Johan Mattsson: Det knyter sig och man blir pressad

Bottenkonkurrenterna Östers IF och Örgryte IS möttes igår på Värendsvallen. ÖIS U19, med tvåmålsskytten Rasmus Tengfjord i spetsen, ledde både en och två gånger – men när domaren blåste av matchen stod hemmalaget som segrare.

– Den var jämn i första halvlek där 1-1 är ett rättvis resultat, menar ÖIS U19-tränare Johan Mattsson så här dagen därpå. Sedan är vi bättre än vad Öster är i andra halvlek, så det är riktigt snöpligt och trist att de lyckades göra två mål på slutet – för det var de inte värda. Vi skall minst ha med oss en poäng sett till matchbild.

Hur viktig är Rasmus Tengfjord?

– Han är viktig, men han har bra hjälp av sina lagkamrater också. Framför allt är Rasmus väldigt vass kring motståndarens straffområde och det är framför allt där som vi har jättenytta av honom. Han kan jobba mer med sitt spel i övrigt, men han har en spetskompetens som är viktig för oss. Han gjorde två mål igår och han skapade den straff som han själv gjorde mål på.

När Rasmus Tengfjord satte dit 2-1-målet med kvarten kvar att spela såg det ut som att de tre poängen skulle följa med hem till Göteborg. Men efter en snabb kvittering följt av ännu ett mål hade Öster i en handvändning vänt steken upp och ned.

– En kombination av oskicklighet och ett utsatt tabelläge, menar Mattsson är orsaken till de två sent insläppta målen (minut 79 och 87). Vi är inte i ett läge där vi kan slappna av vilket gör att det kan bli krampaktigt. Det var samma mot Lunds BK i matchen innan denna där vi ledde med 1-0 – en match vi skall kunna spela av på slutet. Ändå blev det lite nervigt. Det är lite prestationsångest där vi väldigt gärna vill ha med oss poängen. Då knyter det sig och man blir lite pressad.

Ingen Hawunger, Paulson eller Carlsson från a-truppen.

– Ingen av dessa spelar med oss just nu. Ett beslut som är taget av ÖIS där man väljer att lägga allt fokus kring a-laget kring deras matcher och dess organisation. Det kan man ha full förståelse för. I deras läge vill de hålla allt så tajt som möjligt.

Nyckelmatch nästa helg. Vinner ni den?

– Det både hoppas och tror jag att vi gör. Vi har absolut kvaliteten att göra det. J-Södra är inget dåligt lag på något sätt – men det är en match som vi definitivt tänker vinna.


'Johan Mattsson: Det knyter sig och man blir pressad' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se