Oavgjort och mållöst mot Varbergs BoIS

Trots en uppsjö av målchanser slutade kvällens bottenmöte mållöst, 0-0. Mest glädjande var istället publiksiffran. Exakt 5 887 personer hade nämligen tagit sig till Gamla Ullevi.

Den mållösa matchen till trots – det var inte ett resultat som speglade matchbilden. Vanligtvis hade lagen gjort åtminstone ett mål vardera, sådana möjligheter skapades, men kanske är det uddlösheten och oförmågan att göra mål som gör att lagen ligger där de ligger.

Trubbigheten gick åt båda hållen. Det går att argumentera för att gästerna hade vunnit matchen om de varit lite mer kliniska i sina lägen – men det går å andra sidan också att hävda att samma argument skulle kunna placeras på ÖIS.

Mourad och Yarsuvat, framför allt, visade prov på en enorm oskärpa när de i den andra halvleken serverades varsin superchans till ledningsmålet. I den 59:e matchminuten fick Mourad en felträff efter att ha blivit framklackad i ett helt öppet läge framför mål, en procedur som även inbytte Yarsuvat lyckades med några minuter senare. Det var egentligen bara att sätta bredsidan till, men på något sätt fick bollen knappt styrfart.

Men låt oss vara ärliga. Varbergs BoIS var utan tvekan närmast de tre poängen. Det sedan man dominerat den andra halvleken. Man kontrade, man utmanade och man gick på avslut. Allt som oftast ven bollen utanför, eller så hamnade den rakt på Peter Abrahamsson, men man var ett ständigt orosmoment för den rödblå backlinjen.

Och vore det inte för en alldeles lysande enhandsräddning signerad Abrahamsson hade BoIS vunnit denna sexpoängsmatch. Men i samma stund som frisparken såg ut att segla in i nät flängdes den långa armen ut. En arm som med facit i hand räddade en poäng till ÖIS. En poäng som i dagsläget inte betyder särskilt mycket i och med IFK Värnamos seger över J-Södra – men som i det långa loppet kan visa sig agera tungan på vågen.

Kvällens största glädjeämne var annars publiksiffran. Trots säsongens bristande framgång kom i kväll 5 887 personer till Gamla Ullevi. Det var 887 personer över lagd budget. Vad det kan tänkas bli i siffror vet vi inte, men att snudd på 6 000 lade sin onsdag kväll på att se en bottenmatch i den inte alltför sexiga Superettan är inget annat än riktigt, riktigt bra.

Inget som helst tvivel om det.


'Oavgjort och mållöst mot Varbergs BoIS' have 13 comments

  1. 18 september, 2013 @ 22:30 2

    Såg matchen på tv utan ljud. Vad gäller Rickys jättechans såg det på reprisen ut som om bollen touchar varbergsförsvararen som är alldeles framför Ricky, vilket gör det svårt för honom att få till ett vettigt avslut.

    Svara

  2. 18 september, 2013 @ 23:07 Galento

    De 6.000 lär inte komma tillbaka. Inte ens om de får en tjuga för besväret. ÖIS modell 2013 måste vara den största floppen i klubbens historia. Vi har visat gång efter annan efter sommaren vår oförmåga att vinna matcher, ens mot bottenlag, och att göra mål. Ändå skriver vi treårskontrakt med tränaren.

    Svara

    • 18 september, 2013 @ 23:56 Anonym

      —och flyttar upp mediokra juniorer och sabbar hela ungdomssatsningen. ÖIS lär få svårt att rekrytera juniorer.

  3. 19 september, 2013 @ 00:18 Galento

    Nästa år mindre bidrag, färre sponsorer, lägre publiksiffror. Nya spelare som ska kontrakteras för kaffepengar. Risken är uppenbar att vi är ett nytt Gårda BK.

    Svara

  4. 19 september, 2013 @ 00:29 A

    Sedan när har Ricky haft skärpa? Jag kan inte minnas en enda match där Ricky är ngt att satsa vidare på. Visst, han har lite speed, men det härnder i princip ingenting när han får bollen. I bästa fall går bollen till en lagkamrat men allt som oftast mynnar det ut i så gott som ingenting. Ricky är dessvärre inte den enda spelaren som saknar skärpa. Hade Emil haft en uns av skärpa kanske han hade gjort 10 mål den här säsongen, men återigen, det händer i princip ingenting.

    I bästa fall får vi kvala i år och sedan får vi se vad som händer. Jag tycker det är tragiskt att se ÖIS förfall de senaste åren. Men likväl står jag där och lider på läktaren varje match ändå. Man försöker stötta så mkt det går, men ibland är det tung och jag vill bara skrika ut vad jag känner och tycker. Som tur är det ngt håller emot och jag blir tvungen att bita ihop och se fram emot nästa match istället. Likdant gör jag nu. Nästa match tar vi dom….

    A

    Svara

  5. 19 september, 2013 @ 04:08 Galento

    Jag känner mig så j-a sviken av det här laget. Massor av människor och företag ställer upp och sponsrar en gratismatch. Nära 6000 personer på läktarna. Men elva spelare som står på hälarna, inte rör sig eller söker upp fria ytor. Är det för lite begärt att de bjuder tillbaka lite och fajtas i 90 minuter? Ja, jag vet. De har dåligt självförtroende och det knyter sig bla bla… Men någon gång borde väl rädslan att misslyckas övervinnas? I andra halvlek såg det uppgivet ut. Det känns som man inte tror på det här längre. Leinar tar pappaledigt mitt under den viktigaste perioden under säsongen – och om man ska vara lite drastisk – i en tid då klubbens framtid som elitlag står på spel. Det känns som han redan kastat in handduken och det säger en del om hur det står till i klubben.

    Svara

    • 19 september, 2013 @ 12:17 Roy

      Snicksnack. Stort av Leinar att ta ledigt. Han om någon lider nog allra mest men killen måste få vara ledig när han får barn. Håller inte med om att dom inte gör sitt yttersta. Förmågan är problemet just nu.
      Herregud vad det ska målas upp svarta bilder. Åker vi ur så gör vi det och då är det bara å jobba vidare på den inslagna vägen med unga killar och en röd tråd. Klarar vi oss så är det kalasbra men Öis går inte under för att vi åker ur. Det är ingen höjdare självklart men vi reser oss alltid. Vi är Öis!
      Stötta och kämpa!!

    • 19 september, 2013 @ 12:19 Roy

      Och om dom där 6000 personerna som ”ställer” upp och kommer på en match om året skulle komma varje gång så skulle förutsättningarna ändras rätt så drastiskt rent ekonomiskt. Och då kanske vi inte skulle ligga där vi ligger.

    • 19 september, 2013 @ 18:12 A

      Helt sant att ÖIS inte går under eller att jorden förfallet om ÖIS åker ur. Samtidigt kan jag inte låta blir att tycka det är tragiskt att se förfallet. ÖIS är för mig och flera andra i Sverige ett lag som ska hålla till inom svensk elitfotboll och inte en en skitserie längre ner. Ju längre ner en klubb håller till desto mindre intresse blir det för klubben. Till slut leder det till totalt förfall då varken intresse eller pengar finns i klubben. Då kan man fråga sig hur roligt det är att vara ÖISare?

      Jag anser att vissa inom vår klubb har misslyckats kapitalt med sitt uppdrag och bör ställa sin plats till förfogande. Dessvärre har jag inget förslag på namn till valberedelen ännu men det kan knappast bli värre än det som är. Jämför man med exempelvis Hammarby så håller dom på att rensa totalt i sin styrelse. Anledningen till att Bajen rensar är pga av att klubben misslyckats med att gå upp i Allsvenskan. Anledningen till att vi behöver rensa är pga av att vi har misslyckats de senaste åren och dessutom inte är långt ifrån att bli ett lag som pendlar mellan 1an och superettan. För inte så många år sedan var vi missnöjda med att spela i Superettan. Om nuvarande styrelse sitter tror jag inte steget är speciellt långt till att vi skulle vara missnöjda om vi spelade i div 2. Sakta men säkert sänker vi kraven beträffande serietillhörighet. Det krävs ngt nytt för att väcka den här osunda mentaliteten.

      Jag kräver inte att huvuden ska rulla då jag tar för givet att var och en gjort sitt bästa. Uppenbarligen har det inte räckt till och därför befinner vi oss i den nuvarande situationen. Som utomstående kan man ifrågasätta kompetensen hos nuvarande beslutsfattare. Om inte annat kanske man ska få in nya röster som är pigga och brinner för ngt. Just nu verkar det som att lågan har slocknat hos vissa och därför bör men enligt mig ställa sin plats till förfogande. En styrelsepost innehas inte på livstid. Känner man att andra sysslor är mer prioriterade kanske man inte sitter på rätt plats. Vi är trots allt fortfarande en elitklubb och inte en div 5 klubb. På ngt sätt måste det återspeglas högre upp i hierarkin.

      A

    • 19 september, 2013 @ 21:41 Anonym

      Det där var flummigt så det räckte. Vilka är det som lågan har slocknat hos? Vilka bör ställa sina platser till förfogande? Tror du att någonting i vår taskiga situation förändras om vi säger att vi ska vara ett topplag i allsvenskan varje år? Flum.

    • 20 september, 2013 @ 00:19 A

      Jag kan förtydliga för dig enkom:

      Elitfotboll är bara Allsvenskan utan även SUPERETTAN.

      Vilka som ska ställa sina platser till förfogande?:
      Inte är det sanitetsansvarig vid ÖIS gården jag syftar på i alla fall.

      Om vi har fler supportrat som dig som vägrar ställa kravet att vi ska tillhöra svensk elitfotboll då är inlägget verkligen riktat till dig.

      A

      A

  6. 19 september, 2013 @ 04:10 Galento

    ”…för mycket begärt…” så klart.

    Svara

  7. 19 september, 2013 @ 16:42 Galento

    Jag skrev att företag och människor ställer upp och menade givetvis då de som bidragit ekonomiskt. Har aldrig skrivit att några 6000 ” ställer upp”. Jag är en stor beundrare av Leinar både som spelare och människa men jag förstår inte ” storheten” att ta pappaledigt när klubben behöver honom som bäst. Vadå måste få vara ledig när han får barn? Ett par timmars träning om dagen bör ju gå att kombinera med en nybliven papparoll. Men det står honom fritt att välja. Och, nej, ÖIS går inte under om vi åker ur Superettan men det är inte bara att springa hem Söderettan med nya ungdomar och på den ”inslagna vägen”. Man bör nog inse det allvarliga i en degradering, sportsligt men framför allt ekonomiskt. Men självfallet ska vi stötta och kämpa.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se