Lantz stannar tre år till, Ericsson två

Trots den ovissa framtiden kan ÖIS i dag offentliggöra två kontraktsförlängningar. Huvudtränare Marcus Lantz stannar i klubben till och med säsongen 2016 och vänsterspringaren Jacob Ericsson har även han förlängt sitt avtal. Ett avtal som löper ut efter 2015.

Det är fortfarande oklart huruvida ÖIS klarar sig kvar i landets näst högsta division – men det förhindrar dem bevisligen inte från att lyckas förlänga två befintliga kontrakt. Under förmiddagen stod det nämligen klart att man säkrat upp så väl Marcus Lantz som Jacob Ericsson ett par säsonger framöver.

Marcus Lantz, som klev in och tog över ett halvt sjunkande skepp så sent som i somras, har tecknat ett nytt avtal vilket sträcker sig över säsongen 2016. Således har han minst tre och en halv säsong kvar i den rödblå kavajen. Något som från officiellt håll motiveras med att han har ”övertygat i sin ledarförmåga”.

I fallet Jacob Ericsson handlar det om en förlängning av ett pågående kontrakt som inte hade löpt ut förrän efter nästa säsong.  När han anlände till ÖIS inför årets säsong tecknades som bekant ett avtal som skulle sträcka sig över 2013 och 2014, vilket även annonserades utåt via fotbollssektionens egna hemsida.

Men då klubbledningen är mån om att fortsätta satsningen på unga förmågor – och då Jacob på senare tid även steppat upp sitt spel markant – har man alltså beslutet att i förtid gå in och säkra upp höstsäsongens kanske mest lysande stjärna.

Således ser vi Jacob Ericsson i ÖIS i minst två säsonger till.


'Lantz stannar tre år till, Ericsson två' have 11 comments

  1. 11 september, 2013 @ 11:11 Anonym

    Mycket bra tycker jag!

    Svara

  2. 11 september, 2013 @ 12:49 Rude Boy

    Ericsson +1
    Lantz …vet ej.

    Svara

    • 11 september, 2013 @ 13:06 Jens Z

      Märkligt beslut att avtala med en så pass orutinerad tränade så lång tid.
      0-0, 0-3, 0-2, 3-0, 0-0, 2-0 (SC), 0-0, 1-1, 1-3. Övertygande ledarförmåga, jag vet inte.
      Lägg därtill att ÖIS haft 11 tränare de senaste tio säsongerna och man kan dra två slutsatser: 1) Det är dyrt att sparka tränare med långa kontrakt (Får Jukka Ikäläinen fortfarande betalt?), 2) Det är lättare att byta ut tränaren än truppen.

  3. 11 september, 2013 @ 13:42 voldemort

    Jag väljer att se väldigt positivt på att man förlänger med Lantz. Äntligen en tränare som vill spela boll efter backen och har en spelidé. Jag tror detta blir bra på sikt. Det är bara att hoppas på att vi kan hänga kvar då det blir bättre för honom att jobba med ett SE lag.

    Svara

    • 11 september, 2013 @ 15:53 Roy

      Jag håller med.

  4. 11 september, 2013 @ 15:02 Anonym

    Känns lite märkligt , men tror att det är för att skicka ut en positiv bild och stabilitet mot sponsorer. Det är ju inte fel , men Öis har fruktansvärt mycket att jobba med i framtiden och ja tycker inte Kent C gjorde något bra arbete när vi återkom till Superettan att sparka i väg en sådan stor del av spelarna och byta ut mot oerfarna unga var dåligt gjort. Skicka i väg Kent C nu han har gjort sitt i Öis. De pengarn som lagt på honom hade varit bättre vi lagt på Robin .

    Svara

    • 11 september, 2013 @ 16:46 voldemort

      Lika positiv som jag är till Lantz, lika frågande är jag till Kent Calsong. Jag håller därför med dig i varje ord…

  5. 11 september, 2013 @ 19:19 Hocus Focus

    Svaret är som vanligt enkelt.
    Åk ner till Volvo och se hur mycket bil du kan få för typ 20t.
    En halvbra 740 som funkar till och från jobbet men du får inga brudar med den…

    Svara

    • 12 september, 2013 @ 00:44 Ansgar

      Varför inte?
      Tjugo papp för att få åka i en så stabil kärra.
      Kanske inte elegant, men charmen får du sköta själv.
      Kloka människor behöver ingen dyr bil.

  6. 11 september, 2013 @ 22:11 A.V

    Om Ericsson bara kan förbättra sin teknik lite kan han bli en av de bättre i laget. Hade varit kul att se statistik på hur många av hans inlägg faktiskt går in i straffområdet. 25 % skulle jag gissa på.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se