ÖIS värvar reservmålvakt

Morgonens rykte visade sig stämma – Bengt Andersson återupptar elitfotbollskarriären i ÖIS. Kontraktet är skrivet på ett par månader och löper alltså ut när säsongen nått sin ände.

När Peter Abrahamsson drog på sig sitt röda kort mot Hammarby IF uppstod en dråplig situation. ÖIS hade bara en tillgänglig målvakt till bortamatchen i Falkenberg efter pappersstrul i jakten på en ersättare och som en nödlösning var endera David Leinar eller Oskar Wallén redo att dra på sig målvaktshandskarna om Fredrik Andersson inte skulle vara kapabel till att fullända matchen.

Nu har klubben förstärkt på målvaktssidan för att undvika att något liknande kommer ske igen. Under onsdagsmorgonen blossade ryktet om att trotjänaren Bengt Andersson skulle krita på upp. Efter lunch damp så pressmeddelandet vilket bekräftade affären ned. Andersson skulle tillhöra ÖIS för resten av säsongen.

Som det ser ut i dagsläget är han dock inget mer än en reservplan. Sedan fotbollskarriärens slut 2009 har han spelat några matcher i division sex och för tillfället tituleras han som tränare för Kållereds SK i trean. Det är också där det största engagemanget fortsatt kommer att läggas.

Därför är det svårt att säga exakt hur frekvent han kommer vara en del av lagets träningar. Till Göteborgs-Posten säger Kent Carlzon i ett utlåtande att det kan, och kommer, variera från vecka till vecka men att klubben självklart vill att han skall finnas med så ofta som möjligt.

Framför allt har man dragit lärdom av situationen som uppkom i samband med Abrahamssons avstängning. Att resa till en match med endast en målvakt i truppen är inget man vill skall återupprepas. Där kommer Bengt Andersson, vid behov, att fylla en lucka och skulle det mot förmodan bli så att han tvingas hoppa in i målet så har han med alla sina år i bagaget en stor dos av rutin vilken räcker en bra bit på vägen. Rutin som man inte finner i de egna ungdomsleden.


'ÖIS värvar reservmålvakt' have 11 comments

  1. 7 augusti, 2013 @ 18:42 Brorlars

    I min åsikt så är det en onödig tillgång för tillfället. Antagligen kostar han inte mycket alls men med våran lilla plånbok så får man prioritera. Hellre att vi har en reserv från de yngre leden de gångerna Peter inte år tillgänlig för spel.

    Svara

  2. 7 augusti, 2013 @ 18:44 voldemort

    Ta tillbaka Stenman från Torslanda. Med all den skiten han fått gå igenom så måste han ha ett svinpsyke nu…

    Svara

  3. 7 augusti, 2013 @ 18:51 Nuff

    Troligen är det just plånboken som har fått tala. Skall du spela i A-laget krävs proffskontrakt. Ett proffskontrakt till någon av juniormålvakterna innebär att det skall betalas pengar till tidigare klubbar. Bengan är säkert en billigare lösning. Rätta mig om jag har fel.

    Svara

    • 7 augusti, 2013 @ 20:02 Martini

      Låter mycket rimligt Nuff.
      Trodde också på junisarna, men tänkte inte på den aspekten.

    • 7 augusti, 2013 @ 20:51 Håkan Wall

      Man får betala gaml klubbar vid första proffsregistreringen ja, men Lukas Thell har varit i ÖIS rätt länge nu väl. Jag tror att han har varit här minst sedan 12-årsåldern som ju är första året som räknas så all utbildningsersättning går tillbaka till ÖIS. Om det är fler engångskostnader vid första proffskontraktet vet jag inte.

      Oavsett så är det här ett väldigt dåligt beslut ekonomiskt. Bengan gör inte det här gratis och även om han är billig/nästan gratis så är det här en onödig utgift. Skulle situationen uppstå igen att vi bara har en målvakt så får vi lösa det då i så fall – precis som alla andra klubbar i Superettan och allsvenskan. Varför vi inte lyckades lösa det inför Falkenbergmatchen kan jag inte svara på men det är knappast ett bra betyg åt Kent Agent.

    • 8 augusti, 2013 @ 16:48 Mattias

      Men ett lärlingskontrakt ligger på cirka 40 000 om året och sen även andra klausuler som jag ej kan svara på så Bengan skall vara säsongen ut för cirka 5 000 på resterande säsong känns det som ett billigare alternativ

    • 8 augusti, 2013 @ 17:28 Håkan Wall

      Nej här har du fel. Ett lärlingskontrakt har ingen fast summa och om spelaren och ÖIS är överens så kan han skriva ett kontrakt med 1kr i ersättning. Siffran du refererar till är vad Sören Börjesson sa till Balders Hage att det kostar att ta in en spelare till juniorlagen år 2010 och det blev sedemera siffran som användes i den insamling som gjordes till Jakob och Jocke.

      Vi lägger alltså ut pengar på något vi i dagsläget inte har behov av och om behovet skulle uppstå så kan vi lösa det billigare inom klubben. Det känns onödigt.

  4. 8 augusti, 2013 @ 00:39 Jacke1887

    Tror ju Peter lämnar

    Svara

  5. 8 augusti, 2013 @ 03:05 steffe_öis

    e kanske en mer hållbar lösning detta man nu gjort(för ett halvår) men förstår fortfarande inte när det gäller falkenbergmatchen, ÖIs kunde alltså inte ta med sig en U19-målvakt t ex lucas thell som backup varför??
    behöver han ett alagskontrakt då, borde väl räcka att han är registrerad öisspelare? måste väl finnas mer klubbar som ibland får nån av målvakterna skadade eller avstängda.

    Svara

    • 8 augusti, 2013 @ 16:50 Mattias

      Måste vara reggad elitspelare från div 3 el 4 och det är dyrare att ta upp en Junior än ta in Bengan. Det försöktes att få Bengan klar innan FFF matchen


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se