Söndagen bjuder in till spänning

IFK Värnamo möter Varbergs BoIS och Jönköpings Södra åker till Falkenbergs IP i jakt på en skräll. Det är dagens höjdpunkter, med rödblå ögon sett.

Omgång 26 sparkades igång med ÖIS möte med Ängelholms FF, men de flesta matcherna spelas i dag med start klockan 17.00. Faktum är att fem av omgångens åtta matcher avgörs under eftermiddagen. Övriga två spelas det kommande dygnet.

Bland annat skall Gif Sundsvall åka till Tele2 Arena för att försöka hålla fyrpoängsavståndet till utmanaren Degerfors IF intakt. Går resultaten med dem kan de mer eller mindre säkra kvalplatsen samtidigt som de vid förlust får finna sig i att gå en stenhård höst till mötes, där man då skall minnas att Sundsvall under flera säsonger har tappat i stort sett allt under sena hösten och med det satt ut det stora fällbenet på sig själva.

Men det är inte där Örgrytes fokus ligger. Marcus Lantz och kompani lägger förmodligen betydligt större vikt vid att bevaka de tre andra bottenlagens förehavanden. Bland annat vilar säkerligen ett brett öga på Jönköpings Södra som ju beger sig till Falkenberg för att möta en allsvensk aspirant, men matchen som mest av allt är av rödblått intresse är kvalplatsmötet mellan IFK Värnamo och Varbergs BoIS.

De båda är nämligen i högsta grad ett jagat byte. Med 25 inspelade poäng – vilket stämmer in på båda klubbarna – är marginalen två poäng till platserna som leder mot Division 1. Men matchen innehåller en extra krydda. Det segrande laget har nämligen chansen att kliva upp på säker mark om Falkenbergs FF gör det de ”borde göra”. Tar FFF tre poäng mot J-Södra kommer vinnaren ur kvalplatsmötet att gå upp på säker mark, åtminstone tillfälligt.

__________________
17.00 Falkenbergs FF – Jönköpings Södra
17.00 IFK Värnamo – Varbergs BoIS
17.00 Ljungskile SK – Degerfors IF
17.00 Assyriska FF – Gais
18.45 Hammarby IF – Gif Sunsdsvall


'Söndagen bjuder in till spänning' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se