Rosén: Det var hårt dömt

Adam Rosén är avstängd mot Gif Sundsvall sedan utvisningen mot Jönköpings Södra. Så här några dagar senare, då han dessutom sett sekvensen på film, är han inte enig med domaren Magnus Ahlsén. – Jag tycker att det var hårt dömt, säger han till Sambadefensiv.

Vi vet sedan tidigare att mittbacken Adam Rosén tvingas stå vid sidan av när ÖIS gästar Norrporten Arena nu på torsdag den 12 september. Det då hans röda kort automatiskt skickar honom ur truppen den kommande omgången. Allt enligt reglerna.

Vad som däremot fortfarande är oklart är om det stannar vid en matchs frånvaro eller om Disciplinnämnden väljer att bestraffa honom ytterligare.

Inget beslut om hur många matchers avstängning?

– Nej, jag har inte fått det, säger Adam Rosén. Det har inte beslutats än. Jag fick skicka in en kommentar om det hela häromdagen och det fattas väl ett beslut i veckan som kommer, hoppas jag.

Det kommer innan nästa match?

– I vilket fall som helst är jag avstängd mot Gif Sundsvall, men sedan borde jag få beskedet innan matchen efter det, i alla fall.

Var utvisningen rättvis?

– Jag tycker att det var hårt dömt. Man kan åka ut för en armbåge om man verkligen försöker sätta dit den, men jag har sett bilderna i efterhand också och det är verkligen inte min mening. Jag ser inte exakt var han kommer och jag försöker bara vinna bollen. Då råkar han komma där i full fart. Jag tycker det är hårt.

Träffar du i ansiktet?

– Det är någonstans på huvudet. Samtidigt får jag en armbåge, men det såg värre ut för honom då han började blöda lite grand.

Den ännu inte uttagna truppen lämnar Göteborg för en lång tågresa till Sundsvall redan under onsdagen. Då finns inte Adam Rosén med.

– Så blir det inte. Jag tror att det blir en tredagarsresa för dem som spelar, så jag är nog hemma och tränar.

Och tittar på TV:n?

– Ja, så klart. Om den visas, annars tittar jag på stream på nätet.


'Rosén: Det var hårt dömt' have 3 comments

  1. 7 september, 2013 @ 18:51 PriMax_ÖIS

    GIF Sundsvall – Örgryte IS sänds på på svenska spels stream. Kom ihåg att alla med spelkortet även går in gratis på SE matcherna. (visa kortet i spärren så får ÖIS 75kr av Svenska Spel)

    Hoppas Oskar hittar på något sätt att samla in de 75krx500st=37500kr som vi kunde fått in på gratismatchen.

    Svara

    • 7 september, 2013 @ 19:01 Christian Börjesson

      Såvitt jag minns det är det fullt möjligt att använda kortet även på BUS-matchen.

    • 7 september, 2013 @ 19:40 PriMax_ÖIS

      Ok, hade varit fantastiskt om vi får 500st att göra det. Antar tyvärr att många med svenskaspelkort glömmer sitt hemma bara..


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se