Ödesmatch på Stadsparksvallen

20 matcher spelade. Sex återstående. Med de förutsättningarna ligger ÖIS U19-lag på säker mark – men med ”bara” fem poäng ned till första lag under strecket. Detta lag ställs man mot i eftermiddag.

För en vecka sedan tappade ÖIS tre blytunga poäng borta mot Östers IF. Rasmus Tengfjord gav sitt lag ledningen med kvarten kvar, men när matchen var slut hade hemmalaget vänt och vunnit matchen med 3-2. En svidande förlust som Johan Mattsson, tränare, i en efterföljande intervju här på Sambadefensiv inte alls tyckte hade speglat matchen.

I eftermiddag har laget chans till revansch. För motståndet står Jönköpings Södra och denna gång är matchens betydelse extra stor. Tre av seriens totalt 14 lag hamnar nämligen under det nedersta strecket – och vid händelse av en förlust är ÖIS två tunna poäng från att trilla ur då det är just J-Södra som ligger och jagar där bakom.

Skulle man iställa vinna tar man ett bastant kliv mot fortsatt existens i U19 Allsvenskan. Vid ett sådant scenario har man åtta poäng att gå på med fem omgångar kvar. Åtta poäng som i bottenstrid torde räcka väldigt, väldigt långt med tanke på den skrala poängskörd som jumbolagen förväntas ta.

Under slutspurten kommer man att tvingas klara sig utan tre av de a-lagsspelare som under säsongen varit nere och hjälpt till. Det är nämligen beslutat att dessa enbart kommer lägga sitt fokus på a-truppen för att hjälpa till i kampen om överlevnad i Superettan.

*Carl Hawunger, mittback, tio matcher i U19
*Daniel Paulson, mittfältare, okänt antal matcher i U19
Henrik Carlsson, anfallare, fem matcher i U19

Matchen startar klockan 15.00 och spelas på Stadsparksvallen i Jönköping.


'Ödesmatch på Stadsparksvallen' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se