Oavgjort för U21 mot Djurgården

Djurgårdens IF stod på andra sidan när ÖIS U21-lag idag gick in i den andra matchen i U21-seriens slutspel på tisdagseftermiddagen. Den första matchen i slutspelet slutade med vinst för sällskapet mot Brommapojkarna med 3-2. För Djurgårdens del hade det blivit två segrar. 3-0 mot BK Häcken hade följts upp med 3-2 mot Brommapojkarna. Det var alltså en tidig seriefinal som utspelade sig på ÖIS-gårdens gräs denna tisdagseftermiddag.

ÖIS ställde upp med följande lag:

Peter Abrahamsson

Tobias Bratt – Carl Hawunger – Faramarz Gosheh – Anton Dahlgren

Abdel Bouraima – Johan Hedman – Henrik Carlsson – Rasmus Tengfjord

Oskar Wallén – Emil Karlsson

Förutom att det är ett lag innehållande inte mindre än åtta A-lagsspelare så kan vi konstatera att innermittfältet består av två spelare som i grunden är anfallare och det märktes. Det offensivt balanserade innermittfältet resulterade visserligen i en rad chanser framåt men man hade problem i det defensiva spelet och det blev en ganska böljande historia.

ÖIS kunde ta ledningen i mitten av den första halvleken på ett friläge där Oskar Wallén på gammalt gott vis ångade iväg i djupled och nåddes efter en skarvnick av Emil Karlsson. Efter kamp med en av Djurgårdens mittbackar kunde han sätta av mot motståndarmålet. Dock krånglade Oskar till det en aning när han väl kom fram till mål och istället för att skjuta direkt blev det någon form av avstannande snurrfint men tillslut lyckades han ta sig runt Hampus Nilsson i Djurgårdsmålet och trycka in bollen trots att försvarare hunnit fram till mållinjen och sånär sparka bort bollen.

Ledningen blev dock inte speciellt långvarig och bortalaget kunde strax därefter kvittera på en straff när Martin Broberg blev nerdragen i straffområdet och domaren inte tvekade. Straffen slog han själv in stenhårt till höger om Peter Abrahamsson utan att tveka.

Den första halvleken fortsatte sedan utan att något av lagen klarade av att etablera något direkt tryck men strax innan halvtidsvilan kunde Emil Karlsson komma runt på Djurgårdens högersida och slå in en boll snett inåt till Abdel Bouraima som med enkelhet kunde raka in 2-1 som var resultatet när lagen gick ut till pausvila.

I den andra halvleken bytte kunde Djurgården ta ett tydligare grepp om matchen och blev det spelförande laget, vilket satte ÖIS i en situation där man fick visa upp det spel man var så oerhört bra på stundtals under tiden med Hans Prytz, nämligen omställningsspelet. Emil Karlsson och Oskar Wallén visade gång på gång under förra året prov på det, när den ene satte fart på kanten kunde den andre löpa sig till lägen i mitten. På liknade sätt spelade man i den andra halvlek och skapade en rad chanser. Tyvärr var skåningen Hampus Nilsson i Djurgårdsmålet på ett rasande gott spelhumör och reflexräddade boll efter boll och istället kunde bortalaget slå mynt av sitt tryck mot ÖIS-målet och kvittera i mitten av den andra halvleken igenom Pablo.

Matchen slutade 2-2 och nu väntar returmöte med Djurgården i nästa match som utspelas den 1:a oktober på Hjorthagens IP i Stockholm.

'Oavgjort för U21 mot Djurgården' har en kommentar

1. 4 september, 2013 @ 08:11 öisarn1

Tycker killarna gör en kanonmatch.
    Djurgården kommer med sitt bästa U-21-lag dom ställt upp med i år enl. deras hemsida.
    Sista 20 minuterna såg det oroväckande ut då Djurgården svärmade som getingar runt vårt försvar men kom inte till några riktiga chanser. Det fanns många chanser att göra ett mål till också för öis.