En eftermiddag med Pablo

http://www.tenfield.com.uy/wp-content/uploads/2013/03/Pablo-Cortizo.jpg

Först sades att de inte skulle bli några fler provspelare efter Ermal Hajdaris sorti från gården. Detta hölls tills igår då Kent Carlzon stolt publicerade en bild från Landvetter flygplats där han stod med Pablo Cortizo och log. Argentinaren skulle få en vecka på ÖIS-gården till att visa vad han kunde.

Sagt och gjort. Idag klockan 16.30 när spelarna klev ut på ÖIS-gårdens gräs fanns ett nytt ansike med bland spelarna. Pablo Coritzo, som inte är helt olik Bayern Münchens defensive innermittfältare Javi Martinez. Utseendemässigt i alla fall.

Det är alltid väldigt svårt att avgöra hur en, förmodligen kraftigt jetlaggad, provspelare med språkförbristningar kommer att bli efter att bara ha sett första träningen. Men vad vi kan konstatera med Pablo Coritzo är att han blev bättre och bättre ju längre träningen led.

Pablo inledde ganska tveksamt när laget drog igång spelet med att öva uppspel. en övning där spelet mest gick via yttrarna och ingen innermittfältare förutom Johan Hedman gjorde många poäng. Här såg Pablo tydligt desillusionerad ut och kom ofta fel mot bollen och i sina löpningar. Något som går att skylla på språkförbistringarna då Marcus Lantz grova skånska kan ha försvårat för honom när instruktionerna skulle delas ut.

Efter uppspelen byttes fokus och truppen delades in i två olika lag och resten av träningen ägnades åt tvåmål. Intressant var att samtliga mittbackar matchades tillsammans under matchen och det byttes en hel del i lagen. Därmed inga tecken på att en startelva jobbas fram i veckan. Lantz melodi verkar vara att hålla samtliga platser öppna fram till sista träningen. Det enda som går att utskilja i detta nu är att Johan Hedman ser ut att ta platsen bredvid Jakob Lindström på innermittfältet på söndag. Mest för att inga andra alternativ finns. I övrigt kan vi också konstatera att Jacob Ericsson numera verkar vara vänsterback permanent. Sedan Lantz kom in har värmlänningen enbart hållit till på vänsterbacken.

Tillbaka till Pablo, nu hade alltså träningspasset kommit till den delen då det var dags att spela tvåmål. Pablo Coritzo spelade med både Johan Lundgren och Jakob Lindström och såg inledningsvis aningen långsam ut och kom sällan rätt utan inledde försiktigt. Dock förbättrades positionsspelet allt eftersom och efter en dålig första period av tre spelade han upp sig en aning i den andra.

I den tredje lossnade det dock en aning. Helt plötsligt började han ta för sig. Kom ner i backlinjen för att hämta boll för att försöka fördela uppåt i banan. När alternativen uteblev framåt i banan tog han ny position för att återigen försöka hitta nya alternativ. Strax efter att kommunikationen kom igång började också fötterna tala. Crossbollar började blandas med enklare passningar uppåt i banan och det hela började se ganska trevligt ut. Fast när vi va mitt uppe soluppgången av Pablos första träning så drog Marcus Lantz ner rullgardinen och avslutade träningen för dagen. Men jag lämnade ändå träningen med visst hopp om att Pablo Cortizo faktiskt kan bli en tillgång.

Hade jag behövt avgöra Pablos öde idag hade jag inte gett honom något kontrakt men som tur är behöver jag inte det. För det såg faktiskt lite trevligare ut åt slutet av träningen. Kanske kommer en till rapport innan Pablos öde ska avgöras.


'En eftermiddag med Pablo' have 21 comments

  1. 1 augusti, 2013 @ 23:40 Anonym

    Vad har Sahlin gjort för att först vara petad till förmån för Azulay och nu Ericsson. Är han så usel på träningarna? Ericsson har inte direkt imponerat mot Hammarby.

    Svara

    • 2 augusti, 2013 @ 00:34 Felix Jonsson

      Han var var lite ur slag under träningsmatcherna när Lantz precis tagit över och Lantz har väl gjort ett val där. Personligen tycker jag att Jacob spelat över förväntan i matcherna mot Bajen. Fast jag kan tänka mig att man vill åt snabbheten som Jacob har då man vill att han ska komma runt och slå inlägg. Tyvärr är jag inte helt tillfreds med hans inläggsfot dock.

      Men jag skulle gissa att Jacob startar igen på söndag om jag var tvungen att gissa.

    • 2 augusti, 2013 @ 00:36 Christian Börjesson

      Jo, Ericssons snabbhet att vilja att bidra i det offensiva (den viljan har visserligen även Hannes Sahlin vilket vi såg prov på hela 2012) är nog vad man vill åt. Det är någonting som de jobbat mycket med, att få ytterbackarna att följa med upp och komma på överlapp.

  2. 2 augusti, 2013 @ 00:32 Rille

    Tycker Ericsson har varit en riktig ljusglimt med sin pånyttfödelse som vänsterback, tycker att han var riktigt bra senast mot GAIS samt att han på dagens träning var en av dem mer framstående!

    Svara

    • 2 augusti, 2013 @ 22:55 Rille

      Hur man kan få Hammarby att bli Gais, måste vara grov Diskolexi!

  3. 2 augusti, 2013 @ 08:25 Burre

    Sahlin sliter inte ihjäl sig på träningarna, sägs det enligt en andrahandskälla. Detta kan ju givetvis vara ett hjärtligt skämt från spelaren som sedan fått en allvarligare tolkning i senare led. Ni som regelbundet kikar på träningarna – är detta någonting som ni har noterat?

    Svara

    • 2 augusti, 2013 @ 12:21 Felix Jonsson

      Hannes har ju en spelstil och ett sätt att röra sig som kan se ganska lojt och avslappnat ut. Medan Jacob Ericsson har en mer ettrig och energisk spelstil men i grunden känns det väl som att båda sliter lika hårt. Skulle tro att det mer handlar om vilken spelartyp Lantz föredrar faktiskt. Den lite snabbare Jacob Ericsson framför de lite mer bollsäkra Hannes.

    • 2 augusti, 2013 @ 12:40 Anonym

      Jag är lite tveksam till om Ericsson faktiskt vet hur man spelar försvarsspel. Han har inte sett något vidare ut i de två matcherna mot Bajen.

  4. 2 augusti, 2013 @ 14:55 Kim

    Jag tycker att Ericsson har varit överraskande bra i sina brytningar och helt okej man mot man. Men hans positionsspel är fruktansvärt…

    Svara

    • 2 augusti, 2013 @ 20:54 Anonym

      På sätt och vis har du väl rätt. Han har gjort en del bra ingripanden. Samtidigt tycker jag att han spelar alldeles för mycket på chans och går bort sig på tok för mycket. Nej, jag är inte imponerad och har svårt att se en enda bra anledning till att han ska spela kvar där under resterande del av säsongen.

    • 2 augusti, 2013 @ 22:22 Martini

      Lite kuriosa…:

      Jag är inte heller helt övertygad om unge Ericssons kvaliteter.
      Satt och diskuterade detta med mina bänkgrannar och kanske bredde ut texten lite grand. Fick lite konstiga blickar från folk på bänken framför oss – det visade sig att det var hela hans släkt som satt där och ville se sin hjälte mot Hammarby.
      Pinsamt sa Bull…

    • 3 augusti, 2013 @ 15:11 Anonym

      Inte det minsta.

  5. 2 augusti, 2013 @ 15:27 Daniel K

    Kan inte låta bli att undra om det är ÖIS som önskat en extern finansiär eller om det är denna ännu okända finansiär som erbjudit sina tjänster.
    Om ÖIS tackar nej är då denna finansiär villig att lägga sina pengar på andra spelare?
    Om Pablo nu är gratis, så är det la bara att krita på och ge honom chansen?
    Sedan undrar man ju så det knakar vilka de två andra är???

    Svara

    • 2 augusti, 2013 @ 20:52 Anonym

      Är det inte sannolikt att det är samma gamla ”finansiär” som så många gånger tidigare under de senaste åren? Han den där som har ett ”stall” att plocka ur.

    • 3 augusti, 2013 @ 13:07 Daniel K

      Stall?

  6. 2 augusti, 2013 @ 23:20 voldemort

    Lite OT men, jag tycker det är intressant när Lindorsson gottar sig åt att Öis kanske får lite pengar för Darbo. Jag tycker det är synd o skam att han går från Gunnilse till Zagreb istället för från Öis. Det min käre Lindorsson, borde du gräma dig över istället för att dansa tango över fickpengar…

    Svara

    • 3 augusti, 2013 @ 12:52 Rude Boy

      Huh?

    • 3 augusti, 2013 @ 13:10 Krilliano

      Ja.. Huh?

    • 3 augusti, 2013 @ 15:18 voldemort

      Uh huh?

    • 3 augusti, 2013 @ 15:54 Daniel K

      Märkligt inlägg..

      En ledare som gräver ner sig över hur det borde varit innan man själv fanns med i bilden är enligt mig en dålig ledare.
      Däremot så inger det förtroende när en ledare nyktert och konstruktivt jobbar utifrån NU läge och BÖR läge!
      Tror inte han dansar av glädje över ev. kaffepengar. Däremot tar han och ÖIS nog emot typ 30000:- med tacksamhet!

  7. 14 december, 2014 @ 01:59 Bengan

    En gammal Pablo istället för våra egna hungriga ungdomar, nej nej nej No Pablo no no

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se