Ingen fortsättning för Cortizo

I kväll kom beskedet. ÖIS väljer efter noga avvägning att inte gå vidare med provspelande Pablo Cortizo, trots de ganska så positivt lagda orden efter tisdagens U21-match. Nu fortsätter man istället med att försöka finna en lösning på annat håll.

En vecka har gått sedan Pablo Cortizo på egen hand lockade ett stort antal åskådare till sin första träning med ÖIS. Sedan dess har han deltagit i så väl träning som match. Men den tiden är nu slut. Efter avvägning de sportsligt ansvariga emellan har det beslutats att inte erbjuda Pablo Cortizo något kontrakt det tunna innermittfältet till trots.

Inget kontrakt för Pablo Cortizo

Istället fortsätter man nu att försöka finna lösningar på annat håll. Transferfönstret håller öppet tills den 11 augusti. Alltså har Kent Carlzon och kompani fram tills söndag på sig att genomföra eventuella spelarövergångar.

I början av veckan skrev vi om att man ändrat kurs. Att ledningen ändrat sig angående beslutet att ta hit ytterligare två provspelare då man inte alls var säkra på de bådas kvalitéer. Man valde istället att vända ögonen mot spelare som man hade klart för sig skulle gå rakt in i truppen – och troligen även startelvan för annars är det ingen förstärkning i ordets rätta bemärkelse – utan att först behöva visa upp sig på plan.

Kent Carlzon är visserligen fåordig när Sambadefensiv under kvällen hör av sig per SMS, men fortsatt arbetar man utefter ovanstående modell.

Har ni något annat i görningen?

– Vi jobbar på olika lösningar. Ingenting är klart.

Kan man förvänta sig någon sorts förändring innan måndag?

– Vi jobbar på det.


'Ingen fortsättning för Cortizo' have 29 comments

  1. 8 augusti, 2013 @ 20:04 Anonym

    Bra jobb. Som vanligt. Men allvarligt talat, sms-intervjuer suger. För lätt för den intervjuade att komma undan.

    Svara

  2. 8 augusti, 2013 @ 20:38 Bengt

    Tackar man NEJ till en gratis finansierad spelare för högsta divisionen i Uraguay
    Måste det komma något speciellt innan måndag.
    Väntar med spänning.

    Svara

  3. 8 augusti, 2013 @ 21:22 Jacko

    Tack för att ni finns SD. Utan er hade vi fått det här beskedet om en vecka. Om det nu hade lämnats något officiellt besked…

    Låter knepigt att man tackar nej till ett hyfsat alternativ centralt där vi är extremt tunna. Antingen så är det någon mer spännande på ingång eller så får vi helt enkelt ställa vårt hopp till nuvarande spelare.

    Svara

  4. 8 augusti, 2013 @ 21:47 Daffy

    Det här var faktiskt lite oväntat, trodde faktiskt vi skulle hoppa på första bästa tåg även denna gång. Personligen tyckte jag inte att Pablo imponerade speciellt mycket mot Gais och således känns det logiskt att han inte värvas in. Vi behöver spelare som går rakt in i startelvan, inte breddar truppen.

    Svara

  5. 9 augusti, 2013 @ 11:00 Fredrik

    Fan va tyst det är ….

    Svara

  6. 9 augusti, 2013 @ 19:43 voldemort

    Inte nu längre…när George Mourad har skrivit på för sällskapet. Ingen mittfältare men jävligt tung och rutinerad.

    Svara

    • 9 augusti, 2013 @ 19:44 voldemort

      Vem kommer man flytta ned till centralt mittfält?

    • 9 augusti, 2013 @ 20:26 Martini

      Både Emil och Oskar spelade väl en del på mf förra året?

    • 9 augusti, 2013 @ 21:31 DrJonas

      Sicket antiklimax. En fd gråvit…från Kina. Kommer bli flopp och skickar fel signaler.

    • 9 augusti, 2013 @ 21:34 Sektion LM

      Vilka signaler?

    • 9 augusti, 2013 @ 21:38 Anonym

      Att vi är förlorare.

    • 9 augusti, 2013 @ 21:45 Krilliano

      På vilket sätt då? Det här är en helt ok värvning för ett lag som ligger näst sist i superettan. Om den slår väl ut vet man inte.
      Vi har hadt en hel drös blåvita spelar i Öis genom åren så det där är ingen skillnad.
      Jag hoppas bara dom har något på inre mittfält också och att det inte spårar ut budgeten.

    • 9 augusti, 2013 @ 21:52 Anonym

      Du får givetvis tycka vad du vill. Jag tycker att Mourad är en ryggradslös, kringflackande diva som aldrig visat någonting. Aldrig vunnit någonting. Han är den moderna fotbollen.

    • 9 augusti, 2013 @ 22:53 $

      Oskar är stor och tung så det räcker. Känns inte vi får in något vi inte har förutom ålder. Kollar man dessutom målfabrikation genom åren skulle 3 mål under hösten vara en succe.

      Känner mig inte alls närmare ett nytt kontrakt iom denna värvning

  7. 9 augusti, 2013 @ 22:43 Lj

    Det du kallar Mourad dömer dej själv i första hand som en person totalt utan empati.
    Du borde faktiskt be om ursäkt. Oavsett vad han gjort ute i världen är han faktiskt en människa av kött och blod. Tror att han blir en stor tillgång för Öis. Bra gjort av Kent.

    Svara

    • 9 augusti, 2013 @ 23:12 Krilliano

      Oskar har ju knappt rört bollen i år. Han kan säkert bli bra i framtiden men är definitivt inte där ännu. Jag vet inget om Mourad i nulägetmen han har ett klart tyngre cv än Oskar. Och vilka i dagens öis har vunnit något? Nja.. Argumenten håller inte riktigt. Tycker man får vänta och se. Och om han gör tre mål så har han tre mål fler än Öis gjort dom tre senaste matcherna. En god start.

  8. 10 augusti, 2013 @ 00:00 Bengt

    Bra jobbat Kent.
    Det fanns ett alternativ.
    George tror jag blir en bra och bättre lösning

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 00:50 Slicen

      Nej, det är inte bra jobbat av Kent! Om man varit agent så länge och skryter med att man har så brett kontaktnät så bör man kunna komma upp med något bättre än en halvt avdankad legionär!!! Att använda det lilla utrymme som finns ekonomiskt får man ju inte slösa bort på vad skit som helst. Finns det någon Öis:are med förståndet i behåll som tror att Mourad kan medverka till att lyfta Öis? Allvarligt?

      Ordet ”Alternativ” betyder att kunna välja mellan minst TVÅ lösningar. Om det fanns ETT alternativ så vill jag veta vem den andre spelaren var – förmodligen hade jag valt den andre osedd. Detta är ju bara ett ytterligare tecken på hur paniken sprider sig i Öis -tyvärr!

    • 10 augusti, 2013 @ 08:36 Bengt

      Hej Slicen
      Alternativet var Pablo.
      Jag skrev en kommentar tidigare och ”borde” ha fortsatt där.
      Nu tycker jag vi låter Georg få spela först innan vi skriver avdankad.
      ÖIS kvar i Superettan det är något vi alla kan stå bakom

    • 10 augusti, 2013 @ 13:43 Slicen

      Hej Bengt!
      Ja, att vi alla vill ha Öis kvar kan vi nog vara ense om. Det är väl också den önskan och förhoppningen som gör att man kan vara onödigt hård i orden ibland, kanske. Vidhåller dock att jag inte ser Mourad som en lösning utan snarare som symptom på hur stort problemet är. Tyvärr.

    • 10 augusti, 2013 @ 14:11 Krilliano

      Den som lever får se.

  9. 10 augusti, 2013 @ 01:24 Anonym

    Sen Kent kom in i Öis har det varken blivit hackat eller malet. Det enda som han har åsta kommit är brutna kontrakt. Man kan ju förfasiken inte gå upp en div och sparka iväg halva laget och bygga nytt på unga killar som aldrig spelat superettan. När man såg matchen saknar man Robin och Sebastian och någon av ytterspelarna som Lycen ,Björkeryd. Man ser hur tydligt som helst nu hur bra Sebbe och Robin gjorde Lillström bra. Han var trygg förra året med dessa herrar bakom sig det är han inte nu. Sorgligt är det, men det måste väl gått att skära bort någon så vi kunde haft vårt lag kvar som lyckades att vinna div 1. Är man tex.tvungen att ha en sportchef i superettan , en evenemangchef osv???

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 01:43 DrJonas

      Min mormor hade kunnat värva Bengan och Mouradana… om hom nu hade varit helt från vettet. Båda känns väldigt fel. Två föredettingar som tar unga öisares möjligheter att utvecklas. Hoppas en innemittfältare värvas i helgen, och att PeterA säljs för att finansiera galenskapen

    • 10 augusti, 2013 @ 10:39 Sektion LM

      Att kalla kontrakterandet av Bengan en ”värvning” är väl att ta i. En sak ska man komma ihåg: Det finns inte en uppsjö av fantastiska spelare där ute som inget hellre vill än att för mager lön spela för ÖIS. Vi är hänvisade till fotbollens reabackar vare sig vi vill det eller inte. Och om Mourad blir flipp eller flopp kan åtminstone inte jag förutsäga.

  10. 10 augusti, 2013 @ 08:59 Anonym

    Som jag minns George har han samma egenskaper som Oskar: stor, stark, jävligt långsam (eller minns jag fel om George?) och ganska giftig när bollen väl är i straffområdet. Tyvärr är vi dock nästan aldrig i straffområdet. Vi hade behövt en spelare med kapacitet att ta oss dit.

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 10:30 Krilliano

      Han var bättre än vad Oskar är nu. Betydligt mycket bättre. Han är verkligen ingen favvospelare men jag minns honom som en s om kunde hålla fast bollen där uppe. och det var i Allsvenskan. Vi behöver något på mitten också men det skadar verkligen inte att ha en kille med rutin, förhoppningsvis lite fula knep och som kan hålla bollen så resten av laget kommer upp i banan. Oskar kan inte det. inte ännu i alla fall. Tiden får utvisa om det hör är rätt. Men jag har svårt att se att vi skulle hitta något bättre efter våra förutsättningar.

    • 10 augusti, 2013 @ 10:40 Sektion LM

      +1

    • 10 augusti, 2013 @ 11:30 Ytterell e gigant!

      +2

    • 10 augusti, 2013 @ 11:17 Anonym

      Tack, det låter lovande. Att han skulle vara långsammare än Oskar betraktar jag som uteslutet.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se