Lantz: ”Ett fan av den tyska fotbollen”

Med två dagar kvar till nästa match har Marcus Lantz en hel del att grubbla över. Hur mittbackslåset skall se ut, bland annat. Spelet däremot, det skall innehålla tyska influenser. – Jag är ett litet fan av tysk fotboll och tittar mycket på densamma, säger han.

Fokus på dagens träning?

– Anfallsspelet. Vi lade den mesta kraften på att förstärka det offensiva spelet, vilket vi känner att vi har kommit en bit på väg med men där det fortfarande finns en hel del att jobba med.

I vilka bitar finns det att jobba på?

– Framför allt sista tredjedelen där vi skall hitta lite lösningar och vara mer noggranna i det vi gör. Hitta kombinationer runt omkring straffområdet så att vi kommer till lite fler avslutningslägen för att göra lite fler mål, givetvis. Det har tagit sig lite på slutet men finns fortfarande en del att göra.

Mourad är klinisk när läget dyker upp.

– Det är en klasspelare vi har fått in. Vi kan utnyttja honom i vår speluppbyggnad där han är en bra bollmottagare och trygg med densamma, och när han kommer in i boxen behöver han i stort sett bara en chans för att göra mål. En spelartyp vi skall använda oss av så mycket som möjligt.

Är han helt fit nu?

– Det tror jag inte, om du frågar honom själv så är han nog inte helt i trim ännu. Men han är på god väg och för varje match han får desto mer närmar han sig 100 %. Det är starkt att han har kunnat bidra med så pass mycket när han ändå inte har varit helt hundra. Han har kommit in bra i det spel vi vill spela, i och med att han är en klok spelare är det inga konstigheter. Han förstår hur vi vill spela och han har kommit in bra i laget.

Vad är du extra nöjd med från Sundsvallsmatchen?

– Vi vill vara ett lag som har mycket boll, som bedriver ett bra passningsspel och skapar många målchanser. Det är så vi arbetar för att det skall vara. Jag har tidigare sagt att det är en lång väg att gå med tanke på att jag har gjort om ganska så mycket i spelidé och speltänk. Tittar man tillbaka på senaste matchen så finns det perioder där vi vågar hålla i bollen och spela ett bra passningsspel – och det är ändå borta mot ett lag som Sundsvall, som själva uttalat att de skall upp i Allsvenskan. Det gläder mig.

Ett spel ni fortsätter med mot Varberg?

– Det är klart att vi vill göra det. Samtidigt – när läge ges skall det gå snabbt framåt. Snabba omställningar, etc. Jag är ett litet fan av tysk fotboll och tittar mycket på densamma och där går det ruskigt snabbt i omställningarna när de vinner bollen. Men de värderar också när det är läge att hålla i bollen. Dessa värderingar får vi också göra.

Mittbacksfrågan?

– Vi får se hur vi gör. David har suttit ute i nästan tio dagar utan träning, så han ligger långt bak med träningen. Jonathan Azulay ligger i dag hemma magsjuk, så skall han i status när han är tillbaka. Det är några frågetecken och lite att fundera på men jag har en ganska så klar bild över hur jag vill formera mittbackslåset. Men jag har ett tag till att fundera.


'Lantz: ”Ett fan av den tyska fotbollen”' have 11 comments

  1. 16 september, 2013 @ 19:39 John Ahlberg

    Han får gärna leda oss in i en mini-Dortmund revolution–tänk att det bara är 6-7 år sedan de var på ruinens brant och istället för etablerade spelare fick satsa på egna ungdomar som Götze och gänget.. De blev bäst för att laget stod i centrum, spelidé och hög press. Gärna för mig.

    På onsdag med ovanstående info så satsar jag på Hannes och Adam i mitten. En snabb, en lång. En vänster, en höger.

    Svara

    • 16 september, 2013 @ 23:45 Anonym

      Jag tror klockrent på på Hannes som mittbacks general på onsdagens match. Jag gillar han , glömmer aldrig den matchen han kom in och rensade och tog allt ensam han var kung. Ge han förtroendet nu Lantz .

  2. 16 september, 2013 @ 21:27 Anonym

    Är David skadad eller varför 10 dagar utan träning?

    Svara

    • 16 september, 2013 @ 21:29 Rollo

      Fått en knodd…

    • 17 september, 2013 @ 17:35 Anonym

      Jo, det vet jag men det är väl inte han som fött eller…;-)

    • 18 september, 2013 @ 08:55 Rollo

      Jasså din infant terrible har han inte gjort det?

      Förlossningen kan ju medföra komplikationer därför han väljer vara med sin familj istället för att spela boll…

  3. 16 september, 2013 @ 22:26 Ninne

    Dags att låta Kung Henke få chansen från start. Landslagspelaren.

    Svara

    • 16 september, 2013 @ 22:33 Daffy

      Killen har redan fått chansen och enligt mig inte tagit den. Trots det tror jag på Henke eftersom han bara är 17/18 år. I dagsläget har han inte i en startelva att göra, så enkelt är det.

    • 16 september, 2013 @ 23:11 Ninne

      Han flyttades upp av Kent två år i förtid som supertalang. Hur kan Henke inte platsa i startelvan, eller har Kent inte koll på läget?

    • 17 september, 2013 @ 12:58 John L

      Bara för att man plockas upp betyder det inte att man är en startspelare, han är än så länge med för att se och lära.

  4. 16 september, 2013 @ 22:40 voldemort

    Way to go, Lantz. Tysk fotboll…det gillar jag. Våga ha visionen och när tanken, Lantz. Det låter jävligt spännande…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se