Kristoffer Karlsson framkallar rödblåa skrällar

Varken Gif Sundsvall eller ÖIS har stött på domaren Kristoffer Karlsson den här superettasäsongen – men ÖIS bör ha goda minnen av hans dömande. Tittar man i arkivet ser man nämligen att denne Karlsson dömde så väl 4-1-segern mot AIK som 1-0-segern över Falkenbergs FF i Svenska Cupen tidigare i våras.

Kristoffer Karlsson är född 1984, skriven i Helsingborg och operativ chef de dagar han inte dömer fotbollsmatcher. Förbundsdomardebuten skedde redan 2006, men någon allsvensk debut blev det inte förrän ifjol då han fick chansen vid två tillfällen i mitten av säsongen. Istället höll han mestadels till i Superettan där det med facit i hand stannade vid 24 framträdanden.

Men vad man framför allt bör lägga märke till kopplat till fjolårets säsong är hans insatser i Svenska Cupen. Där var han delaktig i ÖIS framgångsvåg vilken stannade vid en uddamålsförlust på Stockholm Stadion. Han höll nämligen i visselpipan både när ÖIS överraskande slog AIK med 4-1 på Valhalla – men även när ÖIS under suspekta förhållanden kvartsfinalbesegrade Falkenbergs FF i en inomhushall i Växjö.

Denna säsong har han fått sitt stora allsvenska genombrott, men det har trots allt blivit fem matcher i Superettan. På dessa har han hunnit skrapa fram ett anmärkningsvärt högt varningssnitt. De totalt 31 utdelade varningarna ger oss ett medelvärde på 6,2 gula kort per match. En siffra som toppar så väl Magnus Ahlsén som Dragan Banjac vilka enligt statistiken frekvent har viftat med korten den här säsongen.

Med Kristoffer Karlsson på plan har det skett rödblåa under förr. Återstår att se om morgondagen har något liknande att ge.


'Kristoffer Karlsson framkallar rödblåa skrällar' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se