”En väldigt begränsad marknad”

På fredagskvällen stod det klart – George Mourad tillhör ÖIS säsongen ut. I honom får man en kraftfull anfallare som med sitt bagage kommer att bidra med rutin till den i övrigt tämligen oerfarna truppen. – Vi bedömer att han kan hjälpa oss att få fast bollen högre upp i plan, menar sportchef Kent Carlzon.

Varför tar ni in George Mourad?

– Vi har väl gjort tolv mål…

Vilka är hans styrkor?

– Vi behöver få fast bollen högre upp i plan, och vi bedömer att han kan hjälpa oss med det.

Han har inte lyckats de senaste åren. Finns det någon osäkerhet?

– Jo, självklart, men hade jag tagit in en videojugge från Serbien hade det varit än mer osäkert. Alla spelare som ÖIS vill ha är antingen under kontrakt i Allsvenskan, Superettan eller Division 1 Södra vilket gör att det blir en väldigt begränsad marknad. Du ställer frågan på ett sådant sätt som att vi har 100 alternativ.  Sådan är inte verkligheten. Vi har en begränsad ekonomi och måste alltid se till att vi har några företag som är beredda att backa upp. Vi kan inte äventyra ekonomin.

– Det andra är att vi inte har någon attraktionskraft på Victor Sköld, till exempel. Även om jag skulle få fram pengar så har ÖIS idag inte den attraktionskraften med det tabelläget man har. Då tycker vi att George Mourad är ett bra alternativ. Jag har sett honom i Tromsö där jag vet vad han gjorde. Även om han inte var ordinarie varje vecka så gjorde han ändå ett antal mål.

Kostar detta något för ÖIS, eller finansieras han enbart genom extern hjälp?

– Det kostar lite grand.

– Verkligheten är sådan att i spelarbudgeten 2013 finns det inga ytterligare pengar. Nu när Joakim Hall ville ha speltid så fick jag loss lite pengar och adderat externa finansiärer så är vi på ungefär samma läge. Jag har inga extra pengar att värva eller köpa loss spelare för. Det finns ingen möjlighet att ge en spelare en otrolig lön. Det är det som är problemet och därför blir det hela tiden en balansgång där man hoppas att man gör rätt val.

Är han spelklar redan på måndag?

– Det vet jag inte förrän imorgon söndag.

Pengarna som fanns för Pablo, går de nu till Mourad?

– Så kan man uttrycka det.

– Det är inte så att vi inte försöker få in en mittfältare. Det är inte så att vi inte ser det problemet. Men jag kan inte bara ta in en spelare som jag endast har sett på video och som jag inte får tid att kontrollera. Det vore inte ansvarsfullt gentemot ÖIS. Vi jobbar fortfarande på att hitta en mittfältare, men jag har inte så stora förhoppningar på att vi löser det.


'”En väldigt begränsad marknad”' have 53 comments

  1. 10 augusti, 2013 @ 17:39 Anonym

    Låter ju inte så lovande. Hoppas han mörkar. Det är ju inte som att fönstret öppnade igår…

    Svara

  2. 10 augusti, 2013 @ 17:45 Anonym

    Kanonintervju. Man kunde kanske tryckt mer på det ekonomiska.

    ’Nu när Joakim Hall ville ha speltid så fick jag loss lite pengar och adderat externa finansiärer så är vi på ungefär samma läge.”

    Ungefär på samma läge är ett väldigt oprecist svar. Lämnar en hel del utrymme. I övrigt spelar man ett rätt högt spel när man lägger pengarna på en anfallare i stället för en mittfältare. Det är bara att hoppas att det är en rövare som går hem.

    Svara

    • 11 augusti, 2013 @ 21:21 Ungdomsförälder

      Förklarar ju varför det inte finns pengar att betala någon vettig tränare för ungdomssektionen. Halvdassiga lösningar avlöser varandra, nu senast Calle Vredin som skall hålla i både U16 och U15 som skall ansvara för att utveckla 45 killar…

    • 12 augusti, 2013 @ 10:14 Daniel K

      Jag hoppas att du framför denna synpunkt muntligt till berörda parter!?

  3. 10 augusti, 2013 @ 17:48 Fredrik

    ”Vi jobbar fortfarande på att hitta en mittfältare” Han har ju förfan haft god tid på sig att hitta en mittfältare… Nu blir jag redigt trött.. Det mest akuta behovet att få in i truppen är ju en mittfältare.. Vafan!

    Svara

  4. 10 augusti, 2013 @ 17:56 John Ahlberg

    Jag kan bara lugnt konstatera att jag inte vill ha hans jobb just nu. Helvete vilken frustrerande sits. De kan aldrig bli hjältar, bara slaktade, de stackarna som jobbar inom nya Öis nu. Ett mirakel kan rädda oss kvar, men månne det är bättre investerade resurser att satsa på extra rehab av André och holländer?

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 18:03 Anonym

      Klart som fan det är en oerhört otacksam sits, men samtidigt har man lite satt sig själva i den. Man chansade – eller valde att tro – på den här unga truppen fast många såg hålet på mitten. Endast de mest orealistiska och blinda trodde att den här truppen hade potential till mer än en kvalplats (neråt). Olyckligtvis slog vi sedan Gnaget med 4-1 och helt plötsligt så blev alla som förblindade. Parentes: vi måste kunna erkänna att vi hade flyt som slog Syrianska och Falkenberg i cupen.

    • 10 augusti, 2013 @ 18:53 Anonym

      Håller med, men är samtidigt övertygade om att man gjorde allt man kunde för att hitta en vettig def mitt, speciellt när SEB hoppa av.

      Det är nog helt enkelt inte så lätt. Jag försöker alltid hitta konkreta förslag, men vi har ju den budget vi har.. Då måste man vaska guld i lerig flod. Lundgren var ju ett centralt fynd, och jag tror inte Kent hade tvekat att ta in en till av den kalibern. Övriga lagdelar ersattes ju iaf inom ramarna av vad man hade råd med. Ericsson/Ohlson = Björkeryd, Robin = Rosén/Azulay etc.

      Svenska cupen fick en bitter eftersmak, ja, men jag hade inte velat vara utan den. Vi visade Sverige att vi fortfarande fanns.

      För mig handlar det mkt om onödiga gula kort. Vi har fått jävligt många sådana, och de har kostat otaliga poäng. Vissa pga av dumhet, vissa pga av domarskandaler, vissa pga överambitiösa ungdomar.

  5. 10 augusti, 2013 @ 18:12 Anonym

    Tycker också att intervjun var väldigt bra. Oskar Ängermark bör läsa och lära, tyvärr är webb-tv intervjuerna på ÖIS hemsida fullständigt substanslösa, typ ”Peter tror på seger” och annat. Gäsp, liksom. Christian förbereder frågor som inte är inställsamma.

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 18:46 Anonym

      Oskar är anställd av klubben. Han gör sitt jobb. Christian skriver för en fristående site som alltid haft som mål att förhålla sig något så när fristående från klubb- och lagledning och spelartrupp.

    • 10 augusti, 2013 @ 18:57 Anonym

      Intervjuerna kan väl ha substans för det? Tycker du att intervjuerna på hemsidan är intressanta?

    • 10 augusti, 2013 @ 19:01 Anonym

      Nej. Men jag förväntar mig inte att de ska vara det. Plus att jag aldrig kollar på dem av just den anledningen.

    • 10 augusti, 2013 @ 19:15 Anonym

      Varför skulle de inte kunna vara intressanta? Före geigert hade vi Patrik Källström (?) som alltid var läsvärd. Även Ola jodal i studio ÖIS ställde intressanta frågor. Vem är intervjuerna för?

    • 10 augusti, 2013 @ 19:24 Anonym

      Klubben? De som bara vill se det bra? De är väl på sätt och vis en fasad. Något som säljer klubben. Även på Källströms tid var det en hel del frågor som inte fick ställas. Ola Jodal var alltid bra. Men saker och ting förändras. Janne Andersson jobbade till exempel hårt på att ”snygga till” matchreferat etc.

    • 10 augusti, 2013 @ 19:25 Anonym

      Apropå Jodal, vissa har det naturligt, andra inte.

    • 10 augusti, 2013 @ 19:25 Anonym

      Gäller även Källström.

    • 10 augusti, 2013 @ 19:53 Anonym

      Även legendariska Martin Johansson som ett kort tag skrev på officiella var mycket bra…

    • 10 augusti, 2013 @ 19:09 Anonym

      Och den officiella har alltid varit inställsam. Tänk tillbaka till Geigertz tid. Jag förväntar mig inget annat.

  6. 10 augusti, 2013 @ 19:41 Anonym

    Anar man en irritation i Kents svar? ”du ställer frågan på ett sätt som om vi hade 100 alternativ”. Inte tolkar jag Christians fråga så.

    Svara

  7. 10 augusti, 2013 @ 19:53 Hocus Focus

    Ang. det nerlagda ( ? ) Bjurströmspåret.
    För dyr antagligen. Men pruta hål i huvudet , han får ju ändå inte spela i bkH.
    Hur mycket kan en utlåning säsongen ut kosta egentligen ?

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 20:10 Krilliano

      Tycker att det låter sunt. Hoppas man kan få in något i sista stund. I alla fall ett komplement.
      Som sagt så är det skönt att man inte äventyrar ekonomin. Är det så att vi åker ur, ja, då är det så. Men Öis finns kvar och vi får jobba vidare på dem modellen vi har nu. På tal om kontinuitet.

  8. 10 augusti, 2013 @ 20:21 Sofia

    Videojugge? Vad fan är det för språk?

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 20:24 Anonym

      Precis!

    • 10 augusti, 2013 @ 21:10 Bartoli

      Den som kan sin fotbollshistoria vet att det är ett gammalt begrepp. Absolut inte politiskt korrekt 2013, men det kunde ändå varit värre.

    • 10 augusti, 2013 @ 21:14 1.

      Still shit. Och han borde veta bättre. Han är trots allt över 15 år.

    • 11 augusti, 2013 @ 08:48 Klart grabben ska ha en husvagn

      Varför är videojugge stötande? Spelare från fd Jugoslavien, man bara sett på video…

      Hur kan folk bli upprörda över det?
      Eller folk å folk, hipsterungar under 25 kanske man ska säga…

    • 11 augusti, 2013 @ 10:17 Nikh

      Håller med dig helt och hållet. Varför skulle man inte kunna säga så? Varför skulle det inte vara politisk korrekt 2013?

      Det har helt spårat ur vad man inte får säga eller vad folk blir stötta för nu för tiden…

    • 11 augusti, 2013 @ 23:25 Ansgar

      Blir inte stött. Mer oroad över Kents attityd och skärpa. Ordval betyder.

  9. 10 augusti, 2013 @ 20:58 Bellman

    Var vänliga med att sluta skriva kommenterar under signaturen ”Anonym”. Skriv vad som helst som signatur, så underlättar detta att skilja på vem som skriver vad. Tack.

    Svara

  10. 10 augusti, 2013 @ 23:45 V

    Med de svaren, ÖIS i div I igen 2014 skulle jag tro, någon måte ju luyckas få upp bollarna på GM också.

    Svara

  11. 11 augusti, 2013 @ 10:55 Daniel K

    Vad händer med Holländer?
    Är han snart tillbaka?
    Har varit oroväckande tyst det sista.

    Svara

    • 11 augusti, 2013 @ 11:35 JESPER

      Undrar också hur det ser ut med holländer? Men tänker främst på U-21 då

    • 11 augusti, 2013 @ 15:25 Gerpa

      Såg Holländer på läktaren på bajen-matchen. Såg oerhört tanig ut. Svårt att se att han skulle hinna träna ikapp den här säsongen.

  12. 11 augusti, 2013 @ 12:30 Fredrik

    När kommer mittfältaren ?

    Svara

  13. 11 augusti, 2013 @ 13:56 Axel

    Låna Hampus Zackrisson!! IFK,18 år, innermitt, ganska stor, får ingen speltid.
    Kan knappast ha någon lön alls för han blev uppflyttad inför denna säsongen.

    Svara

  14. 11 augusti, 2013 @ 14:41 Krilliano

    Det jobbas frenetiskt vad jag förstår. Hoppas det ordnar sig.

    Svara

    • 11 augusti, 2013 @ 15:59 Daniel K

      Vad? :)

    • 11 augusti, 2013 @ 17:58 Krilliano

      Verkar som det jobbades hårt för att få Mourad spelklar. Tyvärr. Hade som sagt varit fint med en mittfältare också. I alla fall som reserv eller vad som. Holländer är tydligen inte det minsta aktuell.

  15. 11 augusti, 2013 @ 18:22 Hocus Focus

    Nån kan väl ringa Seb och övertala honom för dom sista månaderna !!

    Svara

    • 11 augusti, 2013 @ 20:51 Anonym

      Det blir nog så att Öis spelar derby mot Utsikten nästa säsong. Man släpper som sagt inte ostraffat spelare som varit styrkan i laget Sebbe och Robin skulle varit kvar. Alltså jag fattar inte hur ledningen väljer att prioritera bort spelare. Jag hade plockat bort Leinar kontortjänst , och Oskar evenemange för spelare på planen går först. Sen hade vi även detta året klarat oss utan Kent Carlsson . De pengar hade jag lagt på ledare. Sen hade jag vädjat till medlemmar att hjälpa till . Det går inte ha den stora organisation om inga pengar finns. Det finns säkert några timmar till Lantz tex. Vi hade Prytz o Carlén. Men Öis är bra på att dra på …… Skall fotbollen fungera måste mer ideellt arbete ske och ,något jag beundra är hur ändå gaisare samlar in och får artister nu till en afton som skall driva in pengar. Detta saknar jag hos Öis är det för mycket av pompösa herrar som inte har fotfästet kvar?

    • 11 augusti, 2013 @ 21:40 Mats

      Bra inlägg. Kreativiteten och idegenereringen är för dålig. Involvera supportrarna och sträva hårdare mot ett VI. Skapa förutsättningar för interaktion och få folk att bli delaktiga till förbättring, inte minst ekonomiskt.

      Att mittfältsbehovet funnits har de flesta sett sedan i april. Ett underbetyg å det grövsta att inte hitta en lösning förrän 5 i 12, i bästa fall. Inte ett dugg imponerad av KC sätt att bygga ett lag (eller förutsättningar), ej heller av hans attityd. Det skall sägas att jobbet är tufft, men han har själv tagit sig an utmaningen.

    • 11 augusti, 2013 @ 23:16 Fredrik

      Håller helt med! Man har sett behovet sedan april. Och jag tror att Pablonhade varit bättre backup på mittfältet än Hedman, alla dagar i veckan.. Nu är det 43 min kvar Kent.. Snabba dig!

    • 11 augusti, 2013 @ 23:38 Christian Börjesson

      För att slå ut lite av spekulationerna: Det fanns konkurrens om Pablos namnteckning. ÖIS kunde inte matcha.

    • 11 augusti, 2013 @ 23:44 Krilliano

      Misstänkte just detta. Typiskt.

    • 11 augusti, 2013 @ 23:59 Fredrik

      Aj då.. Så det kommer ingen annan heller då?

    • 12 augusti, 2013 @ 00:01 MBE

      Stängt….och tyst:-(

  16. 11 augusti, 2013 @ 21:01 Anonym

    Ja ,Öis missa en som blivit en duktig mittfältare Marcus Rohden. Han var och provträna även här.

    Svara

  17. 12 augusti, 2013 @ 10:24 Håkan Andersson

    Ok alla, nu vet vi hur truppen kommer att se ut under de 13 matcher som är kvar. Låt oss nu som sanna ÖIS are gå ut och stödja våra spelare och ledare så att vi visar hur mycket vi älskar våra lag. Jag känner att det finns fortfarande kapacitet i laget för att klara kontraktet. Tycker att det har varit en rik och sund diskussion på denna utmärkta blogg men vi måste vidare och kanske redan ikväll känns det mycket bättre? Vad kan vi alla göra mer för att stötta vårt lag?

    Svara

    • 12 augusti, 2013 @ 12:03 Anonym

      Prio ett gå på matchen i kväll. Mot nytt kontrakt är målet och jag vill se supporter liksom spelare att från och med nu är det ge fan i att orsaka Öis böter och röda kort. Kan vi komma överens om det???? Sen är det nu upp till Lantz och Börjesson att spela den fotboll som krävs för att spela oavgjort eller vinna några matcher och jag struntar om det är grisfotboll på planen . Det finns bara ett mål nu samma mål som var förra året spel i Superettan . Sen vore det bra om medlemmar har idé hur vi kan göra för att öka intäkter till vår fotbollsektion.

    • 12 augusti, 2013 @ 12:03 Krilliano

      Word! Nu kör vi. Jobba!!!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se