Ett ÖIS med oddsen på sin sida åker till Borlänge.

16.30 blev 12.00 och helt plötsligt stod vi lika långt bak på hälarna som Daniel Majstorovic gjorde på Valhalla IP i våras. Totalt bortdribblade. Därför blir det ingen rapport från torsdagens träning. Därmed kan vi inte heller bjuda på någon startelva som på något sätt är förankrad i verkligeheten. Istället blir det en kortare lägesrapport.

Om vi börjar med motståndarna så börjar IK Brage hamna i en sits där man inte längre har något att förlora. Förra omgångens förlust mot Östersund på bortaplan innebar den tionde förlusten i rad. Totalt har man under säsongen samlat ihop hela 15 förluster. Ett inte allt för imponerande facit för dalmasarna.

Förutom de allt annat än imponerande insatserna på planen har vi även på behörigt avstånd fått beskåda en av årtiondets minst imponerande sportchefsinsatser i Borlänge. Unge Mikael Kallbäck gick in i klubben utan att tänka efter. Han såg att Jan Tauer och Dulee Johnsson var förhållandevis billiga. Varför dom var det hade han däremot ingen tanke på. Dulee Johnsson och Jan Tauer var de två största namnen tillsammans med förre Danmarksproffset Njogu Demba-Nyrén. Demba Nyrén skulle göra målen och Janne Tauer skulle från sin ytterbacksposition ge försvaret lugn samtidigt som han skulle servera Njogu Demba-Nyrén med inlägg som han skulle förvalta på bästa sätt. Från innermittfältet skulle den minst sagt skandalomsusade Dulee Johnsson styra och ställa. Det gick inte riktigt enligt planen.

Demba Nyrén är nu i Dalkurd FF i Division 1, Janne Tauer hamnade i Andrea Doria i division 4 och Dulee Johnsson, ja han är väl kvar men är bara en skugga av sitt forna jag. På gott och ont.

Just det ja, Conny Karlsson värvades också in som tränare. Han försvann från klubben mer eller mindre frivilligt efter elva matcher. På dessa hade man tagit fem poäng. Nu har laget spelat 18 matcher och poängskörden är fortfarande fem poäng.

Det är med andra ord ett minst sagt stukat lag ÖIS möter imorgon. Samtidigt är laget i den situation ÖIS genom åren visat sig vara som allra bäst i. Nämligen som helt uträknade. Det hör knappast till ovanlgheterna att lag som är till synes avsågade gör ett sista dödsryck innan man lägger sig ned för den slutgiltiga vilan. Brage kommer självklart inte klara sig kvar i Superettan men man kommer med största säkerhet ta fler poäng än fem och imorgon hade varit en alldeles ypperlig dag för laget att göra det på.

ÖIS kommer till matchen med en så gott som skadefri trupp så vitt vi vet. Dessutom med en enda avstängning. Christofer Bengtsson har slutligen samlat på sig sitt tredje gula kort efter en påstådd armbåge mot Assyriska. Om huruvida förseelsen var medveten eller ej tvistar dock de lärda. Kortet är dock ett faktum och den bildsköne saknas i fredagens drabbning på Domnarvsvallen.

In i Christofer Bengtssons ställe finns det två spelare som kan tänkas kliva in. Den ene är Tobias Bratt och den andre är Jonathan Azulay. Med tanke på att Tobias Bratt värvades som högerback och ännu inte spelat där i A-laget vore det märkligt om han inte fick chansen. Han har dock blandat och gett i U21-serien och det vet Marcus Lantz mycket väl om. Jonathan Azulay har flertalet gånger varit uttagen i U21-landslaget för att kunna användas som högerback och har erfarenhet från att spela på den positionen. Därmed hade jag satt mina slantar på den sistnämnde.

I övrigt bör laget förmeras likt startelvan mot Assyriska. Abdel Bouraimas vara eller icke vara i startelvan har diskuterats men i nuläget är känslan att han får chansen ytterligare en gång. Mot ett slarvigt och ganska långsamt Brage kan hans snabbhet dessutom komma väl till pass. Vid sidan står dock både Ricky Yarsuvat och Johan Hedman och knackar på dörren. För det är inte Ricky som kommer starta bredvid Emil på topp den här gången.

George Mourad borde få sin första start i den rödblå dressen bredvid Emil Karlsson på topp. Med tanke på vilken stor värvning George Mourad ändå är för klubben så lär han inte ställas åt sidan.


'Ett ÖIS med oddsen på sin sida åker till Borlänge.' have 21 comments

  1. 16 augusti, 2013 @ 09:48 Anonym

    Finns inga säkra poäng. Brage gör första målet i kväll. Fortsättning följer i kväll…..

    Svara

  2. 16 augusti, 2013 @ 10:48 Rude Boy

    Emil gör första målet. Åby andra och Leinar trean. 3-0 till Öis alltså.

    Svara

  3. 16 augusti, 2013 @ 13:32 Anonym

    2-0 till Öis , Sebastian 1-0 Emil 2-0

    3 poäng!! snälla!!!

    Svara

  4. 16 augusti, 2013 @ 15:05 Sebbe

    Murre sätter sitt första Öis-Mål på nick och Lundgren klämmer dit ett välplacerat skott.
    2-0 seger. Eller ah 0-2 seger

    Svara

  5. 16 augusti, 2013 @ 19:21 voldemort

    Vita bortaställ? Ser man inte skillnad mellan grönt o rött? Fascinerande :-)

    Svara

    • 16 augusti, 2013 @ 20:16 Christian Börjesson

      Andi Tomppuu (som för övrigt inte är med i dag) är färgblind… Kan vara därför.

    • 16 augusti, 2013 @ 20:29 voldemort

      :-) Den var bra…

    • 16 augusti, 2013 @ 20:32 voldemort

      Se där ja..där gick Lillström sönder. Han spelar inte många matcher den gossen. Är det inte gult o rött så är det skada. Byt lagkapten för gott nu…

    • 16 augusti, 2013 @ 21:20 John L

      Där gick 50% av våran mittfältsupsättning sönder. Är han borta länge ser det tungt ut. Även om Lindström varit långt ifrån en succé i år så är det ändå en tung skada.

    • 16 augusti, 2013 @ 22:01 Christian Börjesson

      Men jag var ju allvarlig. Tomppuu är färgblind och var därför tvungen att avbryta en match tidigare under säsongen. Tror faktiskt det var orsaken till våra vita dresser.

    • 17 augusti, 2013 @ 11:11 voldemort

      Måste vara ett otroligt jobbigt handikapp för en fotbollsspelare faktiskt.

  6. 16 augusti, 2013 @ 20:36 Björn

    Det ser tungt ut

    Svara

    • 16 augusti, 2013 @ 20:37 voldemort

      Närmare 0-0 match kan man nog inte komma…

    • 16 augusti, 2013 @ 20:38 Björn

      Om nu inte Brage gör ett

    • 16 augusti, 2013 @ 20:44 voldemort

      Risken är stor..

  7. 16 augusti, 2013 @ 20:54 voldemort

    Intressant att han nummer 8 från div 2 är den mest farlige Brage har. Även om han är lite hemmablind ibland och inte vill se alternativ. Han vill iallafall…

    Svara

  8. 16 augusti, 2013 @ 21:10 voldemort

    Vilken krampaktig bottenmatch…

    Svara

  9. 16 augusti, 2013 @ 21:18 Björn

    Vi är inte bättre får hoppas på kval

    Svara

  10. 16 augusti, 2013 @ 22:08 Jakobilandslagetom7år

    Lantz i TV: ”Vi är svåra att göra mål på och blir stadigt bättre….” Hmmm… – Var du vaken under matchen?
    Hej Trollhättan och Limhamn, här kommer vi! Utspelade av seriens slagpåse. Fyra vinster på hela säsongen varar tre av dem främst på grund av tur. Östersunds målvakt bjöd på ett mål, hemma mot Brage gjorde vi mål på enda chansen och Assyriska spelade ut oss med en man mindre under första halvlek. Och nej, jag är inte överdrivet pessimistisk. Jag har verkligen försökt hitta ljusglimtar under året. Tycker bara Peter och Jacob Ericsson håller superetta-nivå denna match. Helt övertygad om att det blir direktnedflyttning. Våra bottenkonkurrenter ser betydligt starkare ut, både framåt och bakåt.

    Svara

    • 17 augusti, 2013 @ 00:15 voldemort

      + 1 tyvärr…

    • 17 augusti, 2013 @ 11:56 Sektion LM

      Hur gärna jag än vill har jag väldigt svårt att argumentera emot….


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se