Lennart Lindorsson: ”Räknat med 5 000 åskådare”

Gratismatchen – i år kallad BUS-matchen – närmar sig. Imorgon kväll klockan 19.00 sparkas matchen igång på Gamla Ullevi. Klubben har budgeterat för 5 000 åskådare, men vill se mer än så. – Förhoppningen är 5 500, men vi hoppas på 6 000, säger ÖIS klubbchef Lennart Lindorsson till Sambadefensiv.

302 anslutna företag/privatpersoner.

– Det är vi jättenöjda med. Att vi får in lite fler än förra året tycker jag är jättebra gjort.

Vad är målet publikmässigt?

– Vi hoppas på 5 500, men när vi har räknat på pengar har vi räknat med 5 000 åskådare. Förhoppningen är dock 5 500, men vi hoppas på 6 000. Kan man säga så?

Hur mycket pengar är det?

– Vi hoppas att få in en miljon på detta. Det är målsättningen. Men det hänger på publiken. Vi skall klara att få in runt en miljon.

Stor del av omsättningen?

– Omsättningen är 19 miljoner kronor, så det är klart att en miljon är en del i det. Självklart.

Förväntsfull inför morgonen?

– Det är klart. Roligt för alla oss som jobbat jättemycket med den här matchen. Det är den grejen som alla varit med i. Allt från styrelsen, hela kansliet, spelare, etc. Det är en kul grej när det lyckas. Får vi då till det sportsligt också blir det djävligt bra.

Fanns det någon rädsla att det skulle gå trögt?

– Vi visste inte riktigt. Det fanns en viss oro kring hur det skulle gå. Men vi upptäckte att vi har grymt lojala supportrar och företag runt oss. Man kunde ju tänka att det skulle kunna gå lite knackigt, att intresset var nere, men det har visat sig att det är samma gäng och samma lojalitet som finns. Det är rätt skönt att känna det.

Vilka har dragit det största lasset?

– Lasset har våra säljkillar dragit, marknad och sälj. Det är dem som sålt största delen till våra sponsorer. Det är Henrik Svartborn och Emil Nordberg. Det är dem som är anställda för det, egentligen. Men sedan har vi alla fått dra ett litet strå till stacken, men det är dem som har de mesta kontakterna och gjort det mesta jobbet.

– David också. David Leinar har gjort ett jättejobb innan han blev pappa. Han har varit borta i en och en halv vecka, eller vad det blir. Innan dess gjorde han ett fantastiskt jobb. Han skall ha en eloge.

Har han också dragit in företag?

– Ja. Företagen som han drog in förra året drog han in i år också.

Spontana tankar kring hela arrangemanget?

– En bra grej där vi alla har samlats och fajtats för att få till det. Nu gäller det bara att det sportsliga hänger med så har vi fått en väldigt lyckad BUS-match.  Samtidigt har vi lanserat BUS-begreppet utåt, vilket är en bra sak.

Tankar om matchen?

– Vi vinner med 2-0. Johan Lundgren och George Mourad målskyttar.


'Lennart Lindorsson: ”Räknat med 5 000 åskådare”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se