Serieseger efter derbykross

Dagens U21-match bjöd aldrig på någon spänning. 1-0-målet kom efter cirka 25 minuters spel och innan domaren blåst av för full tid hade ytterligare fyra Öismål fallit. Det innebär att ÖIS nu är klart för a-slutspel efter att ha samlat på sig 32 poäng på 14 matcher.

Förutsättningarna var på förhand glasklara. En 1-0-seger skulle, till exempel, inte räcka då J-Södra vid ett sådant scenario skulle vunnit toppkampen på inbördes möten. I efterhand skulle det dock visa sig att en uddamålsseger aldrig var nära. När matchen var slut hade ÖIS kört över ett relativt namnkunnigt GAIS med segersiffrorna 5-0 efter bland annat dubbla mål signerade nyligen landslagsuttagne Henrik Carlsson.

Det var just Henrik Carlsson som såg till att öppna målskyttet i jakten på seriesegern. Efter drygt 25 minuters spel slog Hannes Sahlin ett inlägg mot bortre stolpen där Richard Yarsuvat satte pannan till i hopp om att finna bortre burgaveln. Oliver Gustafsson räddade visserligen Yarsuvats nickförsök, men på returen hade Carlsson öppet mål och således var det bara att sätta bredsidan till för att noteras som första målskytt.

GAIS, med Linus Tornblad och Malkolm Moenza som anfallspar framför ögonen på Thomas Askebrand, Dime Jankulovski, Jonas Lundén och Kjell Pettersson, hotade ÖIS backlinje vid ett par tillfällen under den första halvleken. Yttermittfältaren Patrik Wallin var framme och utmanade Tobias Bratt i hopp om att komma till avsluts- eller inläggsläge, men det stannade vid några halvchanser där Abrahamsson tämligen enkelt kunde skopa upp bollen i famnen.

Istället stängde ÖIS mer eller mindre tillställningen via ett par lyckominuter då halvtimmen just var passerad. Richard Yarsuvat stänkte distinkt dit 2-0-målet från elva meter och minuten därpå arbetade Pablo Cortizo fram bollen till Henrik Carlsson som från ett läge ute till vänster kunde peta bollen förbi Gustafsson och in i mål till hemmaledning 3-0.

I andra halvlek genomförde ÖIS ett antal byten. När matchen var slut hade man luftat hela bänken bestående av Oskar Wallén, Kevin Zorba, Meriton Qoraj och Felix Jigliden-Larsson. Ett val som skulle visa sig lyckat.

Wallén, som bytte av Yarsuvat redan i halvtid, satte snabbt  4-0 med vänsterfoten innan han en stund senare cykelsparkade bollen i stolpen efter att Gaismålvakten gett sig ut på en misslyckad utflykt och lämnat målet vidöppet. Ett bolltrolleri som var värt ett bättre öde.

Visst, GAIS försökte stundtals komma till i sin offensiv – men det var sällan som det på riktigt vållade några bekymmer för Peter Abrahamsson. Han tvingades visserligen till att sträcka ut rejält när ett vänsterinlägg höll på att leta sig in i bortre krysset men utöver den aktionen stod han under stora perioder sysslolös.

Istället fick han se inhoppande Meriton Qoraj, född 1995 och tillhörande U19-truppen, stå för matchens prestation då han i slutskedet snurrade upp både en och två försvarare innan han retfullt enkelt rullade bollen intill den motsatta stolproten. Han har tidigare visat att han besitter en energisk spelstil och en fin teknik – den här gången fick han visa den relativt stora publiken vad han är kapabel till.


'Serieseger efter derbykross' have 12 comments

  1. 7 augusti, 2013 @ 01:40 steffe_öis

    Pablo cortizo gjorde en bra match i mina ögon, inte alltid lätt att bedöma en icke offensiv spelare men han var följsam och spelade enkelt, det kändes som han skapade ett lugn på mitten, var ganska bra på att hålla i bollen o det blev ju en assist med, får väl slipa på det defensiva mittfältspelet lite mer för att passa in i den svenska mittfältskolan, han e ju trots allt argentinare, o tempot e ju högre i superettan men det jag såg borde kunna räcka till ett kontrakt, hur tycker du han skötte sig Christian??

    Svara

  2. 7 augusti, 2013 @ 08:33 Fredrik

    Nu har Kent agent 5 dagar på sig.. Sen är det kört! Få se vad de här såkallade mer säkra korten han skulle spela är. Verkar rätt dött.

    För att hålla oss kvar tror jag vi hade behövt minst 3 nya riktigt bra spelare. En anfallare som gör mål på sina chanser, det har vi verkligen inte idag. En defensiv mittfältare a la källander och en Björn anklev!

    5 dagar kvar Kent!

    Svara

    • 7 augusti, 2013 @ 11:08 Krilliano

      Vi får se. Finns det cash så är det inget å snacka annars så får vi förlita oss på det vi har. Inget velande med pengar och halvchansningar. Spelarna som kommer in ska gå rakt in i startelvan annars är det bättre å köra på. Och vilka spelare gör det som Öis har råd med.

  3. 7 augusti, 2013 @ 08:34 Mendel

    Så skall en slipsten dras!

    Svara

  4. 7 augusti, 2013 @ 09:59 Conny

    Ibland kan tystnad var ett tecken på att något kommer hända.

    Dock skulle jag vilja säga att det finns en övertro att nya spelare är lösningen.
    Det finns en risk att truppen lägger över ansvaret på nyförvärven snarare än att inse att de själva skall ta tag i tajtpinnen och köra skiten ur motståndarna.
    Killarna i truppen är fantastiskt duktiga och lovande!
    Fokus borde vara att få dem att förstå att det handlar inte om ålder utan om vad man presterar på planen.
    Om de bestämmer sig för det – kan de slå samtliga lag i superettan!

    Svara

    • 7 augusti, 2013 @ 10:02 Vad hade Sven-Agne gjort?

      +1

    • 7 augusti, 2013 @ 10:35 Sektion LM

      + 2

    • 7 augusti, 2013 @ 10:39 Daffy

      Får man fråga vad du baserar ditt påstående om att killarna i truppen är ”fantastiskt duktiga och lovande”? Jag håller nämligen inte med. Varenda lag i Sverige har flera unga killar som är ”blivande landslagsspelare” osv.

    • 7 augusti, 2013 @ 11:06 Krilliano

      Ja men precis..

    • 7 augusti, 2013 @ 11:33 Fredrik

      Då borde ju spelarna ha bestämt sig för att slå alla lag för längesen isåfall.. Det verkar de ju inte klara av. Det måste in nytt färskt blod som en nytändning. Nu står vi ju bara och stampar, och blir sämre och sämre.

      Det vore förödande om vi åkte ner i Div 1 igen.. det vet alla.

  5. 7 augusti, 2013 @ 20:47 Conny

    Då tycker vi olika.

    Jag tror att det är svårare att få en etablerad spelare att ta oket som frälsare och bära ett lag till ett räddat kontrakt. Få spelare mäktar med det.
    Jag vidhåller att flera av spelarna har en bra framtid om de själv vill.
    Landslaget har jag inte sagt.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se