Syrianska första lag att trilla ur Allsvenskan

Det har varit klart ett längre tag – åtminstone i praktiken, men nu står Syrianskas degradering fullbordad. Efter dagens förlust mot Brommapojkarna finns det inte längre någon möjlighet att hålla sig kvar i Allsvenskan.

Dagens förlust innebär att Syrianska tillhör Superettan nästa säsong

Sedan tidigare vet vi att IK Sirius kommer att lämna Norrettan för spel i Superettan den kommande säsongen – det blev klart i den 23:e omgången. De har runnit igenom säsongen på samma sätt som ÖIS gjorde under fjolåret då även de tog steget upp till Superettan efter en serie utan någon tillstymmelse till motgång.

Efter dagens match på Södertälje Fotbollsarena kan vi skriva in ännu en klubb att tillhöra Superettan 2014. Syrianska FC har visserligen varit ett lag i total kris hela den här säsongen – men nu finns det inte längre någon teoretisk chans att hålla sig kvar i den högsta serien. Hemmaförlusten (1-2) mot IF Brommapojkarna blev matchen som gjorde det h-e-l-t klart – Syrianska FC åker ur Allsvenskan efter att ha tillhört densamma sedan 2011.

I och med det kan man även se fram emot två intressanta duster mellan nyss nämnda Syrianska FC och rivalen Assyriska FF som ju redan återfinns i serien. De båda har Södertälje som hemvist och dessutom håller de båda till på just Södertälje Fotbollsarena. Matcher som har potential att höja pulsen på Superettan.

Men ytterligare två lag skall ansluta till serien. Ett lag från Allsvenskan och ett från ÖIS förra serie – Söderettan. Här är det dock helöppet och än så länge omöjligt att veta vilket ytterligare lag som åker ur Allsvenskan respektive segrar i Division 1 Södra.

I Allsvenskan går racet mellan tre klubbar. Av trion Gefle IF (26 poäng), Östers IF (25 poäng) samt Halmstads BK (24 poäng) skall ett lag klara sig kvar, ett lag hamna på kvalplats och ett lag åka ur. Då samtliga har fem matcher kvar att spela går det alltså ännu inte att fastslå vilket lag som hamnar var, och det skulle dessutom kunna bli så att åtminstone IF Brommapojkarna (30 poäng) trillar ned i nedflyttningssnacket om resultaten skulle gå åt det hållet.

Husqvarna FF just nu etta i Söderettan

Vad gäller Söderettan är det just nu så att nykomlingen Husqvarna FF (41 poäng) innehar kommandot. På andra plats ligger IK Oddevold blott två poäng bakom. Därefter är det ett getingbo utan dess like och alla klubbar ned till sjätteplacerade IS Halmia (34 poäng) har en chans att åtminstone nå kvalplats.

Lagen med störst chans och de som det i första hand handlar om är dock ettan Husqvarna, tvåan Oddevold och trean Trelleborgs FF (38 poäng) som under sommaren gjorde klart med det tidigare Serie A-proffset Edward Ofere. På sex matcher har han gjort fem mål, lika många som Karlstads BK:s främste målskytt Timmy Vilhelmsson.


'Syrianska första lag att trilla ur Allsvenskan' har en kommentar

  1. 30 september, 2013 @ 15:22 Rude Boy

    Alltid något att fröjdas åt.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se