U21: Kryss i toppmötet det optimala

Imorgon kommer GAIS U21-lag på besök men redan i kväll spelas en match av stor betydelse. Trean Falkenbergs FF gästas nämligen av tvåan Jönköpings Södra i säsongens sista seriematch. En match som är viktig även ur rödblå synvinkel.

13 av de totalt 14 omgångarna är nu till ända. ÖIS har under ledning av Marcus Lantz gått som tåget och tuffat fram utan några egentliga hinder. Facit stannar just nu vid nio segrar, två oavgjorda samt två förluster med en målskillnad på 34-19.

Det har belönat ÖIS med en förstaplats i tabellen inför den avslutande omgången. Dock endast på grund av den bättre målskillnaden. Bakom skuggar nämligen Jönköpings Södra med exakt samma poängantal men med ett måls sämre marginal och på plats nummer tre finner vi Falkenbergs FF med sina 27 poäng – två bakom både ÖIS och J-Södra.

Klockan 17.00 idag reser Jönköpingslaget till Falkenbergs IP i hopp om att ta tre poäng och sätta press på ÖIS om den där översta platsen vilken leder till det kommande slutspelet i höst. Men å andra sidan har Falkenberg även de en teoretisk möjlighet att vinna serien vilket vittnar om att de kommer ställa upp med ett ganska så starkt lag, gårdagens match till trots. Bland annat lär Johan Svahn, som var avstängd igår, finnas med på det centrala mittfältet.

Kryss att föredra

För att ÖIS skall få så bra förutsättningar som möjligt inför deras match imorgon kväll vore ett kryss alternativt en hemmaseger en utgång att föredra. Skulle matchen sluta oavgjort skulle det innebära att ÖIS endast behöver göra det samma imorgon för att vara helt säkra på slutspelsavancemang.

Ponerar vi att Falkenbergs FF tar tre pinnar och går upp i serietopp med totalt 30 poäng kan det även då räcka med ett ÖIS-kryss. I dagsläget vilar ÖIS på +15 i målskillnad vilket är fem mål bättre än Falkenbergs motsvarighet. Det låter som en bred marginal – och det är det också – men man skall ha klart för sig att denna U21-serie långt ifrån är logisk. Storsegrarna avlöser varandra i match efter match.

Är det istället så att Jönköpings Södra kammar hem de tre poängen är det självklart så att ÖIS är tvunget att upprepa den bedriften. Därefter kommer det i så fall handla om en ren målskillnadsaffär.


'U21: Kryss i toppmötet det optimala' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se