Henrik debuterade i förlustmatch

På topp återfanns så väl Henrik Carlsson som Joakim Olausson, men några mål framåt blev det inte. Istället släppte Sverige in både en och två bollar och förlorade således matchen med 2-0. Returmötet sker i övermorgon.

På grund av den pågående P18-landslagssamlingen var Henrik Carlsson indisponibel till gårdagens match mot Assyriska FF. På utländsk mark fick han således beskedet om att ÖIS tagit tre viktiga poäng i bottenstriden.

I dag spelade Sverige det första av två möten mot Finland. Det blev visserligen förlust med 2-0 men i anfallet gjorde Henrik Carlsson sin första P18-landskamp någonsin. Bredvid sig hade han Öisbekantingen Joakim Olausson som under 2011 såldes till den italienska klubben Atalanta.

Tack vare en högt satt press lyckades Finland överrumpla Sverige och tämligen genomgående sätta dit ledningsmålet bakom Teodor Nordhagen. Tvåan kom halvtimmen senare i en halvlek som från svensk del präglats av bolltapp och dåligt passningsspel.

Några fler mål föll aldrig i matchen och således inkasserades en förlust, men förbundskaptenen Tomas Turesson var ändå nöjd med prestationen efter paus.

– I andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag. Vi dominerade kraftigt men utan att kanske skapa jättemånga chanser. Vi skapar en del bra lägen men deras målvakt gör några fantastiska räddningar, berättar han för förbundets hemsida.

– Men inte missnöjd med attityden, fyller han i. Den visar killarna verkligen i andra halvlek! Men nu blir det nattarbete här. Vi måste ta till oss hur vi kan spela oss ur pressen. Det är ju inget ovanligt att man sätts under press men där har vi nåt att jobba med nu.

På torsdag är det dags för returmöte. Då spelas matchen redan under förmiddagen, närmare bestämt klockan 11.00. Dagens match sändes direkt via Finlands Bollförbund och med lite tur återupprepas detta även i övermorgon.

Sveriges startelva: Teodor Nordhagen – Gustav Jarl, Sebastian Starke Hedlund, Johan Andersson, Frej Ersa Engberg – Niclas Eliasson, Marcus Haglind Sangré, Jesper Karlström, Petar Petrovic – Joakim Olausson, Henrik Carlsson (Måns Lagmark, Billy Nordström, Admir Bajrovic, Arber Zeneli, Karl Bohm, Jakob Glasberg, Viktor Nilsson)