Joakim Hall tillbaka i Söderettan

Den snart 21-årige Joakim Hall är inne på sin tredje säsong i ÖIS a-trupp. Men nu är den tiden förbi. Det står klart sedan det idag offentliggjorts att han skiftar Superettan mot Torslanda IK i Söderettan. Där återförenas han med sin tidigare tränare Tomas Östlund.

Under 2011 flyttades Joakim Hall upp i a-laget, trots att det länge såg ut som att det skulle rinna ut i sanden. Från Assyriska FF plockade man in David Björkeryd att ta hand om vänsterbacksplatsen och dagarna tickade på, en efter en, utan att Hall fick sätta sin signatur på det där åtråvärda kontraktspappret.

Tillslut fick han ändå chansen att teckna sitt första a-kontrakt och sedan dess har han funnits med i både ur och skur. Det har inte blivit alltför många framträdanden genom de två och en halv säsongerna, men när han väl fått chansen så har han allt som oftast skött det på ett stabilt sätt.

Men det kommer en gräns då man som spelare känner att man behöver känna på seniorfotbollen mer kontinuerligt för att utvecklas i sitt fotbollskunnande. I ÖIS har den möjligheten inte existerat. Vänsterbacksplatsen, där Hall själv känner att han gör sig bäst, vilar i nuläget under en hård konkurrens – förmodligen den tuffaste sett över samtliga lagdelar – och det är inte den enklaste uppgiften att stånga sig förbi trion bestående av Jacob Ericsson, Hannes Sahlin men även Jonathan Azulay.

Därför har Joakim valt att bryta sitt kontrakt i samförstånd med den sportsliga ledningen. Kontraktet löpte egentligen säsongen ut, men med start idag tillhör han istället Torslanda IK i Söderettan. En nykomling som för tillfället parkerar på åttonde plats och som tränas av bekantingen Tomas Östlund. Östlund som basade över Joakim Hall under 3-4 säsonger i ÖIS ungdomslag och således har god koll på vad det är för person och fotbollsspelare som ansluter.


'Joakim Hall tillbaka i Söderettan' have 5 comments

  1. 8 augusti, 2013 @ 17:18 Lj

    Lycka Joakim.
    Du har alltid varit lojal mot Öis.
    Du kommer säkert att lyckas i din nya klubb

    Svara

  2. 9 augusti, 2013 @ 02:03 Andreas

    Detta är helt rätt beslut av Jocke men jag tycker ändå att det är otroligt synd både p.g.a. hans stora ÖIS-hjärta och hans kvaliteter som vänsterback.
    Tyvärr säger detta avhopp nästan allt om våra värvningar senaste året! Varför har vi 4 jämnstarka vänsterbackar men bara 2 fullgoda innermittfältare?
    För ett lag som säger sig vilja spela bollen längs marken är centrallinjen A och O. Är det så svårt att förstå och anpassa värvningarna efter det?

    Svara

    • 9 augusti, 2013 @ 10:47 Sektion LM

      Jo, jag håller till stor del med, men samtidigt är det rätt mycket otur bakom både Holländers och André Nilssons frånvaro.

    • 9 augusti, 2013 @ 12:37 Top 10

      Holländers skada/frånvaro är sånt som man tyvärr måste räkna med i en trupp. Tyvärr finns ingen naturlig backup på högersidan. Paulsson är lite väl oerfaren. Här hade behövts en annan ung målfarlig hymf/anfallare gärna med rutin/vana från ettan, typ Linus Johansson i Skövde. Varför är infon om Holländer så dålig? Han saknas

      Andrès skada är annorlunda, här kan vi inte snacka om otur. Han har varit skadad from nov/dec 2012 och beräknas knappast åter spelklar före september 2013 och då matchotränad. Jag utgår ifrån att hans sjukskrivning/försäkring täcker den största delen av hans lönekostnad. Andrè skulle naturligtvis omg ha ersatts av ngn liknande spelartyp i truppen. En ung målfarlig mittfältare från ettan, typ Pelle Ödlund, tid i Gauthiod numera i Trollhättan

      Det största problemet kvarstår, varför ersattes inte Seb? Nu har sanningen hunnit ikapp optimisterna

      Förutom att skadade spelare önskas åter så hoppas jag nu minst på två direkt in i laget nya mf varav en def och en mf/anf typ Fredrik Holster så skall det nog gå bra. Nu är alla resterande matcher måstematcher! Ett par snabba segrar är nödvändigt för att få det stukade självförtroendet åter
      Vi skall och måste hänga kvar!

    • 9 augusti, 2013 @ 15:09 Krilliano

      Du vet inte hur rätt du har. Det största problemet har funnits sen starten. Varför ersattes inte Seb? Sällan har jag sett ett lag som är i ett så skriande behov av en stabil mittfältare som vågar hålla i bollen. Och då är det inte endast kvalitetsmässigt det saknas utan rent fysiskt har vi för få spelare på den psitionen. I mina ögon så hade det gjort så mycket skillnad att vi legat över strecket.
      Nu kan man inte tänka så men det är min lilla förklaring i alla fall.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se