Yarsuvat på bättringsvägen

I slutet av gårdagens match segnade inbytte Richard Yarsuvat ned just intill den egna bänken. Där lades han med hjälp av ÖIS läkarteam i framstupa sidoläge i väntan på bår samtidigt som spelet fortgick ute på plan. Under tisdagen kom lugnande besked. Yarsuvat mår nu mycket bättre.

Det var otäcka scener som utspelade sig i slutskedet av matchen mot Landskrona BoIS igår kväll. Helt sonika föll Richard Yarsuvat nämligen ned på plan samtidigt som han höll sig för magen alternativt bröstet.

På mindre än ett ögonblick var hjälp framme då han låg bara några meter bredvid ÖIS avbytarbänk – men huvuddomare Nermin Cisic lät spelet fortgå trots att spelaren i fråga alltså dels var till synes helt frånvarande och dels även låg inne på planen.

Efter matchen berättade sjukgymnast Erik Nexborn för GP att han sade sig ha fått en boll i magtrakten och som en följd av detta skall ha upplevt både illamående och problem med andningen. Nexborn sade även att Yarsuvat efteråt mådde bättre, men att han ändå skulle skickas till sjukhus för undersökning och observation.

I förmiddags kom ÖIS med betryggande besked. Via sin officiella hemsida kablade man nämligen ut nyheten att läget är stabilt och att han eventuellt kan vara aktuell för spel redan i derbyt mot GAIS i övermorgon.

Även Mourad till sjukhus

Någonstans kring matchminut 25 gick George Mourad upp i en nickduell vid mittplan. Han skarvade visserligen vidare bollen men fick å andra sidan en rejäl smäll över tinningen. Efter viss observation kunde han dock resa sig, skaka av sig det värsta och återvända in i spel. Till synes utan några större smärtor.

Men efter matchen tvingades även han till ett sjukhusbesök. Sent in på småtimmarna kom röntgenbeskedet.

– Det var en fraktur så vi får vänta tills svullnaden lagt sig lite så bestämmer vi då om vi opererar eller inte, säger han själv till ÖIS hemsida.

Möjligheten finns alltså fortfarande till deltagande på torsdag, men vid en eventuell operation bör det vara uteslutet. Vid ett sådant scenario lär istället ett par rehabiliteringsveckor vänta.


'Yarsuvat på bättringsvägen' have 6 comments

  1. 27 augusti, 2013 @ 16:51 voldemort

    Fraktur tinning? Det lär väl opereras eftersom det är ett känsligt område. Starkt att spela vidare hela matchen med en sådan skada. Låter dock som helt fel tillfälle att få den skadan. Fan också..

    Svara

    • 27 augusti, 2013 @ 17:20 Christian Börjesson

      Nej, smällen tog mot tinningen. Fraktur i okbenet, om jag förstod det rätt.

    • 27 augusti, 2013 @ 17:22 Felix Jonsson

      Hur som helst känns det som att vi kommer få vår första spelare med mask på planen. Vilket är en milstolpe i sig.

    • 27 augusti, 2013 @ 20:40 Fredrik Federgay

      Hade inte Mackan en?

    • 27 augusti, 2013 @ 21:10 voldemort

      Nä, han hade bara mask inför farsans rättegång..

  2. 27 augusti, 2013 @ 18:08 Daffy

    Det här låter ju inte lovande inför derbyt direkt..

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se