trorvi kommer vara i ÖIS-klacken, skriver ÖIS Eventchef Oskar Ängermark i ett SMS.

Vad grundas det på?

– Ett flertal faktorer. Antal i bortaklacken mot DIF, bokningar i bussar samt erfarenhet.

Försäljningen av biljetter till övriga delar av arenan har varit igång i någon vecka, men så sent som under gårdagseftermiddagen släppte Hammarby via Ticnet bortaklacksbiljetterna. Priserna ligger på 80 kronor för ungdom upp till 19 år samt 160:- för priskategori vuxen.

Under onsdagsmorgonen meddelade Hammarby Fotbolls biljett- och evenemangsansvarige Göran Rickmer att 46 biljetter då var köpta till ÖIS-klacken. En siffra som självklart kommer att stiga ju närmre match vi kommer.

Du köper dina biljetter här.


'ÖIS tror på 3-500 tillresta' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se