Hall: ”Behöver speltid på seniornivå”

Efter snart åtta säsonger i ÖIS väljer 20-årige Joakim Hall att bryta sitt kontrakt för att återfå sitt självförtroende. Nästa anhalt blir Söderettaklubben Torslanda IK. – Jag känner att jag behöver speltid på seniornivå för att utvecklas och höja självförtroendet igen, säger huvudpersonen själv.

De senaste veckorna har kantats av en hel del silly season-snack, men Joakim Hall har gått obemärkt förbi. Han är inte den som drar åt sig de största rubrikerna än. Därför kom dagens besked åtminstone som en liten överraskning. I samförstånd med klubben väljer han att i förtid bryta sitt kontrakt för en flytt till Torslanda IK i Division 1 Södra.

– Det handlar väl mycket om att jag känner att jag behöver speltid på seniornivå för att utvecklas och höja mitt självförtroende igen. Framför allt för att få spela ytterback som jag ser som min främsta position, säger han innan han tillägger:

– Jag är ju trots allt snart 21 år och det är mitt tredje år i a-laget så jag vill inte vara med för att se och lära längre utan jag vill spela matcher.

Chansen till speltid kommer säkerligen att öka i och med klubbytet. I ÖIS har han stångats med Jacob Ericsson, Hannes Sahlin och Jonathan Azulay i kampen om vänsterbacksplatsen. En konkurrens som inte lär finnas i Torslanda.

– Lovad speltid kan man nog aldrig bli. Men jag har snackat med Tomas Östlund (tränare i Torslanda IK, reds. anm.) som jag har haft i ÖIS under 3-4 år så han känner mig och var nöjd med att få dit mig, så det känns bra.

Vad har du för förhoppningar i höst?

– Att få förtroende, ta en plats och bidra med mycket till laget.

Trots att han nu valt att lämna ÖIS för vidare utsikter i karriären kommer han fortsatt att hålla ett extra öga på sin gamla klubb.

– Självklart! Jag har varit i klubben i åtta år och vill inget hellre än att de klarar sig kvar, så jag kommer se så mycket jag kan, avslutar han.


'Hall: ”Behöver speltid på seniornivå”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se