Ny avstängning – Bengtsson missar Brage

I och med Christofer Bengtssons gula kort mot Assyriska FF uteblir han från fredagens match mot IK Brage. Varningen var nämligen hans tredje den här säsongen. Samtidigt riskerar fem andra spelare en matchs avstängning vid ytterligare ett gult kort.

Avstängningar är inget ovanligt förekommande så här långt in på säsongen. Det är snarare så att det kommer naturligt. Mot Assyriska FF kunde ÖIS ställa upp med ordinarie trupp (bortsett landslagsspelande Henrik Carlsson) för första gången på länge.

Men mot IK Brage tvingas man dock finna ett alternativ till högerbacken Christofer Bengtsson för första gången den här säsongen. Det efter att han i den 28:e matchminuten satt upp en armbåge i ansiktet på Assyriskaanfallaren Admir Aganovic. En stund senare, efter att domare Patrik Eriksson konfererat med sin linjeman, tilldelades Bengtsson sin tredje varning för i år och får därför inte spela i omgång 19.

Utöver Christofer Bengtssons avstängning skall dock övriga finnas tillgängliga. Jakob Lindström, som var avstängd så sent som för tre omgångar sedan, ligger återigen och vilar på gränsen till ännu en avstängning. Det då han fått syna det gula kortet mot Falkenbergs FF likväl som igår mot Assyriska FF. Vid händelse av ännu en varning mot IK Brage tvingas han alltså avstå hemmamatchen mot Landskrona BoIS den 26 augusti.

Det är inte bara Jakob Lindström som vid ytterligare bestraffning hamnar på läktaren. Samma visa gäller för Sebastian Ohlsson, Hannes Sahlin, Oskar Wallén och Johan Hedman. Risken för ett brett manfall i någon av de kommande matcherna är således överhängande.

IK Brage har ingen spelare avstängd till fredagens match.


'Ny avstängning – Bengtsson missar Brage' have 2 comments

  1. 13 augusti, 2013 @ 14:10 Lanslarke

    Gårdagens varning på Bengan kändes väldigt billig. Ibland ger det bra utdelning att kasta sig, ta sig för ansiktet och rulla runt.
    Det blir intressant att se Bratt på rätt plats för en gångs skull, för jag förmodar att det blir han som går in där

    Svara

  2. 13 augusti, 2013 @ 17:30 Jacko

    Ryan Gilligan i Brage bör vara avstängd.

    Han hade 2 gula med sig från Östersund när han värvades och fick 1 gult senast med Brage.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se