Tabellen tätnar – tre poäng till säker mark

Jönköpings Södra förlorade och IFK Värnamo kryssade mot Varbergs BoIS. Två resultat som gör att bottenskiktet tätnar. Nu har dessa lag exakt samma poäng – tre mer än ÖIS.

Vi går en spännande, intensiv och på många fronter även ångestfylld avslutning till mötes. Av säsongens 30 omgångar återstår blott fyra där ÖIS har Östersunds FK, Örebro SK, Ljungskile SK samt IFK Värnamo kvar att möta. På dessa måste poäng trilla in – annars blir det spel i Söderettan 2014.

Men vägen dit är inte omöjlig. Det räcker med en trepoängare, sedan är ÖIS med på allvar igen. För det har man att tacka dagens resultat. Trots den totalt sett knaggliga säsongen kommer en ny chans varje vecka. En ny chans att ta sig över det där strecket.

Det är blott tre poäng till kvalplats. Det är inte heller mer än tre poäng upp till säker mark. På grund av Falkenbergs seger över Jönköpings Södra och krysset mellan IFK Värnamo och Varbergs BoIS ter det sig nämligen så att denna trio har 26 poäng vardera. I dagsläget är det endast målskillnad som skiljer lagen åt.

Upprinnelsen är en händelserik drabbning av det tidigare nämnda bottenmötet. Efter paus synade David Björkeryd sitt andra gula kort för kvällen och bara minuter därpå satte Varbergs BoIS, vad man trodde, det avgörande 3-1-målet. Men hemmalagets reducering kom i den 82:a matchminuten och som om det inte vore nog kom även kvitteringen innan slutsignalen ljöd. 3-3 på Finnvedsvallen – ett resultat som innebär att bottenstriden stramas åt än mer.

Kampen kommer fortsätta ända in i slutet.

Dessutom med ett ÖIS tätt där bakom.


'Tabellen tätnar – tre poäng till säker mark' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se