Ängelholms totala förnedring av AFF

Omgång 16 bjöd på en hel del karameller. 3-3-matchen på Gamla Ullevi, Astvalds hemmadebut samt Ängelholms FF:s totala förnedring av Assyriska FF.

Varbergs BoIS – Landskrona BoIS 2-1

1-0, Ardian Rexhepi (41′), 1-1, Alexander Nilsson (42′), 2-1, Gabriel Altemark Vanneryr (91′)
På hemmaplan vann Landskrona BoIS med utklassningssiffrorna 5-0, men historian blev en helt annan när lagen bara dagar senare stötte samman på Påskbergsvallen i Varberg. Matchbilden var betydligt jämnare vilket också måltavlan skvallrade om. Och när hemmalaget tillslut ändå tog ledningen bara minuter före paus så svarade gästerna blixtsnabbt när Alexander Nilsson, som på senare tid lagt i en högre växel, dök upp som gubben i lådan och stötte bollen i mål vid den bortre stolpen.

Men denna kväll fick Varbergs BoIS det sista ordet. Jörgen Pettersson, Landskronas tränare, trodde inte sina ögon och skickade avhyvlingar till höger och vänster i den efterföljande intervjun. Han menade på att domarna var undermåliga och att de inte skött sitt jobb vilket naturligtvis skapade stora krisrubriker i Aftonbladets nätbilaga.

Altemark Vanneryr kan mycket väl vara mannen som är tungan på vågen i kampen om att undvika kval nedåt. Det ryktades att han var på väg att lämna BoIS under sommarfönstret, men dessa har han nu kraftfullt dementerat. Han vill inte lämna laget i sticket, som han själv har uttryckt det.

Degerfors IF – IK Brage 4-2

1-0, Marcus Astvald (2′), 1-1, Dragan Kapcevic (25′), 2-1, Patrik Anttonen (32′), 3-1, Niklas Sandberg (37′), 4-1, Marcus Astvald (82′), 4-2, Dragan Kapcevic (84′)
Kräftgången är fortsatt stor för jumbon IK Brage. Klubben har värvat friskt under sommaren men än har det inte gett något resultat. Det blev en klar förlust på Stora Valla i Karlstad i förra veckan och trots att Dragan Kapcevic bröt sin måltorka och sköt två mål så hade de aldrig någonting att säga till om. Degerfors IF körde över sin motståndare totalt och som pricken över i hemmadebuterade nyförvärvet Marcus Astvald med att näta två gånger om.

Eftersnacket har annars mestadels handlat om den supporter som under matchens gång skall ha ropat rena mordhot mot en av IK Brages spelare vilket nu har fått klubben att stänga av honom från Domnarvsvallen under en flerårsperiod. Till en början var han till och med nämnd vid namn i den officiella texten, men efter påtryckningar justerades sedan detta.

GAIS – Gif Sundsvall 3-3

1-0, Joel Johansson (9′), 2-0, Björn Andersson (50′), 2-1, Ari Skúlason (58′), 3-1, Andreas Drugge (68′, straff), 3-2, Ari Skúlason (88′), 3-3, Johan Eklund (90′)
Dubbelmötet mellan dessa två lag kan gå till historien som det mest händelserika och omänskliga sedan fotbollens födelse. 4-4 på Norrporten Arena följdes upp av 3-3 på Gamla Ullevi, båda gångerna med absurda slutminuter där det hände mer än under hela ÖIS hemmamatch mot Gif Sundsvall i juni.

Denna kväll minns man framför allt Ari Skúlasons avsked. Efter sex säsonger i klubben skulle han nu sätta punkt och gå vidare till Odense. Och som han gjorde det. Han inledde med att reducera GAIS 2-0-ledning med en frispark från nära håll, och när allt såg ut att vara förlorat knorrade han ännu en frispark i den 88:e matchminuten för att sätta spänning på det hela. Två minuter senare var det kvitterat – 3-3. Visserligen inte genom Ari Skúlason men det gjorde å andra sidan istället att hans båda klassmål blev värda någonting i praktiken.

Tomas Askebrand bytte i den 92:a minuten in den långtidsskadade Marcus Översjö. En minut senare var han varnad. Ändå ett glädjeämne för de grönsvarta. Han kan komma att bli en tillgång.

Östersunds FK – Falkenbergs FF 2-2

1-0, Isaac Shaze (33′), 1-1, Per Frick (46′), 2-1, Isaac Shaze (50′), 2-2, Anton Wede (62′)
Utan ett par nyckelnamn rådde inte Falkenbergs FF på det bolltrillande ÖFK på Jämtkraft Arena. Man låg till och med under vid två tillfällen innan man lyckades hämta ikapp genom Per Frick och senare även Anton Wede. I övrigt inte så mycket att hämta hem. Återstår att se om Falkenberg har återfått sina bortfall till söndagens match mot ÖIS, annars kanske chansen för en skrällpoäng ändå finns där.

Ljungskile SK – IFK Värnamo 1-2

0-1, Sebastian Göransson (50′), 0-2, Dzenis Kozica (64′), 1-2, David Johannesson (88′)
IFK Värnamo har på senare tid vaknat från de döda. Nu kan de plötsligt konsten att vinna matcher igen vilket har tagit dem en bit upp i tabellen. Kanske blir det Värnamo som blir det där klassiska höstlaget som dyker upp varje säsong. Just nu ser det åtminstone ljust ut för deras del. Vinsten mot Ljungskile SK vittnar om det. Hemmalagets David Johannesson reducerade visserligen till 1-2 i slutskedet – men Värnamo höll undan sin ledning och bärgade tre viktiga poäng samtidigt som ÖIS åkte på knock hemma mot Hammarby.

Värt att notera är att Luka Mijaljevic i den 52:a matchminuten byttes in för sin nya klubb LSK. Något mål blev det inte, men väl ett gult kort.

Ängelholms FF – Assyriska FF 6-1

1-0, Ayinoko Monday (30′), 2-0, Andreas Karlsson (33′), 3-0, Junes Barny (60′), 4-0, Muamet Asanovski (66′), 4-1, Amin Nazari (68′), 5-1, Martin Andersen (84′), 6-1, Otman El Kabir (92′)
Ängelholms FF imponerar. Assyriska FF gör det inte. 10-1 över två matcher talar sitt tydliga språk. Assyriska har varit totalt under isen. Det är den simpla slutsatsen. För hur bra Ängelholms FF än kan ha varit skall det inte sluta med två förnedringssegrar. Superettan är alldeles för jämn för det.


'Ängelholms totala förnedring av AFF' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se