En träning som öppnar för spekulation

Går Hannes Sahlin före Jacob Ericsson till vänster, tar Jakob Lindström klivet in centralt och får George Mourad förnyat förtroende i anfallet? Ingenting är ristat i sten – men dagens träning öppnade för en hel del diskussion och spekulation.

Bara ett par timmar efter att spelarna lämnat det lilla jippot i Nordstan anlände de till Öisgården för det sedvanliga dagen innan match-passet. Uppspel skall gås igenom och präntas in, inlägg skall slås till rätt adress och avslut skall leta sig förbi målvakten och in i målet. Allt för att finna den rätta känslan inför morgondagens så oerhört viktiga hemmamatch mot Landskrona BoIS där tre poäng inte bara hade betytt ett kliv upp på kvalplats utan även en boost till självförtroendet inför torsdagens sammanstötning med GAIS.

Glädjande nog är ÖIS fortsatt förskonat från nytillkomna skador. Vi vet att Filip Holländer inte är i närheten av att äntra träningsplanen igen och utöver honom fortsätter André Nilsson sin kamp mot att komma tillbaka till speldugligt skick. Där görs det positivt nog framsteg – men mer om det i en kommande artikel.

Det lilla frågetecken som fanns var kring Jakob Lindströms skada. Möjligtvis skulle den hålla honom undan mer än den cupmatch han i veckan missade. Lyckligtvis framkom det i dag att han inte alls hämmas av den smäll han fick mot IK Brage. Lindström rörde sig helt obehindrat träningspasset igenom och finns också med i den 18-mannatrupp som tränarteamet under kvällen tagit ut.

Kärt återseende – Andersson tillbaka

Efter den mindre lyckliga målvaktsfadäsen kring matchen mot Falkenbergs FF där ÖIS endast åkte med en målvakt i truppen tog ÖIS det säkra före det osäkra och kontrakterade de två åldermännen Bengt Andersson och Freddie Roth. Man ville undvika att något liknande skulle ske igen.

Därför tedde det sig en aning märkligt att ÖIS, än en gång, tvingades resa till en match med endast Fredrik Andersson som naturlig burväktare när den andra omgången av Svenska Cupen i onsdags skulle avgöras på Enavallen i Enköping.

I dag var ett gammalt glatt ansikte tillbaka. Bengt Andersson, iklädd nummer 30 på tröja och byxa, var en utav tre målvakter som under det timmeslånga passet motade bollar i solskenet. Logiskt nog var det Peter Abrahamsson och Fredrik Andersson som erhöll den mesta målvaktstiden men den gode ”Bengan” hoppade med jämna mellanrum in mellan stolparna.

Trots sina 47 år på nacken fanns fysiken och de snabba reaktionerna fortfarande där. Att han har rutinen och spelsinnet är sen gammalt, men att fortfarande hinna ner för att fälla ut ett ben eller enhandsrädda på närskott gör att åtminstone jag skulle känna mig relativt säker om det av någon anledning skulle arta sig på ett sådant sätt att han åter igen skulle återfinnas i en rödblå startelva.

Vem kompletterar backlinjen till vänster?

Egentligen borde svaret vara självklart. Åtminstone om man skall gå efter vad Marcus Lantz tydligt statuerat sedan han tog över Hans Prytz arbetssyssla tidigare i sommar. Redan under vänskapsmatcherna i Grundsund gav han Jacob Ericsson förtroendet till vänster – något som han fortsatt med sedan dess.

Kanske har Sahlins insats i Enköping fått Marcus Lantz att tänka om – eller så spelar han bara oss på Sambadefensiv ett spratt – men av dagens träning att döma är Ericsson på vänsterbacksplatsen ett minne blott. I alla fall mot Landskrona BoIS imorgon.

Det var nämligen Hannes Sahlins plats från första till sista avblåsning. Han spelade bland den ordinarie backlinjen när det vankades en form av matchspel på den ena planhalvan och det var han som fick slå inläggen när vänsteryttermittfältare Sebastian Ohlsson mottog krossbollar varpå han spelade dem vidare till överlappande ytterback som sedermera skulle finna Karlssons och/eller Mourads panna framför mål.

Skadefri Lindström tar plats i startelvan?

Han missade cupmatchen, men vad som för ÖIS del var av glädje var att det stannade där. Ljumskskadan på Jakob Lindström visade sig inte vara av någon större dignitet vilket gör att han imorgon är en av 18 spelare som endera återfinns i startelvan eller på avbytarbänken.

Mest troligt tar han klivet in centralt bredvid Johan Lundgren. De är vår mittfältsduo, har så varit under både våren och sommaren och kommer med all sannolikhet även att vara det framöver då ÖIS under sommarfönstret, trots flera ärliga försök, inte lyckades ta in ett innermittfältskomplement av tillräcklig kvalitet.

Helt slaget i sten är det däremot inte. Han kamperade inte ihop med Lundgren vid ett enda tillfälle under träningspasset och i bagaget har han två varningar vilket betyder att han vid ytterligare en mot Landskrona BoIS uteblir från torsdagens derby. Lägg då till att han säkerligen dras med någon form av mindre skavank efter smällen på Domnarvsvallen och det lutar kanske åt att han trots allt får finna sig i att inleda vid sidan av.

Nyförvärvet går in i anfallet

Den som gav bäst intryck i dag var utan tvekan George Mourad. Samtidigt som övriga anfallare hade bekymmer med att träffa mål från fem meters håll fann George Mourad nätmaskorna från i stort sett varenda liten kvadratmeter av straffområdet. Var det inte via pannan så var det med vänsterfoten på en mötande boll vilken var utom chans för Fredrik Andersson.

Han har det där lugnet som så många hade mått bra av att bara ha en skvätt av. Han låter bollen komma till foten och inte tvärtom. Inte heller låter han sig stressas upp när han får bollen i ett potentiellt målläge. Således förhastar han sig inte genom att blunda, kruta på för kung och fosterland och sedan hoppas på det bästa. Han vet precis vad han skall göra vilket medför att bollen allt som oftast hamnar i mål istället för ett par meter utanför.

Mot Landskrona BoIS ackompjaneras med största sannolikhet Emil Karlsson av George Mourad. Efter två inhopp samt en plats i startelvan i Svenska Cupen är det dags för ÖIS kanske mest namnkunniga spelare att på riktigt visa vad han är gjord av.

Hoppas det är av stål.


'En träning som öppnar för spekulation' have 3 comments

  1. 25 augusti, 2013 @ 22:58 Mats

    Tack Sambadefensiv för att ni finns!

    Svara

  2. 26 augusti, 2013 @ 10:42 Jacko

    Till er ÖISARE som av någon anledning bara tänker gå på en match denna vecka. Tänk nu efter, det bör vara ett enkelt val!

    Landskrona hemma idag:
    + Pengarna går till ÖIS.
    + Underbar sensommarkväll.
    + Ingen TV-sändning.

    GAIS borta torsdag:
    – Pengarna går till GAIS.
    – Skall bli sämre väder.
    – TV-sändning.

    Alla till Gamla Ullevi IDAG (och även på torsdag om ni orkar)!

    Svara

    • 26 augusti, 2013 @ 18:53 Björn

      Matchen idag visas på Svenska Spel


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se