”Tendensen tyder på 4000”

Måndagens match kan locka de mest välfyllda läktarna sedan derbyt mot Gais i början av maj. Med hjälp av en stor skara gästande supportrar kan publiksiffran med Öismått mätt bli relativt hög. – Tendensen är att det blir över 4000 åskådare, säger Oskar Ängermark, Eventchef på Örgrytes fotbollssektion.

Frånsett Gaisderbyt vilket lockade över 9500 personer till Gamla Ullevi en torsdag kväll i maj har läktarna gapat tomma när ÖIS (och för all del även Gais) spelat hemmamatch. Premiären drog färre än 3000 och på den vägen har det fortsatt. I takt med sviktande resultat har 1000-vallen varit skrämmande nära vid ett flertal tillfällen.

När ÖIS på måndag står som arrangör i matchen mot Hammarby IF ser det ut att som att publiksnittet kan få sig ett lyft. Det nuvarande, vilket landar på 2725 åskådare per match tack vare den höga derbysiffran, lär om vädret är på rätt humör passeras. Redan nu har det i förväg sålts tio gånger mer biljetter än det vanligtvis gör.

– Tendensen är att det blir över 4 000 åskådare på måndag, speciellt då vädret ser ut att vara mycket fint också, menar Ängermark.

Klacken flyttad av säkerhetsskäl

Vanligtvis är hemmaklacken placerad på de tre sektionerna M1, M2 samt M3 men på måndag kommer ett smärre sektionsskifte temporärt att ske. Då kommer Östra Stå, som klacken har för vana att kallas, att flytta upp ett etage. Så var fallet mot Gais och så blir alltså fallet även mot Hammarby.

Anledningen till detta är i första hand en säkerhetsfråga. På sektionerna M1-M3 hade klackarna stått för nära varandra och således är det en önskan från polisens sida att avgränsa de båda klackarna och ha ett större avstånd emellan dem.

Men bytet lär inte uppröra några större känslor hos klackfolket. Sektionen rymmer betydligt fler personer och i derbymatchen slog det mycket väl ut. Ljudnivån trissades upp ännu något snäpp i och med det närliggande taket, även om närheten till planen som vanligtvis finns till viss mån fick se sig försvunnen.

– Det är av säkerhetsskäl (att klacken flyttar upp till övre etage, reds. anm.) så inte klackarna är för nära varandra. Polisens önskan och något som supportrarna ser som något positivt med tanke på hur väl det föll ut i derbyt mot GAIS, kommenterar ÖIS Eventchef innan han tillägger:

– M-sektionen fungerar strålande vanligtvis och ger en bra inramning med klacken nära planen men blir för nära motståndarklacken nu när Hammarby besöker oss.


'”Tendensen tyder på 4000”' have 3 comments

  1. 26 juli, 2013 @ 01:47 JD1887

    Förlåt för orelevant fråga nen kan någon berätta om och isåfall hur länge intersport på GU är öppet. Ska vara i stan på fredag och lördag och tänkte passa på nu i lönetider. :-)

    Svara

    • 26 juli, 2013 @ 10:53 Anonym

      Öppettider Gamla Ullevi:
      Mån-fre: 10-17
      Lördag: 10-15
      Söndag: Stängt

      Och matchdagar tror jag att dom har öppet tills en timma efter matchens slut.

    • 26 juli, 2013 @ 21:36 Anonym

      Härligt, tack! Nu blir det ÖIS-merch!! :D


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se