Majoriteten väljer det fasta beloppet

Som donator till BUS-matchen finns två olika valmöjligheter. Endera väljer du den förbestämda summan eller så betalar du per registrerad åskådare. Klart flest väljer det förstnämnda alternativet. – Jag vet inte exakt, men det är kanske 50 företag som betalar en krona per åskådare, säger Henrik Svartborn, till vardags på marknadsavdelningen.

När jag ringer upp Henrik Svartborn sitter han mitt i arbetet. Det är eftermiddag men än återstår några jobbtimmar innan det är dags att packa ihop för att bege sig hemåt. Än återstår också möjligheten att knyta till sig ytterligare ett eller några företag inför onsdagens gratismatch på Gamla Ullevi.

– Du skall få en färsk uppdatering, säger han när jag ber om just en sådan. Nu är det 286 företag/privatpersoner som anmält sig.

Målsättningen är satt till 350. Uppnås det?

– Först och främst var målet att komma upp i samma nivå som förra årets 291 företag, men 350 var för att vidga ut stapeln lite grand också. Så att det inte slutar vid förra årets notering.

286 är du nöjd med?

– Det kan alltid bli bättre. Men det har känts som att alla Öisare har taggat på och det är många som är med och stöttar, vilket så klart känns jättebra. Många av oss som jobbar på marknadsavdelningen här uppe på Öisgården har slitit med detta där även Jakob (Lindström) och Hannes (Sahlin) hjälpt till.

Med 286 anslutna företag (och privatpersoner) och två dagar kvar till match känns det högst troligt att fjolårets resultat nås. Dit är det bara fem överenskommanden. Men Henrik Svartborn har ingen exakt bild över hur många företag till som kan tänkas tillkomma.

– Alltid svårt att sia om, säger han. De senaste dagarna har vi fått in tio, 15 företag om dagen – vissa dagar mer än det – så jag skulle tippa på att vi får in drygt 300 totalt. Om det bankar på med fler privatpersoner är det också intressant.

– Det jag vill säga till er på Sambadefensiv och till alla andra Öisare: ett väldigt tack från klubbens sida. Många ställer upp och bidrar. Alla bäckar små, en typisk kampanj där alla bidrar med mindre belopp.

Det finns några olika sätt att bidra. Antingen betalar man en fast summa eller per åskådare. Hur ser fördelningen ut?

– De allra flesta väljer det fasta beloppet. Jag vet inte exakt, men det kanske är 50 företag och några privatpersoner som betalar en krona per åskådare.

Går det att se något mönster i om det är fler eller färre privatpersoner som anslutit sig i år?

– Det är ungefär samma.

Generellt sett har snacket kring årets gratismatch varit något vagare än under 2012. Kanske på grund av de bristande resultaten. I Söderettan flöt allt på – knappt utan ett enda hinder längs vägen – och således kändes det självklart att snacka upp den dåvarande 125-öresmatchen. För alla, inte bara för de mest inbitna.

Men ju närmre onsdag vi kommer, desto mer pratas det om vad som komma skall. Inför matchen skiljer blott tre poäng mellan lagen. Det är en klassisk sexpoängsmatch som väntar. Och kanske, kanske börjar intresset för BUS-matchen komma upp i 125-öresnivåer.

– Jag arbetade hos ett annat företag förra året, så jag hjälpte bara till och drog företag ideellt, berättar Henrik Svartborn. Jag har svårt att kommentera det – men man märker att Öishjärtat är starkt. Förra året var vi på en framgångsvåg. Nu är det tuffa tider sportsligt. Man ser att Öisarna är trogna sitt lag och det är jättebra så som vi jobbat på i år.

Att det håller i trots motgång på plan.

– Det är liknande antal företag som förra året. Men som du säger – kämpar vi bara på är Öisarna med och stöttar även när det går trögt sportsligt.

– En parentens är att ni på Sambadefensiv som enskild grupp är ni störst vad gäller bidragande till BUS-matchen. Det kan ni känna er stolta över, avslutar han med.


'Majoriteten väljer det fasta beloppet' have 10 comments

  1. 16 september, 2013 @ 16:54 Rude Boy

    Bra jobbat Sambadefensiv och alla generösa öisare. Ta med alla ni kan på onsdag så lyfter vi oss ur skiten.

    Svara

  2. 16 september, 2013 @ 18:09 Galento

    Var kan man läsa uppdaterad lista på sponsorer?

    Svara

  3. 16 september, 2013 @ 18:11 Björn

    Hur mycket har sambadefensiv tragi in ?

    Svara

    • 16 september, 2013 @ 18:18 Christian Börjesson

      Du ser stapel högst upp till höger. 10 100 kronor.

    • 16 september, 2013 @ 19:02 Björn

      Känns som ni skall släppa en ”bomb” på onsdag då det inte varit någon uppdatering på några dar.

    • 16 september, 2013 @ 19:13 Christian Börjesson

      Önskar att det vore så väl.

  4. 16 september, 2013 @ 22:48 Hocus Focus

    Glöm inte att ställa fram hinkar på onsdag !
    Kan nog ticka in en hel del där.

    Svara

    • 16 september, 2013 @ 23:09 Rött&Blått

      Det kommer stå ett antal ungdomsspelare vid ingångarna med ”hinkar” så det kommer finnas möjlighet att lägga pengar i dessa när man går in. Förhoppningsvis kan detta också ge några extra tusenlappar.

    • 17 september, 2013 @ 10:19 Daniel K

      +1

  5. 17 september, 2013 @ 09:40 Hocus Focus

    Gött, jag tar med all cash jag hittar !

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se