ÖIS går in i slutspelet

I dag inleds U21-seriens slutspel. ÖIS tar emot IF Brommapojkarna i vad som är den första av totalt sex matcher. Avspark sker klockan 17.30 på Öisgården.

Det finns ingen tid till vila den här veckan. Gårdagen ägnades åt hemmamatch mot Assyriska FF och på fredag väntar som bekant det viktiga bottenmötet mot IK Brage på Domnarvsvallen i Borlänge. Men där emellan – närmare bestämt i kväll – bryts det av med en U21-match på hemmaplan. A-slutspelet skall till att inledas och denna gång gästar IF Brommapojkarna.

I och med det täta matchandet väcks också en del frågor kring en kommande startelva. Vanligtvis brukar de som inte erhöll någon speltid i den tidigare a-lagsmatchen få förtroende från start, men då det vankas ny match så tidigt som om tre dagar vill det till att Marcus Lantz och Sören Börjesson noga överlägger vem som skall spela och till vilken mängd för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för de båda matcherna.

Gästerna IF Brommapojkarna reser ned till Göteborg med en överhängande del okända namn även om nio av dem tillhör a-truppen, men det finns en duo att se upp lite extra för. Bojan Djordjic så väl som Nicklas Bärkroth kommer nämligen att finnas med i startelvan.

– Det är väldigt bra att vi har säkrat sex stycken högkvalitativa matcher av tävlingskaraktär. Det främjar våra yngre spelares utveckling med tuff matchning och är en bättre miljö som matchförberedande för A-truppskillarna, säger U21-coachen Lukas Syberyjski till klubbens hemsida innan han ger sig in i att försöka bedöma ÖIS nivå.

– Med tanke på den mängd segrar de tagit i grundserien finns det kvalité i laget. Lägg till A-lagets positiva resultat igår (red. anm. vinst mot Assyriska med 3-0) har de troligen mycket energi med sig in i den här matchen.

Brommapojkarna kommer med följande trupp: William Eskelinen, Hampus Jönsson, Jonathan Augustinsson, Fredric Jonson, Martin Falkeborn, Filip Tronét, Nicklas Bärkroth, Bojan Djordjic, Anton Sandberg Magnusson, Kanteh Hellberg, Alexander Seger, Stefano Vecchia Holmqvist, Joakim Lindner och Isak Nylén.

Kvällens match är den första av totalt sex stycken under hösten. För att nå final krävs det att ÖIS vinner sin slutspelsgrupp (vilken innehåller Brommapojkarna, Djurgården samt Häcken). Matchen startar klockan 17.30. Spelplats är Öisgården.


'ÖIS går in i slutspelet' har en kommentar

  1. 13 augusti, 2013 @ 15:12 Rude Boy

    Tack för utmärkt införrapport. Alla till Gården! Visa Bärkroth att han valde fel.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se