U21: Tvåmålsseger ett måste

Klockan 18.00 i kväll avgörs Folksam U21 Superettan Södra med ÖIS hemmamöte mot Gais. På grund av gårdagens resultat vill det till att ÖIS går segrande ur striden med två måls marginal för att det skall räcka till serieseger och slutspelsavancemang.

I ett tidigare inlägg redde vi ut de olika scenarierna kring U21-seriens toppstrid. Allt hängde på utgången av Falkenbergs hemmamatch mot Jönköpings Södra, där J-Södra senare vann med segersiffrorna 3-1 och därmed satte press på ÖIS att plocka tre poäng i sin match.

För att ÖIS nu skall återta serieledningen krävs det en vinst med minst två måls marginal. Det eftersom att J-Södra i och med sin trepoängare under gårdagen parkerar just tre poäng före ÖIS med en match mer spelad i bagaget. Dessutom är målskillnaden, antal gjorda- samt antal insläppta mål exakt samma vid händelse av en 1-0-seger i kväll, men då går Södra vinnande ur striden genom inbördes möten.

Det vill således till att ÖIS gör som de tidigare gjort och exploderar offensivt. Senast stannade det vid fem mål framåt och två insläppta bakåt i bortamatchen mot Ängelholms FF. Att något sådant upprepas denna gång bör man kanske inte tro, men helt omöjligt är det trots allt ändå inte. U21-serierna har en historia av att vara målrika – men framför allt så har Gais inte hälften så mycket att spela för som ÖIS har.

Vid händelse av en tvåmålsvinst stundar ett slutspel med ett ytterligare lag från Superettan samt sex andra från de två allsvenska serierna, bland annat IFK Göteborg som genom sin 2-1-seger över BK Häcken häromdagen säkrade sitt slutspelsavancemang. Det skulle visserligen innebära fler och längre resor, men å andra sidan ger det rutin och nyttigt matchande för dem som ännu inte slagit sig i som startspelare i a-truppen.

På det centrala mittfältet kommer Pablo Cortizo att få sin chans att slå sig in i truppen. Det snackas om att han kommer få 90 minuter på sig att visa upp sig från sin bästa sida. En inte alltför grov gissning torde vara att han får Johan Lundgren, avstängd mot Falkenbergs FF senast, vid sin sida.

Marcus Lantz har tagit ut följande matchtrupp:

1. Peter Abrahamsson
3. Joakim Hall
5. Kevin Zorba
6. Hannes Sahlin
8. Johan Lundgren
9. Felix Jigliden-Larsson (U19)
10. Oskar Wallén
14. Meriton Qoraj (U19)
15. Richard Yarsuvat
17. Pablo Cortizo (provspelare)
21. Adam Rosén
22. Henrik Carlsson
25. Tobias Bratt
28. Daniel Paulson
29. Carl Hawunger


'U21: Tvåmålsseger ett måste' have 8 comments

  1. 6 augusti, 2013 @ 15:30 Anton

    Borde inte en uddamålsseger räcka sålänge vi gör mer än 2 mål? Dvs vinner med 2-1, 3-2, 4-3 osv. För fler gjorda mål går väl före inbördes möten?

    Svara

  2. 6 augusti, 2013 @ 15:48 Stefan Janson

    Är Kevin Zorba uppflyttad i A-laget?

    Svara

  3. 6 augusti, 2013 @ 20:21 voldemort

    Å andra sidan så räcker väl 5-0 mer än väl…. ;-)
    Pablo tycker jag gjorde riktigt bra ifrån sig. Rätt balans och tog nog inte i mer än han behövde. Väldigt komfortabel med boll och kan slå de där passningarna som behövs. Återstår att se om han har en växel till att slänga in. Men det blev ett väldigt lugn med honom på planen. Gais hade väldigt svårt att komma till centralt eftersom han låg och fiskade i sin balansroll på ett mycket bra sätt. Jag säger; skriv med honom. Om han inte är för dyr…

    Svara

  4. 6 augusti, 2013 @ 23:18 Rude Boy

    Femman av Meriton Qoraj, Bishops Maradona, var läckert. Och tänk om Wallens cykelspark från 30 meter gått stolpe in istället.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se