U21: ÖIS i grupp med BKH, DIF samt BP

Inom kort påbörjas U21-slutspelet. Där kommer ÖIS att ställas mot allsvenskt motstånd gånger tre. I hemma- och bortamöten kommer man att möta BK Häcken, Djurgårdens IF men även IF Brommapojkarna.

I och med gårdagens 5-0-seger över GAIS stod det klart att ÖIS U21-lag vunnit sin serie och därmed gått vidare till slutspel. Jönköpings Södra hade visserligen plockat på sig exakt lika många poäng, men ÖIS drog vinstlotten tack vare en marginellt bättre målskillnad.

Av de totalt 60 deltagande lagen har endast åtta stycken gått vidare till slutspel. Två stycken med hemvist i Superettan och sex stycken hemmahörande i Allsvenskan. Dessa åtta lag har därefter, enligt en förbestämd mall, delats in i två grupper där lagen sedan kommer att möta varandra på både hemma- och bortaplan. De två gruppsegrarna möts sedan i en slutlig final.

Något spelschema finns ännu inte att ta del av, men vad vi i nuläget vet är vilka föreningar som kommer att ingå i slutspelet. För ÖIS del blir det dubbelmöten med BK Häcken, Djurgårdens IF samt IF Brommapojkarna. Idel allsvenskt motstånd precis som för Hammarby IF som vann den andra superettaserien.

Nedan följer den kommande gruppindelningen, med det högst rankade laget överst:

Grupp 1 Grupp 2
IF Elfsborg (27 poäng) BK Häcken (23 poäng)
IFK Göteborg (22 poäng) Djurgårdens IF (27 poäng)
Mjällby AIF (20 poäng) IF Brommapojkarna (26 poäng)
Hammarby IF (30 poäng) Örgryte IS (32 poäng)

'U21: ÖIS i grupp med BKH, DIF samt BP' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se