Nio minuters speltid mot Finland

I förmiddags mötte P18-landslaget Finlands dito för andra gången på två dagar. Denna gång satt ÖIS representant, Henrik Carlsson, på bänken. I slutskedet byttes han in och var med om både en upphämtning och ett baklängesmål.

När Finland och Sverige drabbades samman i förrgår bestod det svenska anfallet av Joakim Olausson, numer Atalanta men tidigare även ÖIS, samt Henrik Carlsson. Då fick Sverige en mardrömsstart och släppte in första målet efter tre minuters spel.

I dag var det ombytta roller. Henrik Carlsson befann sig visserligen på avbytarbänken, men relativt tidigt in i första halvlek satte Karl Bohm 1-0 till Sverige vilket betydde blågults första nätkänning under den här landslagssamlingen.

Men i den 58:e matchminuten hade Finland vänt på steken. Då satte Lassi Puro nämligen 2-1 till hemmalaget och än en gång såg det då ut som att Tomas Turessons mannar skulle lämna planen tomhänta.

Med tio minuter kvar genomförde Sverige ett antal byten. Niclas Eliasson, Jesper Karlström och Henrik Carlsson ersatte trötta spelare med nya, fräscha ben. Några minuter senare hade Sverige gjort både 2-2 och 3-2 genom Johan Andersson och Arber Zeneli.

I den tredje övertidsminuten kvitterade hemmalaget till 3-3 – vilket alltså betydde att Henrik Carlsson under sina nio minuter på plan hann bevittna tre mål. Inget från den egna foten, men väl ett par värdefulla minuter som förhoppningsvis gör att han i det långa loppet blir en bättre spelare med en större dos rutin i bagaget.

I början av september ingår Sverige i en trenationsturnering med Norge och Danmark. Därefter inleds EM-kvalet i oktober. Intressant att se om Henrik Carlsson blir uttagen då. Helt omöjligt bör det definitivt inte vara. Inte efter att ha hört förbundskaptenens ord till förbundets officiella hemsida.

– Det är tuff konkurrens och vi hade tre debutanter med här, Jakob Glasberg, Viktor Nilsson och Henrik Carlsson, som alla gjorde bra ifrån sig och spetsar till konkurrensen ytterligare.

Sveriges startelva: 12 Måns Lagmark – 15 Jakob Glasberg, 16 Viktor Nilsson, 4 Johan Andersson, 3 Frej Ersa Engberg – 13 Arber Zeneli, 8 Marcus Haglind Sangré [K], 6 Billy Nordström, 14 Karl Bohm – 9 Admir Bajrovic, 11 Joakim Olausson. (1 Teodor Norhagen – 2 Gustav Jarl, 7 Jesper Karlström, 10 Petar Petrovic, 17 Niclas Eliasson, 18 Henrik Carlsson.)