Ännu en förlust mot Falkenberg

ÖIS statistik mot Falkenbergs FF de senaste åren är inte imponerande. Tyvärr blev det ingen ändring på detta idag.

Falkenberg var det lag som inledde klart bäst och redan efter en minut kunde man på ett inlägg skapa matchens första farlighet när man efter lite tumult fick iväg ett skott som Fredrik Andersson kunde reflexrädda till hörna. En resultatlös sådan. Men farligheterna slutar inte där. I den femte minuten får Falkenberg en frispark som Fredrik Andersson lyckas styra ut med en benparad till hörna och nio minuter senare är det dags igen då fenomenale Victor Sköld friställer Per Frick som skjuter rakt på Fredrik Andersson.

I den elfte minuten lyckas ÖIS jobba fram sin första hörna. En hörna som Jacob Ericsson slår på den första stolpen där hemmalagets målvakt Otto Martler får lite bekymmer och inte får bort bollen och tillslut kan den slås via en försvarare till ny hörna. En resultatlös sådan och Falkenberg kan fortsätta sin press.

Strax därefter kan Falkenberg göra 1-0. Jakob Lindström trillar på mittplan, Johan Hedman lyckas inte få undan bollen och det hela leder fram till en hörna. Hörnan som slås från vänster går förbi ÖIS båda mittbackar i mitten av straffområdet och på den bortre stolpen kan Calle Wede slänga sig fram och trycka in matchens första mål bakom en chanslös Fredrik Andersson.

ÖIS kommer igång en aning efter 20 minuter och hittar igenom till Emil Karlsson då och då. Även spelmässigt tar man steg framåt och lyckas ta tillbaka bollinnehavet med det där spelet efter marken Lantz pratat om. Man lyckas spela sig ur Falkenbergs press gång på gång och får igång sitt anfallsspel. Tyvärr lyckas man inte skapa några vidare farligheter mer än någon enstaka boll som Emil Karlsson springer på men inte riktigt hinner upp.

Resten av halvleken är från ÖIS-håll fullt godkänd. Hemmalagets Niclas Eliasson får ett läge tio minuter före paus då han till höger i straffområdet kommer fri och försöker skruva in bollen i det bortre krysset men det räddas av Fredrik Andersson.

Den första halvlekens sista läge får dock Jakob Lindström efter ett inlägg som Sebastian Ohlsson tar ner och passar bakåt till Jakob Lindström som får ett bra skottläge på rullande boll rakt framför Otto Martler vid straffområdeskanten. Tyvärr går skottet strax utanför den vänstra stolpen.

ÖIS avslutar den första halvleken bra mycket bättre än man började den men får likväl gå till pausvila med ett 0-1 underläge.

I paus gör man ett byte. Oskar Wallén som i den första halvleken haft smärtor i ena knäet går ut och in kommer Ricky Yarsuvat som direkt hamnar i hetluften då han omgående får ett volleyläge som han missar men som strax efter ligger bakom matchens bästa chans för sällskapet.

I en omställning får Ricky bollen utanför motståndarnas straffområde och blixtsnabbt uppfattar att Emil Karlsson kommer löpandes in i straffområdet. Med en nätt lyftning friställer han Emil som dessvärre skjuter rakt på den utrusande hemmamålvakten Otto Martler. Returen hamnar hos Sebastian Ohlsson som skjuter på täckande ben. Nästa retur hamnar hos Johan Hedman som skjuter ett skott som ser ut att gå in men som rensas rakt upp i luften på mållinjen, returen är Emil Karlsson nära att få tag i men lyckas inte. Med bättre skärpa hade 1-1 varit ett faktum.

Strax efter den trippelchansen är Emil Karlsson återigen framme när Falkenbergsförsvaret och målvakten har problem med kommunikationen och ett missförstånd uppstår. Ur snäv vinkel är Emil ytterst nära att få in bollen som dansar längs mållinjen.

I den 54:e minuten är det återigen dags för Ricky att vara inblandad i farligheter. Jacob Ericsson driver upp bollen i en omställning och hittar Ricky som springer sig till ett friläge bakom Falkenbergs backlinje. Ensam mot Otto Martler lyckas han inte lyfta bollen över den utrusande målvakten utan sätter istället bollen rakt i magen på honom och chansen är borta. Återigen bränner man ett läge som kunde gett matchen ett annat ansikte.

Bortsett från en cykelspark från Jonathan Azulay några minuter senare kommer man inte närmre mål och Falkenberg kan ta över taktpinnen igen när matchen närmar sig slutet.

Precis innan slutet får Jonathan Azulay bollen och gör det han under gårdagens träning fick, med största önskvärda tydlighet, veta att han inte skulle göra. Han får bollen på mittplan, håller i den lite för länge och en motståndare kan stjäla densamma från honom och storma mot mål. Väl framme vid straffområdet kommer David Leinar lite sent in i situationen och river ner spelaren som får straff. En straff som Victor Sköld enkelt kan slå in bakom en chanslös Fredrik Andersson som går i fel hörn.

Rullgardin ner, matchen slut och det ser väldigt mörkt ut just nu.

'Ännu en förlust mot Falkenberg' have 2 comments

1. 5 augusti, 2013 @ 11:03 Eddie

Tungt att vi inte fick sätta dit den. Flera av chanserna var riktigt högoktaniga. Öis gör en relativt bra match mot ett spelskickligt och inspirerat Falkenberg. Jag är övertygad om att ÖIS börjar knapra poäng och att vi segar oss upp över strecket under hösten. Heja ÖIS!!

• 6 augusti, 2013 @ 10:02 Top 10

Inte gjorde ÖIS ngn bra match, vi var många som suckade. Första halvlek var miserabel, ett riktigt bottennapp, andra var bättre. Till skillnad mot FFF så har vi inget grundspel och så tycks vi sakna självförtroende samt att vi missar våra chanser
      En annan sak, är det vettigt att spela med tre offensiva mittfältare plus Lindström som dessutom drog på sig ytterligare en varning? Ohlsson, offensiv, Hedman anfallare/yttermittfältare spelar centralt, Bouraima anfallare/yttermittfältare.
      Kanske hade 4-5-1 varit bättre i de svåraste bortamatcherna med ex vis Azulay som balansspelare som mot ÖSK? Nu är i alla fall Hammarby, FFF, ÖSK o Assyriska borta avklarade.
      Nog saknas en målskytt till? Fyra raka utan mål, det går inte Nu måste vi ta minst sex segrar samt ngn oavgjord av de resterande tretton. Tufft, men det kan gå men det behövs nog lite förstärkningar var minst en riktig ledare