Egenföretagaren Banjac dömer

Fredagens match döms av den 39-årige egenföretagaren Dragan Banjac från Haninge kommun. Det blir hans 21:e match i Superettan den här säsongen. I två av dessa har ÖIS medverkat.

Förbundet har nu offentliggjort vem som dömer den första matchen i omgång 26, den mellan ÖIS och Ängelholms FF på Gamla Ullevi den 27 september klockan 19.20. Valet föll på den rutinerade, åtminstone åldermässigt, Dragan Banjac som utöver fotbollsdömandet även har ett eget renhållningsföretag att ta hand om hemma i Haninge.

Dragan Banjac

På kontot har han 19 matcher i Superettan under 2013 (den 20:e är bara timmar bort, han dömer nämligen Gais mot Falkenbergs FF i dag onsdag). En av dessa är IK Brages enda trepoängare under hela den här säsongen. Men han har även agerat visselblåsare i två Öismatcher. Den första i 5-1-förlusten mot Varbergs BoIS i den åttonde omgången och den andra i 1-1-derbyt mot Gais för inte alltför länge sedan.

Av någon oklar anledning har han gått sysslolös sedan den 22:a omgången då han delade ut två varningar och en straff i Falkenbergs FF:s hemmaseger över Assyriska FF. Matchen spelades den andra september vilket på fredag är 25 dagar sedan.

Statistiskt sett delar han ut en ganska så stor mängd varningar, även om det sällan mynnar ut i utvisningar. På 19 matcher har 80 gula kort delats ut – 36 stycken till hemmalaget och 44 till bortalaget – samtidigt som han med sina tre utvisningar placerar sig i bottenskiktet. Målsnittet landar på 3,2 mål/match.


'Egenföretagaren Banjac dömer' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se