Carlsson uttagen i P18-landslaget

Den 13:e respektive 15:e augusti träningsspelar Sveriges P18-landslag mot Finland inför det EM-kval som inleds i oktober. Förbundskapten Tomas Turesson har tagit ut 18 namn och Henrik Carlsson är ett utav dem.

I oktober månad inleds EM-kvalet för Sveriges killar födda 1995. Som en del i förberedelserna inför den landslagssamlingen kommer laget att resa till Finland för att möta deras motsvarighet i ett möte om två matcher. Först den 13:e augusti och sedan två dagar därpå.

På fredagen publicerade Svenska Fotbollsförbundet den trupp som förbundskaptenen Tomas Turesson valt att plocka ut. I den ingick totalt 18 namn och ett utav dem var Henrik Carlsson. Han har visserligen varit uttagen till de stora lägren på Bosön förut – men det här blir hans debut i landslagssammanhang.

Bevisligen är det fler än tevekommentatorn Niklas Jarelind som fått upp ögonen för Carlsson under säsongens gång. Det har sammanlagt blivit tio framträdanden i Superettan – sex av dessa från start. Ännu står målkontot tomt men han har istället visat sig kunnig även som central mittfältare i de matcher där han under pågående spel fått sadla om till mittfältare.

En inte alltför grov gissning är att Finlandsresan gör att han uteblir från inte mindre än två av ÖIS matcher. Först i hemmamatchen mot Assyriska FF den 12:e augusti men även i bortamatchen mot jumbon IK Brage den 16:e – dagen efter den andra Finlandsmatchen.

Värt att i övrigt notera är att den förre Öisaren Joakim Olausson, som numer håller till i Atalanta, även han är ett av namnen.

Du finner den fullständiga landslagstruppen här.


'Carlsson uttagen i P18-landslaget' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se