Premiären redan omsprungen biljettmässigt

Under gårdagen passerades 2 600 sålda biljetter till måndagens match mot Hammarby. Den siffran överstiger samtliga publiksiffror utom en tidigare under året.

Trots den prekära tabellpositionen är intresset för att se ÖIS större än någon annan gång den här säsongen. Visst, derbyt mot Gais drog lite mindre än 9 500 åskådare, men som bekant var inte alla av dem Öisare och utan draghjälp från de Grönsvartas supportrar hade publiksiffran logiskt nog inte landat så högt. Enkelt räknat var vi kanske 50/50 rent sympatimässigt och vid en sådan ekvation var det cirka 4 700 Öisare på plats den kvällen.

På måndag kommer inte varenda en att vara röd och blå heller, men några tusentals bortasupportrar är inte att räkna med. Prognosen lyder mellan 5- och 600 Hammarbyare vilka kommer att hålla till på den sedvanliga bortasektionen på den södra sidan vilken vetter mot Ullevis tennisbanor.

Den totala mängden sålda biljetter var under gårdagens eftermiddag just över 2 600 varav ett hundratal på bortaläktaren. Redan nu är med andra ord ett odiskutabelt faktum att biljettförsäljningen överstiger sex av de totalt sju hemmamatchernas publiksiffror 2013. Suget efter att se ÖIS har bevisligen fått sig något av en nytändning.

Premiären redan omsprungen

När ÖIS i april mötte Falkenbergs FF på Gamla Ullevi i Superettans första omgång fanns 2 513 personer på plats för att se ÖIS återtåg in i elitfotbollen. Det är den hittills högsta publiksiffran bland samtliga hemmamatcher om man bortser från derbyt vilket som sagt lockade snudd på totalt 9 500 personer. Resterande åskådarantal har stannat under 1 700-strecket vare sig Gif Sundsvall, IFK Värnamo eller Degerfors IF stått på andra sidan mittlinjen. Det strecket har sedan länge redan har passerats enbart genom årskort, sponsor- samt lösbiljetter.

Faktum är att premiärens publiksiffra överskreds redan under fredagseftermiddagen när ÖIS lät meddela att över 2 600 biljetter var sålda till måndagens match. Ett hundratal av dessa av Hammarbyare vilket betyder att ytterligare 4-500 med hjärtat hos Hammarby IF ännu inte köpt sin matchbiljett.

Att premiärsiffran redan har passerats enbart genom biljetter köpta på förhand tyder på att publiksiffran kan segla uppåt 4-5000 tillslut, något som enligt klubben också är ett mål att sträva efter.

Kanske kommer ytterligare något hundratal välja att resa ned från huvudstaden för att se Thomas Dennerbys debut som huvudtränare – en andra buss är på väg att fyllas – men framförallt är förhoppningen att de som titulerar sig Öisare skall bege sig till Gamla Ullevi och bidra med stämning, välfyllda läktare och en extra kick för spelarna att kunna kriga hem tre livsviktiga poäng i bottenstriden. Därefter kommer den ekonomiska biten som en viktig pusselbit.

Ni köper era biljetter via Ticnet här


'Premiären redan omsprungen biljettmässigt' have 23 comments

    • 27 juli, 2013 @ 21:32 Gabriel

      Var hittar du alla skumma klipp någonstans? Imponerande av dig!

  1. 28 juli, 2013 @ 00:31 Fredrik

    Just nu ser det väldigt mörkt ut.. Alla andra bottenlagen tar poäng och drar ifrån.. Och det är helt tyst från Kent Carlssons sida.. Vi hade ren tur att vi inte förlorade mot Bajen uppe i Sthlm, sjukt dåligt spel och knappt ett anfall..Det måste nästan till ett mirakel för att få igång detta laget så vi håller oss kvar.

    Fan va negativ jag låter nu, men det är ju den bistra sanningen! Jag orkar inte fler år nere i Div 1!!

    Nåt måste hända!!

    Svara

    • 28 juli, 2013 @ 09:11 AD/HD

      Jag tror ärligt talat att ÖIS riskerar försvinna som fotbollsklubb när vi går tillbaka till ettan – för det gör vi. Synd om spelarna som spelat nästan gratis och som kommer att hamna i gärdsgårdsserier, om de lyckas byta klubb. ÖIS-spelare, med något unikt undantag, har inget större värde på marknaden utanför ÖIS-gården och SD – där de däremot hålls som toppspelare. Unga spelare sitter fastkedjade med kontrakt på ett sjunkande skepp och kan inte ens byta klubb. Vi kommer ta högst 5 poäng på kommande 10 matcher och det räcker inte för att stanna kvar i Superettan. Förutom Emil och Peter finns inga spelare med kvaliteter för mer än högst division 1. (Hoppas Leinar såg Supermatchen igår och äntligen snappade hur en back skall spela, ingen av backarna slog en enda långboll på Bengt utan spelade alltid upp genom mittfältet. Leinars tjongafotboll hör hemma i korpserier.)

    • 28 juli, 2013 @ 11:26 Felix Jonsson

      När har vi lyft våra spelare som toppspelare? Jag hoppas du förstår att när vi lyfter spelare så lyfter vi ju dem i förhållade till deras omgivning i superettan och i laget.

      Det är något vi enligt mig måste göra för att det ska gå att fortsätta med detta. Om vi hela tiden hade satt vårt beröm i perspektiv och jämfört med världstoppen hade det varit väldigt svårt att sätta betyg och bedöma spelarna över huvud taget.

      Och har vi verkligen varit så fantastiskt positiva dom senaste veckorna? Ge mig gärna några exempel på detta i så fall.

      Gällande Supermatchen hoppas jag inte att någon såg den. När jag ser att ÖIS samarbetar med det jippot blir jag ganska bedrövad.

      Att Leinar däremot bör spela lite mer längs med marken håller jag med dig om. Han har en tendens att lite för ofta leta efter någon av anfallarna med sina bollar. Fast det är inte helt rätt att enbart lägga den kritiken på Leinar. Det är dels en tränarfråga att intstruera hur man vill spela och vilken typ av passningar man vill se, och dessutom krävs mycket mer rörelse på mittfältet än vad det varit i många av matcherna under våren. I många fall har långbollen varit det enda alternativet.

    • 28 juli, 2013 @ 13:04 Anonym

      Förstår att din våta dröm är att bli sportjournalist, men det kommer aldrig att hända. Du saknar den grundläggande journalistiska egenskapen – kritisk granskning. Istället gör du dig alltför ofta dig skyldig till det mest förbjudna inom journalistiken, brown nosing. Om du förstått sambandet orsak/verkan skulle du tagit alla tips du fått här på SD om fix & trix i ÖIS ad notam, följt upp dem, och då kanske börjat förstå varför ÖIS bara har en väg att gå. Nedåt.

    • 28 juli, 2013 @ 14:19 Sven R

      Jag har uppfattat detta som en fanblogg och inte en blogg som tagit på sig uppgiften att kritiskt granska ÖIS som förening. Därmed inte sagt att detta skulle vara en uppgift som inte kunde vara väl värd att genomföra. Jag är övertygad om att det i ÖIS, precis som i vilken annan organisation, finns saker som skulle må bra av att lyftas fram i ljuset.

      Du och andra(?) har lyft vad du/ni tycker om olika företeelser under nic:et ’Anonym’ och/eller tillfälliga nic. Det är därför svårt för mig (och antagligen även redaktionen) att avgöra om du/ni för fram reella missförhållanden, personliga motgångar eller bara önskan att skada föreningen. Dessa ’tips’ har dessutom varit väldigt vaga och antagligen svåra att följa upp.

      Om du/ni verkligen har exempel på verkliga missförhållanden och inte i detalj vill redovisa dem i kommentarsfälten här med risk för att bli igenkänd/-a, så föreslår jag att du/ni istället skickar ett mail till redaktionen med mer detaljer och uppgifter som går att följa upp. Jag är säker på att redaktionen då kommer att åtminstone överväga detta och dessutom skydda din anonymitet.

      Skulle man ändå inte ta upp ämnet och det verkligen är intressanta missförhållanden, så föreslår jag att du istället tipsar en journalist på en av våra dagstidningar eller på Radio Väst. Där kan du vara helt säker på att din anonymitet skyddas.

      Själv har jag nyligen skickat ett sådant tips till SD-redaktionen och även om det inte tagits upp ännu och kanske aldrig görs, så har jag åtminstone försökt få dem att kolla upp ett rykte som jag inte vill sprida i kommentarsfältet då jag inte har det från en förstahandskälla. Då jag själv inte har tillgång till de personer som eventuellt kan bekräfta detta rykte, så valde jag att skicka ett mail till redaktionen som på ett annat sätt har tillgång till dessa personer.

      Som sagt har ännu inget skrivits, så ryktet jag hört kanske var fel. Skulle det vara riktigt, så inser jag dock att just detta ämne kan vara intressantare att skriva om efter säsongens slut och kanske till och med närmare föreningens Årsmöte.

    • 28 juli, 2013 @ 15:17 Björn

      Nu blir man nyfiken kom igen lite till.
      Är det negativt eller positivt för föreningen?

    • 28 juli, 2013 @ 15:54 Sven R

      Vare sig positivt eller negativt för föreningen. OM det är sant visar det på dåligt omdöme hos styrelsen och/eller enskilda styrelseledamöter samt chefstjänstemän.

    • 28 juli, 2013 @ 16:31 Felix Jonsson

      Vi undersöker saken.

    • 28 juli, 2013 @ 15:19 Björn

      Varför gnälla detta är ingen kvällstidning det är en av Sveriges bättre fotbollsbloggar.

    • 28 juli, 2013 @ 16:15 Felix Jonsson

      Okej, jag ska försöka ta detta så lugnt och fint jag bara kan trots min sinnesstämning just nu.

      Först och främst så har jag ingen aning vem du är men jag antar att du är samma människa som alltid är här och gnäller på mig och mitt skrivande för att istället lägga fokus på något som du tycker är fel i ungdomsleden.

      Jag har skrivit flertalet gånger till dig att detta är något som vi inte kan göra något åt så länge vi inte har fått någon vettig information. Skulle det vara så att du trädde fram till mig på ÖIS-gården nån gång och berättade hur det verkligen stod till och beskrev mer än att bara skriva i gåtor att du tycker att ungdomsverksamheten är korrupt och yada, yada. Det är som du kanske förstår rätt svårt att göra nått av den informationen.

      Sportjournalist ska jag nog bli ändå ska du se. Även om man i vissa stunder tvekar kring om det är värt att skriva en rad till till sådana människor som dig.

    • 28 juli, 2013 @ 17:27 Anonym

      Bra Felix, skit i idioterna! Du håller mer än genomsnittlig sportjournalistnivå, så kör hårt! Dock är det väldigt ont om jobb i branschen.

    • 28 juli, 2013 @ 18:02 DJ-CJ

      Kör hårt, Felix! Hade ni inte levererat kvalitet hade ni inte haft så många läsare som engagerade sig om och om igen. SD ger verkligen ett mervärde till oss supporters, ingen idé att lyssna på dem som bara vill ställa till med problem!

    • 29 juli, 2013 @ 00:03 Exilen

      Ni som skriver på Sambadefensiv gör ett skitbra jobb! Det imponerar att ni orkar lägga ner så pass mycket tid och engagemang som ni gör! Ni ligger på en bra mycket högre nivå än det laget presterar för tillfället…

      Keep up the good work!

    • 28 juli, 2013 @ 23:44 Hannes Persson

      Du som sitter där bakom datorn och häcklar Felix och övriga skribenter på en, för oss faktiska ÖISare, absolut mycket läsvärd blog om just ÖIS…
      Du ska inte ta och visa att du är något annat än den jävla snigel du verkar vara? Kanske ska ta och visa att du har en ryggrad, och kan stå upp för dina åsikter, istället för att gömma dig bakom datorn och när du ska skriva skit om det vi alla här, bortsett från diverse bittra föräldrar, verkligen älskar och värnar om?

    • 29 juli, 2013 @ 13:23 Rude Boy

      +1 Keep up.

  2. 28 juli, 2013 @ 00:52 Daffy

    Nu sluter vi leden!

    Svara

    • 28 juli, 2013 @ 20:37 DrJonas

      +1
      …och tänker positivt!

    • 28 juli, 2013 @ 21:58 SB

      Vi kommer att gå upp i år.

  3. 28 juli, 2013 @ 19:41 Krilliano

    Man kanske skulle införa någon form av registrering innan man får kommentera här på bloggen.
    Då har man ju i alla ett nick att relatera till.

    Svara

    • 28 juli, 2013 @ 23:34 VonÖrgryte

      Jag tycker det låter som en utmärkt idé.

    • 29 juli, 2013 @ 02:29 Rött&blått

      Jag håller inte med Sambadefensivs skribenter i alla frågor men även jag tycker att de lägger ner ett imponerade arbete och att man ofta uppdaterar sidan med intressanta och läsvärda krönikor och reportage. Sedan börjar jag också tröttna på den j-vla bittra och skitsnackande kommentatorn som skriver under signaturen ”anonym”. Det måste vara en förälder eller f.d. spelare i ett av juniorlagen som har blivit petad och inte kunnat hantera det utan skyller sitt eget ”misslyckande” på klubben och framför allt på ledarna för juniorlagen. Patetiskt och väldigt fegt att vräka ur sig skit mot namngivna personer i föreningen.

      Tycker också att någon form av registrering hade varit önskvärd och gärna i kombination med inloggning. Visserligen skulle antalet läsare minska men kanske fler personer kan hjälpa till med att producera inlägg och vi kanske skulle få högre nivå på kommentarerna och slippa folk som ”Anonym” som bara vill skada klubben vi andra älskar.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se