Freddie Roth återvänder – igen

År 2011 slöts cirkeln. Då återvände Freddie Roth till ÖIS för att assistera Bosse Backman och senare Roberto Jacobsson där huvudsysslan var ansvaret över målvakterna. Nu har han, 43 år gammal, tecknat ett nytt avtal med ÖIS.

Men den här gången rör det sig inte om någon tränarpost. Istället är han, likt Bengt Andersson, tilltänkt som en back up om situationen så skulle kräva. Således kommer något av en återförening att ske. Både Freddie (från ungdomssektionen) och Bengt (från IK Brage) anslöt nämligen samtidigt till ÖIS a-trupp i början av 90-talet. Nu är de tillbaka – 43 respektive 46 år gamla.

Freddie Roth kom till ÖIS redan som 12-åring. Elva år senare, efter många år i ungdomssektionen samt en utlåning till Mölnlycke, flyttades han upp i a-laget 1993. Samtidigt värvades även Bengt Andersson in. Bengt Andersson som från minut ett och framåt var den som erhöll speltiden. Således kom inte Freddie Roths a-lagsdebut förrän Bengt Andersson lämnade för nya äventyr under sommaren 1996.

Ett par säsonger senare, nämligen inför 2000, tackade Freddie för sig med 20 år i föreningen och runt 80 a-matcher på sitt CV. Det var också då som han lade handskarna på hyllan och istället sadlade om till målvaktstränare. Ett spår som han inledde i Halmstads BK under tidigt 2000-tal och sedan fortsatte med fram till 2011 då han antog utmaningen att träna Peter Abrahamsson och Fredrik Andersson under det första året i Söderettan.

I samband med det sade han följande i en intervju för den officiella hemsidan.

- Ett ledaruppdrag som målvaktstränare i ÖIS kan man helt enkelt inte tacka nej till. Det går bara inte med tanke på min bakgrund i klubben. Det är andra värden än bara själva målvaktstränarjobbet med i det hela. ÖIS har varit mitt andra hem i många herrans år och förhoppningsvis kan det bli det igen. Hjärtat har fått styra väldigt mycket kan jag säga, hade man valt med plånboken så finns det förstås andra betydligt mer lukrativa valmöjligheter, men det är inte det jag är ute efter. Jag har spelat tjugo säsonger i klubben och jag har en del att betala igen så att säga.

Förmodligen är det hjärtat och den uttalade klubbkänslan som gjort att han nu accepterat att återigen ingå i ÖIS målvaktsuppsättning.

Sportchef Kent Carlzon insisterar dock på att Freddie Roth så väl som Bengt Andersson endast är så kallade back up-planer och att den nuvarande duon innehållande Peter och Fredrik fortsatt är förstavalet.

Freddie Roth har tecknat ett avtal säsongen ut.


'Freddie Roth återvänder – igen' have 16 comments

  1. 15 augusti, 2013 @ 20:34 John Ahlberg

    Detta är så märkligt. Om inte Peter ska säljas utomlands inom veckan verkar det direkt tokigt att ha 4 keepers i en trupp med två innermittar?

    Svara

    • 15 augusti, 2013 @ 20:43 Hinken

      Håller med dig fullt ut. Nu vet jag inte vad han får för ekonomisk ersättning för detta men det känns spontant inte som någon nödvändighet med tanke på ÖIS situation. Som du säger, en innermittfältare hade nog behövts betydligt mer. Hoppas de vet vad dem håller på med på ÖG.

    • 16 augusti, 2013 @ 00:35 Skepparkrans

      Det är ju egentligen inte konstigt alls. Ifall Peter/Fredrik blir skadade så behöver vi ett backup alternativ. Med tanke på att varken Freddie eller Bengan kommer ha möjlighet att träna/spela på heltid med ÖIS så signades båda två som reserver..

  2. 15 augusti, 2013 @ 20:44 Ytterell e gigant!

    Precis min tanke….. Skall Peter bli såld till utlandet?????

    Svara

  3. 15 augusti, 2013 @ 22:48 patrasket

    Mkt bra jobb av KC! Nu är det viktigt att vi lägger tjafset om innermittar åt sidan och istället fokuserar på att lägga ytterligare lite mer cash på att fylla upp målvaktsbesättningen med lite veteran så vi står oss starka i sluttampen.
    Jag räknar kallt med att både Thomas Ravelli och och Ronnie Hellström presenteras inom kort! Då skall ni nog se att vi grejar det här.

    Svara

  4. 15 augusti, 2013 @ 23:20 MBE

    Otroligt märkliga abrovinker kring målvakterna. Nubbar vi plötsligt 2 gubbar som backup till våra två duktiga målvakter. Självklart är man på väg att sälja Peter annars framstår ju detta som fotbollssveriges mest märkliga agerande under överskådlig tid. Förklara ögonblickligen!

    Svara

  5. 16 augusti, 2013 @ 00:00 DrJonas

    Fantastisk värvning. Medelålder höjs kanske ett litet snäpp till. Det viskas om att Sören har signat för resten av säsongen…men det blir bara spel utifall någon av alla våra två innermitt skulle dra på sig någon idiotvarning…och inte kommer väl dom göra det…den första minuten iaf. ; )

    Svara

  6. 16 augusti, 2013 @ 00:07 voldemort

    Tycker det här tenderar bli mer o mer löjeväckande. Det är väl dags att ringa Ove Grahn, Polletten och Sonny Åberg snart också…

    Svara

    • 16 augusti, 2013 @ 13:15 Ansgar

      Leffe Ytterell? Han var gigant, på sin kant…

  7. 16 augusti, 2013 @ 00:14 Nikh

    Yngve Källqvist kommer att presenteras som målvakt säsongen ut under morgondagen enligt säkra källor!

    Allvarligt talat, vad är det frågan om???

    Måste ju innebära att Peter eller Fredrik säljs vilken dag som helst. Om inte så är det helt obegripligt…

    Svara

  8. 16 augusti, 2013 @ 00:59 Perna

    Freddie är en gubbe som alltid är välkommen och känna sig det oavsett orsak

    Svara

  9. 16 augusti, 2013 @ 01:31 Rött&Blått

    Minimilönen för en spelare som spelar i division 2 och uppåt i Sverige är 3000 kr/år vilket ger en månadslön på 250 kr. Alltså är det inga större kostnader för klubben och Bengan & Roth gör självklart detta för att de vill vara bussiga och inte för att tjäna några pengar. Peter är inte på väg bort men om han mot förmodan skulle försvinna innan fönstret stänger så är det väl bra att ÖIS agerar och är förberedda ifall olyckan är framme?

    Svara

    • 16 augusti, 2013 @ 07:30 Krilliano

      Men två st?

    • 16 augusti, 2013 @ 08:07 Christian Börjesson

      Båda har civila jobb som skulle kunna innebära att den ena inte har möjligheten att sitta på bänken. Då har klubben valt att säkra upp målvaktssidan än lite mer för en minimisumma. Dessutom är det så, fick jag förklarat för mig av Kent själv under morgonen, att Roths främsta uppgift är att träna våra U19-målvakt (för tillfället har de bara en eftersom att Sebastian Laneby lämnat).

    • 16 augusti, 2013 @ 11:52 Krilliano

      Ja men dåså..

    • 16 augusti, 2013 @ 15:45 voldemort

      Det förklarar ju allt…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se