Klacken kvar på ordinarie sektion

Det väntas större publik än vanligt när ÖIS på onsdag gästas av Varbergs BoIS. Trots detta står hemmaklacken kvar på ordinarie position. Det efter synpunkter från de egna leden. – Det vi har hört är de vill vara kvar där nere, säger ÖIS säkerhetsansvarige Björn Nilsson.

Till skillnad från säsongens två tidigare publikmatcher (hemmaderbyt mot GAIS samt matchen mot Hammarby IF tidigare i somras) flyttas alltså inte Östra Stå – som hemmaklacken kallas – upp till det övre etaget.

– Det vi har hört är de vill vara kvar där nere (på den ordinarie klacksektionen, reds. anm.), berättar säkerhetsansvarige Björn Nilsson för Sambadefensiv. Vid behov kommer den att utökas och vidgas inåt.

Kortsidorna fortfarande avstängda?

– Japp, de kommer vara stängda som vanligt. Varbergs supportrar kommer att hålla till på sektion D – mitt emot där vi har våran klack i vanliga fall.

Hur många gästande supportrar kommer?

– Varberg tror på 300 personer. En buss plus övriga friåkare.

Trots att publiksiffran förmodligen kommer fördubblas i jämförelse med det nuvarande publiksnittet (2652 personer för närvarande) kommer ingen ytterligare beredskap att inrättas, berättar han.

– Inte så jättemycket extra. Vi har i grunden tillräckligt många publikvärdar – nästan för många sett till den publik vi har. Den går som en vanlig match. Den är klassad som en ”etta” enligt Svenska Fotbollsförbundet. Det är vanlig beredskap.

Den fria entrén medför att det är först till kvarn gällande sittplatserna. Skall man sitta bra bör man komma i tid.

– Det öppnar klockan 18.00, som vanligt. En timma före avspark. Vill man sitta tämligen bra bör man väl vara på plats redan då.

Och rådet är som alltid att vara i tid för att undvika köbildning?

– Precis. Det kommer inte bli några köer så sätt, då insläppen är öppna. På så vis blir det inga köer i insläppet. Det handlar väl mest om att man bör vara i tid om man vill ha parkering, etc, avslutar han.


'Klacken kvar på ordinarie sektion' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se