Med George mot förnyat kontrakt

 Deadline day. Innermittfältarna uteblev och istället blev det en hemvändande centertank som gjorde sin senaste match i Kina. Den som påstod att livet som ÖIS:are inte är fullt av överraskningar får nog lov att tänka om.

Idag var inte bara ännu en träning inför en måstematch. Det var också första träningen för fredagens nyförvärv George Mourad. Den förre syriske landslagsmannen Mourad som presenterades på en presskonferens i fredags tog genast plats bredvid Jonathan Azulay när uppvärmningen drog igång och såg inte ut att ha några större problem att känna sig hemma på planen. Förmågan att lätt anpassa sig är en av de få fördelarna med att byta klubb så ofta som den gode George har gjort. Men vi återkommer till honom senare i texten.

Holländer enda mörka molnet på skadehimlen

Med ett leende på läpparna kunde man från sidan konstatera att André Nilsson numera deltar i fler och fler moment under träningarna. Numera är han med laget under uppvärmningen men kliver av när det blir spel på större ytor som kan innebära närkontakt. Vad det gäller Andrés förmågor som fotbollsspelare är det dock fortfarande svårt att avgöra huruvida han är en bra värvning eller inte. Däremot verkar det inte vara några som helst problem med hans inställning till sitt idrottande. Rehabträningen har han till synes skött exemplariskt under våren tillsammans med Erik Nexborn.

Något som däremot inte är lika glädjande att se är Filip Holländers sjukdomsutveckling. Spelaren som förra året var en av lagets absolut största stjärnor har under större delen av säsongen haft stora problem diverse virus och infektioner. Han har nu inte tränat sedan i maj och att döma av hur han ser ut i nuläget är spel inte aktuellt än på ett tag. Det är i nuläget också helt oviktigt. Först och främst handlar det om Filips hälsa. För något spel den här säsongen med allra största sannolikhet inte.

I övrigt är det en skadefri trupp Marcus Lantz har att arbeta med. Erik Nexborns dagar på jobbet numera är ganska lugna. Förutom rehabträning med André Nilsson och uppvärmning med laget händer det inte speciellt mycket. Under dagens pass fick Ricky Yarsuvat två smällar mot huvudet som såg allvarliga ut till en början men boråsaren reste sig efter en stunds grimaserande utan att Nexborn behövde ingripa. På så sätt är fotbollsgudarna på vår sida.

Få ändringar i Lantz elva

Träningarna under Marcus Lantz är som vi tidigare påpekat aningen annorlunda jämfört med lagets träningar under Hans Prytz. Lantz jobbar frenetiskt vidare med positionsspelet för mittfältarna och kommer inte ge sig förrän spelarna han förfogar över springer precis som han själv önskar. Ingenting kommer lämnas åt slumpen.

En taktik som troligtvis är vettig med tanke på hur transferfönstret sett ut för ÖIS del. Ingen innermittfältare kom in och därmed är man fast vid de två man har att tillgå. Jakob Lindström och Johan ”Luggen” Lundgren (Ja, han kallas faktiskt så i laget) är lagets enda två tillgängliga innermittfältare och efter en mängd varningar står nu båda redo att spela tillsammans igen för första gången sedan premiärmatchen på Tele2-arena.

Med det sagt är det inte självklart att mittfältsspelet kommer fungera prickfritt igen. Det har funnits stora problem även när dom båda varit tillgängliga. Organisationen och positionsspelet de två emellan har vari ett problem som gjort att man ofta hamnat bakom spelarna man haft för avsikt att stoppa och därför tvingats ta till otillåtna medel för att stoppa dom. Efter några veckor i Marcus Lantz hårda skola är det därför nu upp till bevis till två av lagets mest lovande spelare.

Att Johan Lundgren återvänder in i startelvan är en av, vad som ser ut att bli, tre ändringar i densamma. Den andra är mittbacksparet som återigen ändras. Förra veckan hintade vi om att Marcus Lantz tröttnat på Jonathan Azulays nonchalans med boll då han tappade en boll under lördagens träning och genast blev utbytt vilket gjorde att vi antog att hans startplats var borta redan då. Så blev inte fallet och Adam Rosén hölls utanför elvan ytterligare en vecka.

Efter bolltappet på mittplan som indirekt ledde till Falkenbergs 2-0 mål. Verkar det nu som att Lantz fått nog. Under hela träningen idag matchades David Leinar tillsammans med Adam Rosén när det skulle spelas tvåmål och de två startar med största sannolikhet imorgon. Den tredje ändringen görs troligtvis i anfallet där Oskar Wallén som startade senast byts ut mot Ricky Yarsuvat.

Ricky kom in i halvtid mot Falkenberg och gjorde det bra. Nu när George Mourad bara hunnit med en träning startar han troligvis på bänken och Ricky får chansen bredvid Emil på topp från start. Ett anfallspar som under dagens träning skördade viss framgång med sitt djupledsspel även om Ricky troligvis blir den av dom två som blir mest mötande medan Emils ansvar som vanligt blir att hota med sin snabbhet i djupled.

Startelvan ser med andra ord mest troligt ut på följande vis:

Det är ett tydligt val Marcus Lantz gjort på vänsterbacksplatsen. Från första matchen med skåningen som huvudtränare har Jacob Ericsson varit självskriven till vänster i backlinjen. Ett val som till synes fallit väl ut. Efter flera tveksamma insatser som yttermittfältare verkar det som att Jacob Ericsson tillslut hittat rätt som vänsterback.

Beträffande George Mourad verkar det som att han börjar på bänken. Att sätta honom från start i första matchen i ÖIS-tröjan med endast en träning i ryggen hade varit väl starkt. Att läsa av dagens träning kan ÖIS ha gjort ett fynd. I tvåmålsspelet blev det visserligen bara ett mål men från en svår position. George fick den gråa västen som innebär att han är med i båda lagen och spelar vidare till en spelare i det lag han fick den ifrån. En ganska otacksam roll som George hade vissa problem med då spelet utanför straffområdet inte är hans styrka.

Det är i straffområdet han har sina kvalitéer och det visade han. Framspelningar med lätta skarvningar och smarta löpningar i straffområdet gjorde att han låg bakom många av farligheterna i matchen men det bästa kom när spelet var över.

En ny ingrediens i träningarna är avslutsträningen som Sören Börjesson håller med samtliga offensiva spelare i slutet av träningspassen före match. Bollar spelas in i straffområdet mot anfallarna som ska avsluta så bra man kan. I denna övning var George Mourad fullständigt dominant och det syntes tydligt att hans kvalitéer finns i boxen. Det såg helt enkelt oförskämt bra ut.

Man ska sluta i dur sägs det. Så då slutar vi där.


'Med George mot förnyat kontrakt' have 11 comments

  1. 12 augusti, 2013 @ 10:41 DrJonas

    Tack för rapporten! Hoppas vi kan hålla oss ifrån dumma varningar och utvisningar och att GM kommer in sista 20 och stänker in en retur…och vänder det här skeppet.

    Svara

  2. 12 augusti, 2013 @ 12:06 Anonym

    Om alla i publiken stöttar laget på rätt sätt och inte skriker ut nån skit så är jag säker pa att det här laget vänder det här skeppet med eller utan GM.

    Örgryte börjar äntligen spela längs marken och spelar upp via mittfältet, inte som tidigare då backarna sparkade upp bollar på anfallsspelare med dålig förstatouch och bollar som gång på gång rann ut i sanden. Anfallet måste kunna ta emot bollar och involvera mittfältare i spelet , inte bara titta ner i backen och likt en tjur rusa mot målet, iallafall inte varje gång, det blir så otroligt lättläst. laget har otroligt bollskickliga spelare , dom måste bara få mer boll….

    Svara

  3. 12 augusti, 2013 @ 12:22 2

    Men måste inte innermittfältare också någon gång våga driva bollen istället för att alltid dra iväg den på första tillslaget? Det jag undrar är: är våra innermittfältare bollskickliga? Jakob slår alltid ifrån sig direkt. Lundgren kan slå fantastiska långa bollar men kan slå hårresande kortpassningar. Och jag har knappt sett någon av dem driva boll och därmed skapa rörelse.

    Svara

  4. 12 augusti, 2013 @ 17:22 voldemort

    Skönt att Ricky kommer in, tycker jag. Han har visat pigghet ett tag och är en bra mycket bättre bollspelare än wallén i mina ögon. Mål i kväll?

    Svara

    • 12 augusti, 2013 @ 17:28 Sektion LM

      Ja, fast påfallande har han varit mycket bättre som inhoppare än när han får starta.

  5. 12 augusti, 2013 @ 20:26 Henning

    Drömmål av Ohlsson. Fan va gött. Nu tar vi dom!!

    Svara

    • 12 augusti, 2013 @ 21:49 voldemort

      Nog fan tog vi dom alltid…men maken till dåligt spel mot 8-9 man har jag nog sällan skådat. Stå kvar med 4 man i backlinjen och bolla…både Lundgren och Lindström agerade defensiva mittfältare. Hur fan svårt kan det vara att sätta fart på bollen och dra isär 8 man? Nåväl. 3 poäng i kassen. Det är det enda jag är nöjd med den här kvällen. Och kvällens asgarv var Hedmans slumpträff i krysset som väl egentligen var menat som inlägg till Mourad…. ;-)

    • 12 augusti, 2013 @ 22:20 Krilliano

      Det är till att vara negativ. Visst. Det va knackigt. Men det är inte så konstigt. Och taktiken var väl i andra att nu kör vi helt säkert. Hade dom slarvat bort det här med klacksparkar å skit så hade du inte varit alltför glad. I det här läget spelar man enbart för tre pinnar. Och varför ska vi be om ursäkt för att dom bir utvisade? Det var helt regelrätta utvisningar. Speciellt den andra som var helt vansinnig. Kunde gått hur illa som helst.
      Hedmans mål var hur snyggt som helst. Nu krossar vi Brage så har vi häng.

    • 12 augusti, 2013 @ 22:32 Bengt

      Tack för dom 3 poängen.
      Men det var inget bra spel trots 2 spelare mer på plan
      Till slut orkade inte Assyriska mer men dom hela tiden farliga trots
      2 man mindre.
      Nu blickar vi framåt rider på framgången och slår Brage samt
      Jönköping hemma.
      Forza ÖIS

    • 12 augusti, 2013 @ 22:38 voldemort

      Jag bad inte om ursäkt för att de blev utvisade. Det var helt korrekt. Tyckte bara vi var alldeles för jävla försiktiga. Men det blir väl så när man ligger i den positionen. Jag gottar mig däremot mot tre poäng. Gör dom 1 mål och stänger röven lika bra mot brage som dom gjorde idag så dansar jag krigsdans… :-)

    • 12 augusti, 2013 @ 23:01 Krilliano

      Vajert! Nu köööör vi.. Käämmmpppaaa!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se