ÖIS plockar in anfallare

Vid en blixtinkallad presskonferens på fredagskvällen presenterade ÖIS sitt färkaste nyförvärv. Den snart 31-årige anfallaren George Mourad med meriter från spel i Europa var mannen som poserade iklädd Öiströja framme vid podiet. Avtalet han tecknat sträcker sig säsongen ut.

De avslutande dagarna av fönstret har varit händelserika ur rödblå ögon. Sedan tidigare har Abdel Bouraima plockats in och inom ett par dygns omfång har Bengt Andersson värvats, Peter Abrahamsson (väldigt löst, visserligen) ryktats bort, Joakim Hall lämnat och nu senast George Mourad värvats in.

I Mourad får man en rutinerad anfallare med många års rutin på högre nivå än Superettan. Efter sitt genombrott i moderklubben Västra Frölunda IF under början av 2000-talet värvades han till IFK Göteborg där han stannade under åren 2004-2007 innan flyttlasset bar mot en proffskarriär i holländska Willem II Tilburg.

Men det blev aldrig någon större succé i Eredivisie. Under sina två och en halv säsonger i ligan deltog han i totalt 36 matcher – majoriteten som inhoppare. Målskörden stannade därför på för en anfallare blygsamma fyra gjorda mål samt en målgivande passning.

Sedan 2010 har han flyttat runt mellan sex olika klubbar, ÖIS inräknat. Bland annat stannade han till i Allsvenskan då han under fjolårssäsongen var med och höll Syrianska FC kvar i högstadivisionen. Något större förtroende verkade han dock aldrig ha hos managern Özcan Melkemichel – för endast fyra av hans totalt 18 matcher var från start.

Inför den här säsongen testade han något nytt. Den kinesiska klubben Qingdao Jonoon blev nämligen hans kommande anhalt. Med facit i hand blev det inte alls som han hade tänkt sig och för några dagar sedan stod det klart att han valt att bryta sitt kontrakt. Delvis på grund av bristande speltid, delvis på grund av hemlängtan.

Där såg ÖIS sin chans. Kort efter att Mourad satt sig att resa hem till Sverige gav sig Kent Carlzon in i jakten på hans namnteckning. Under gårdagen hölls en presskonferens vilken bekräftade att han fått sin vilja igenom.

George Mourad stannar i ÖIS säsongen ut.


'ÖIS plockar in anfallare' have 21 comments

  1. 10 augusti, 2013 @ 11:00 MBE

    Blir det något mer under fönstret tror du, Christian, eller är butiken stängd nu utan något förvärv centralt?

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 11:11 Christian Börjesson

      Ärligt talat, jag har ingen aning. Det blir bara rena gissningar. Men det vore konstigt om man helt plötsligt bara släppt tanken på att värva en central mittfältare när Mourad kom in i bilden. Och så tror jag inte heller att ÖIS tänker. Den ekonomiska aspekten är ju livsviktig – och jag vet inte alls vad ÖIS har att röra sig med mer än att det är småpengar – men Mourads värvning är till stor del finansierad genom externa inkomster. Det skulle kanske kunna tyda på att man har pengar över. Men fönstret drar igen imorgon midnatt, så då vill det till att Carlzon & Co jobbar intensivt och det skall sägas att det inte är det lättaste att knyta till sig spelare som är bättre än de vi har med de löneanspråk som ÖIS har möjlighet att erbjuda.

      Det kommer kommentarer från sportchefshåll under dagen. Kanske får vi det utrett då.

    • 10 augusti, 2013 @ 11:18 MBE

      Grymt! Tack för svar. Spännande tider. Tror inte att detta är helt fel. Rutin är vad vi behöver. Hoppas att han inte är för rostig bara.

    • 10 augusti, 2013 @ 11:24 Anonym

      Markus Lantz ? Kan det ha funnits en sådan tanke med att göra honom till tränare?

    • 10 augusti, 2013 @ 11:39 John Ahlberg

      Ja, den tanken fanns absolut, men tydligen håller inte hans knän (?) alls. Får ont efter 20 min spel. Allt enligt radio Öis när Carlzon var gäst.

      Känns som en mittfältare borde dyka upp också om de ska ge det en vettig chans. Borde finnas petade centrala killar i ngn av Göteborgsklubbarna?

      F.ö. Tror jag mourad blir perfekt i detta läget. Tror det kommer tagga igång Oscar, och dessutom är GM ett perfekt komplement till Emil. Så fort jag hörde att kina-kontraktet brutits flaggade jag faktiskt för detta på Twitter :-).

      Slutligen, fan vad jag älskar Sambadefensiv. Underbara ni.

    • 10 augusti, 2013 @ 12:02 Anonym

      Ah, tack. Lyssnar inte på radioÖIS. Vill inte vara taskig, men jag står inte ut med den flåsiga goagubbe-tonen.

    • 10 augusti, 2013 @ 14:27 Anonym

      Vad betyder externa inkomster? Menar ni extern finansiär eller något annat? Och hur mycket står ÖIS för? Korten på bordet, Kent!

    • 10 augusti, 2013 @ 15:09 Christian Börjesson

      Exakta kostnader får man aldrig reda på, och det vet ju du också, M.

    • 10 augusti, 2013 @ 17:33 Anonym

      Med tanke på det ekonomiska läget och de besked man gett tidigare hade det varit önskvärt att man körde med öppna kort. Finns inte en chans att Mourad spelar för en ÖIS-lön.

  2. 10 augusti, 2013 @ 11:31 Daniel K

    Varför skulle han inte hinna bli spelklar till måndag?
    Vad är problemet?

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 12:40 Cyban

      Inte tränat tillräckligt med laget och således inte ”ihopspelad” / Inte i tillräckligt bra fysisk form.

      Kan väl bara vara något av ovanstående anledningar antar jag?

    • 10 augusti, 2013 @ 12:54 John Ahlberg

      Gissar på ett inhopp. Vi har ju bara 13 matcher kvar.

      Har f.ö. scoutat åt Kent nu, här har vi rimliga mittfältslån; Hampus Z (ifk), Bjurström (bkh), P Nyström (hbk), mobaeck (ife) eller samuel g (bkh). Välvuxna (iaf vissa) och utan speltid. Osäker på ev skador.

      Givetvis tar vi bara en del av deras lön upp till 12kkr taket.. Jag tar helst Nyström (2m monster!) eller Samuel (vill visa upp sig, nu får bara brorsan beröm).

    • 10 augusti, 2013 @ 15:44 DJ-CJ

      Mobaeck spelade från start i en av matcherna mot Celtic. Inte aktuell. Samuel G låter intressant och passar in i profilen.

    • 10 augusti, 2013 @ 16:39 Anklev Ekström

      Jag skulle säga tvärtom! Samuel är inte den typen vi söker! In och lovande förvisso men ändå en orutinerad offensiv mittfältare. Det Öis behöver i dagsläget är en vattenbärare, ett ankare. Och framförallt en spelare som går in före Hedman och Carlsson som alternativ på innermittfältet vilket Pablo inte skulle gjort.

  3. 10 augusti, 2013 @ 13:09 FJS

    Bytt ut anstalt mot anhalt, även om det kanske var så Mourad kände det ;-)

    Svara

  4. 10 augusti, 2013 @ 14:25 Anonym

    Kostar oss hur mycket? Varför är det ingen som ställer den absolut viktigaste frågan? Kom igen nu SD, visa att ni är ÖIS-siten att lita på.

    Svara

  5. 10 augusti, 2013 @ 16:04 Daniel K

    Någon som kan fråga om det jobbas på någon mer förstärkning?

    Svara

    • 10 augusti, 2013 @ 16:09 Christian Börjesson

      Det gör det. Under dagen/kvällen kommer en intervju med Carlzon.

    • 10 augusti, 2013 @ 16:20 Martini

      F-n vad grymma ni är!!

    • 10 augusti, 2013 @ 16:58 Daniel K

      TACK!!

  6. 10 augusti, 2013 @ 16:38 Björn

    Samba for president

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se