Rosén: ”I nivå med vad jag väntat mig”

När Robin Jonsson lämnade kom istället Adam Rosén in med målet att förstärka ÖIS försvarslinje. Då hade han spenderat en handfull säsonger i division ett med sitt Skövde AIK och var således oprövad på superettanivå. Men nu, med halva säsongen spelad, räcker det att titta i papperen för att se att Rosén varit ordinarie genom hela våren. – Jag tycker att det är i nivå med vad jag väntat mig. Ett snäpp upp från ettan, säger han om sina första månader som spelare i elitfotbollen.

Under fjolårshösten kallade ÖIS till en presskonferens som skulle hållas på Öisgården. Det sades att det skulle ske förändringar på det sportsliga planet. Några timmar senare satt Adam Rosén tillsammans med sex andra herrar vid det framställda långbordet i klubbhuset. Bredvid sig hade han huvudtränare Hans Prytz, sportchef Kent Carlzon, fotbollssektionens ordförande Mattias Asserståhl samt två i det ögonblicket okända ansiktet – Johan Lundgren och André Nilsson tillsammans med den något mer välkände Marcus Lantz.

Mer än ett halvår har passerat sedan dess och numer har de flesta Öisare bra koll på dem som presenterades då. Två av dem, närmare bestämt Adam Rosén och Johan Lundgren, har direkt tagit varsin relativt given plats i ÖIS startelva samtidigt som André Nilsson fortfarande brottas för att komma tillbaka från den bittra skadan vilken anföll honom under en avskedsturnering med sitt gamla lag från Holmalund.

När Adam Rosén själv ombes sammanfatta sin första vår som spelare för Örgryte IS pratar han både om välkomnandet, det fina cupspelet samt det betydligt mer vacklande seriespelet där det önskade poängantalet inte uppnåtts.

– Till att börja med så blev jag väldigt bra välkomnad som ny i klubben och trivs bra. Säsongen började bra med resultaten i cupen. I serien har vi tyvärr inte fått igång spelet som vi vill och inte riktigt spelat in så mycket poäng som vi velat. Ser fram emot att komma igång och göra en bättre höst framför allt poängmässigt, berättar han innan han om nivån på Superettan tillägger:

– Jag tycker att det är i nivå med vad jag väntat mig. Ett snäpp upp från ettan.

Tidig måndag morgon beger sig hela ÖIS spelar- och ledartrojka uppåt i landet för ett fyra dagar långt träningsläger i Grundsund. För ÖIS som organisation är det intet nytt – men för Adam Rosén blir det logiskt nog första gången han får känna på Bottnavallens förhoppningsvis välklippta gräsmatta. På tisdag stundar match mot Grundsundsalliansen och två dagar därpå är det Smögens IF från division fem som står för motståndet. Två lag som ÖIS skall vara klart bättre än.

– Jag har lite dålig koll på vad det är för nivå på lagen vi skall möta, men om det är så är det bra läge att få flyt på spelet och förhoppningsvis några mål framåt, menar Adam själv.

Men det kommer betydligt viktigare matcher framöver. Om mindre än två veckor inleds allvaret igen. Ångestmatch efter ångestmatch där poängen blir allt viktigare för var omgång som slinker förbi. När vi skriver omgång 15 är ÖIS inte bättre än tredje sist och det med en match mer spelad än det IFK Värnamo som skuggar Sällskapet. På frågan om vilka bitar som måste förbättras för att klara det uppsatta målet att hålla laget kvar i Superettan svarar ÖIS mittbacksklippa Adam Rosén inte alltför invecklat.

– Det är svårt att säga. Släppa in färre mål och göra fler framåt är ett tråkigt svar. Men det är väl vad vi kommer diskutera när vi drar igång imorgon.


'Rosén: ”I nivå med vad jag väntat mig”' har en kommentar

  1. 7 juli, 2013 @ 18:05 Sven R

    Nog misstänkte jag att ekonomin var lite i gungning, men jag blir oerhört förvånad över att man väljer att bara skicka sex personer till Grundsund. ;)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se