Börjesson: Paulson jobbar hårt för att utveckla sig själv

Sambadefensiv tog även ett dagen efter-prat med assisterande tränaren Sören Börjesson, som bland annat passade på att hylla Daniel Paulson. – Det finns väldigt lite saker som påverkar honom, menar han.

En poäng i Sundsvall är inte fy skam.

– Absolut inte. Klart godkänt. Klart bra, skulle jag säga. Både poängen men även – frånsett en kvart i andra halvlek – insatsen. Bra att vi studsade tillbaka efter den andra halvleken mot Jönköpings Södra. Nu är vi på banan igen.

Abrahamsson tillbaka i mål.

– Både Peter Abrahamsson och Fredrik  Andersson har visat att de är väldigt duktiga båda två. Det är ett knivskarpt läge. Fredrik har tagit kliv samtidigt som Peter hela tiden har legat på en bra nivå och visat att han absolut är med i matchen, så att säga. Vissa saker har påverkat och Fredrik har tagit chansen när han har fått den. Små nyanser och det var mer att känslan var att Peter skulle få möjligheten igen.

Även Emil Karlsson var åter.

– Han gör det bra. Tufft jobb att stångas med två mittbackar hela tiden. Uppdraget var att han skulle ligga och lura lite grand samt vara ett hot i djupled så att vi per automatik skulle vara ett hot så fort vi vann bollen. Det var inte enda passningen vi skulle slå men Sundsvall skulle känna att det hotet fanns. Han har sett bra ut i veckan som varit – framför allt i avslutningslägena. Känns som att han är i form.

Var det en tanke med att ligga så djupt med laget?

– Tanken var att vi skulle ha ett komprimerat lag och ligga i ett ”mellanläge”. Inte jättelågt så att man backade hem till eget straffområde, men inte heller för högt. Vi skulle ha kontakt mellan de olika lagdelarna.

Ett klassmål.

– Ett jättefint anfall. Vi hade ett par sådana riktigt bra anfall under matchen. Fantastiskt roligt att få göra mål på ett sådant anfall. Kul att Paulson, som löste matchen på ett alldeles utmärkt sätt, var inblandad i situationen. Sedan är George där. Han är med när det bränner till framför mål.

Överraskad över Paulsons kliv?

– Han är väldigt beundransvärd på det sättet att han hela tiden tuggar på. Han jobbar väldigt hårt för att utveckla sig själv men också för att kunna påverka laget i positiv riktning. Det finns väldigt lite saker som påverkar honom. Han hänger på, han är energisk och han tar hela tiden små, små steg framåt. Och det har han även gjort under sin tid i a-truppen. Han har flyttat fram sina positioner ett litet stycke varje månad och tillslut har chansen dykt upp och på slutet har han spelat ganska så mycket.


'Börjesson: Paulson jobbar hårt för att utveckla sig själv' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se