Konungens återkomst

I lördags gjorde Marcus Allbäck en minicomeback med division fem-klubben Saltsjöbadens IF. Den Stockholmsboende Öisaren Markus Nielsen bevittnade matchen på plats och så här låter hans uttalande efteråt.

Klockan är 16.00 lördagen den 31 augusti när domaren blåser igång matchen på ett soldränkt Saltsjöbadens IP mellan Saltsjöbadens IF och Ingarö IF i Division 5 Mellersta Stockholm. En match jag inte ens hade vetat existerade om det inte vore för en viktig detalj; på planen står en man som för oss Öisare har ikonstatus, mannen som till exempel gjorde två av målen när ÖIS säkrade avancemanget till vår senaste allsvenska sejour. Där ute på konstgräset har vi Marcus Allbäck!

Med tanke på att hans senaste match var ett 20 minuters inhopp i Division 1 2011 så hade man kanske inte några större förväntningar på sambalir eller särskilt mycket speltid, det viktigaste var för min egen del bara att få se Mackan lira lite fotboll igen.

Matchen i sig blev väl inte direkt spännande. Ingarö IF, 2:a i tabellen, kunde till slut ganska enkelt avfärda SIF, som inför matchen låg på åttonde plats, och vinna med hela 6-1. SIF visade stundtals upp fint spel och god teknik, men försvarsspelet var det som stjälpte dem.

Hur var Allbäck då?

Jovars, han fick kanske inte så värst mycket boll att jobba med men när han väl fick det så gjorde han det bra. Nickskarvar, fina passningar och åtminstone tre rätt schyssta avslut på mål blev Mackans facit och han spelade faktiskt hela matchen. Man kunde se att han fortfarande hade känslan kvar, förmågan att suga in bollen och hålla undan sin försvarare som en riktigt rutinerad herre. Jag hade inte blivit helt förvånad om han hade kommit med i målprotokollet, bland annat fanns en sekvens där han i straffområdet plockar ner bollen på bröstet, lätt fasthållen, och lyckas vrida sig och halvt liggandes får iväg ett avslut på volley som målvakten precis petar ut till hörna.

Trots storförlust så verkade inte Marcus vara allt för bedrövad, utan jag uppfattade det mest som att han tyckte det var jäkligt kul att ha fått vara ute på planen igen. Nu närmast så är det full fokus på landslaget där VM-kvalmatch borta mot Irland väntar. Vi önskar Marcus all lycka till med det, och själv hoppas jag få se honom lira åtminstone någon match till för SIF, trots att det då är i en blåvit dress.

Markus Nielsen


'Konungens återkomst' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se