ÖIS kan få pengar för Darbo

Den tidigare Öisaren Alieu Darbo tecknade häromdagen ett treårsavtal med den kroatiska klubben Dinamo Zagreb. Det kan i sin tur innebära att ÖIS får ett oväntat tillskott i kassan. 10 % av den eventuella övergångssumman skall nämligen delas upp mellan de klubbar Darbo tillhört mellan 12 och 23 års ålder.

För ett par säsonger sedan spelade Alieu Darbo, född 1992, i ÖIS ungdomslag. Därifrån gick han sedan till Le Mans i Frankrike innan flyttlasset fortsatte med destination Wigan i England. Men häromdagen stod det klart att han byter England mot Kroatien och laget Dinamo Zagreb med vilket han har undertecknat ett avtal gällande tre säsonger.

En flytt som torde innebära att ÖIS har rätt till en del av övergångssumman, menar ÖIS klubbchef Lennart Lindorsson.

– Ja, det borde det bli. Vi håller på att kolla upp detta. Egentligen så skall den nya klubben betala ersättning direkt då övergången är klar men det fungerar inte alltid så och då får vi agera, så vi väntar tills övergången är klar innan vi gör något, säger han innan han tillägger:

– Vad jag förstår så har det varit krångligt med hans övergångar tidigare.

Krångel?

– ÖIS fick gå till FIFA med tidigare övergång och där ligger ärendet fortfarande och behandlas, berättar Lindorsson.

I och med att Darbo tillhörde ÖIS inom ett visst åldersspann skall ÖIS, tillsammans med övriga klubbar, dela på en viss procent av den totala övergångssumman. Om det nu finns någon sådan, det vill säga.

– Vi är inte helt säkra på att det kommer att bli någon övergångssumma denna gång, men alla klubbar som har haft spelaren från 12-23 år skall dela på 10 % av övergångssumman. Sedan delas dessa 10 % utefter hur länge spelaren spelat i respektive klubb.


'ÖIS kan få pengar för Darbo' have 4 comments

  1. 3 augusti, 2013 @ 15:08 KJ

    Han spelade aldrig i Wigan.

    http://fotbolltransfers.com/site/news/21563

    Svara

  2. 3 augusti, 2013 @ 17:53 Daniel

    Haha … Alieu Darbo måste vara den mest pinsamma killen jag träffat! Kan man skämma ut sig själv mer?

    Svara

  3. 18 augusti, 2013 @ 22:54 P.T

    Han spelade i wigan under 1 år.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se