U19 derbyspelar mot Gais (uppdaterad)

När lagen möttes senast vann Gais med utklassningssiffrorna 9-3. På lördag är det chans till revansch. Matchen spelas på Öisgårdens konstgräs och startar klockan 17.00.

Med fem matcher kvar av säsongen är bottenskiktet i U19 Allsvenskan fortsatt ett enda stort getingbo. Jumbon Lunds BK är avhängda men i övrigt är det bäddat för tabellförändringar. Landskrona BoIS som för närvarande ligger på åttonde plats kan med stor sannolikhet pusta ut – men niondeplacerade Östers IF får fortsatt hålla koll på det som sker nedanför.

Vad gäller ÖIS är det kniven mot strupen. De 20 inspelade poängen räcker inte längre än till en elfte plats. Det är på rätt sida nedflyttningsstrecket, men i och med förlusten mot Jönköpings Södra i helgen som var har man nu bara två poäng att gå på. Hotet om att slinka ned bland bottentrion och åka ur landets högsta serie finns således där.

Synonymt med a-laget är därför att återstoden av säsongen är livsviktig. Den kan liknas vid fem cupfinaler. Den första av dessa spelas redan imorgon då Gais kommer på besök. Ett Gais som är än mer utsatt. I nuläget är de inte bättre än näst sist och de 14 poängen lär behöva förbättras markant om det inte skall bli ett uttåg ur Allsvenskan.

Spontant är detta den viktigaste av de återstående matcherna. Dels är det på hemmaplan. Dels är det ett derby. Men framför allt är det den match som ÖIS på förhand har klart bäst chans att vinna. 9-3-förlusten för några veckor sedan säger visserligen att skillnaden mellan lagen inte är stor, men sett till vad ÖIS i övrigt har kvar att möta lär Gais vara det enklaste motståndet.

Beslutet om att Henrik Carlsson, Daniel Paulson och Carl Hawunger trots möjligheten inte skall hjälpa U19 något mer under året kvarstår och därför får Johan Mattsson lita till andra spelare. Tid för de äldre, mer rutinerade, spelarna att kliva fram och ta ansvar.

Matchen spelas imorgon lördag den 20 september. Avspark sker klockan 17.00 på Öisgården.

Uppdatering: Skrivfelsnisse har varit i farten. Matchen spelas inte imorgon lördag, utan senare i eftermiddag. Matchstart är alltså 17.00 i dag, fredag.


'U19 derbyspelar mot Gais (uppdaterad)' have 5 comments

  1. 20 september, 2013 @ 09:26 Märkligt beslut

    Varken Carlsson eller Hawunger fanns med i truppen i onsdags när A-laget spelade mot Varberg. Det har inte varit någon U21-match i veckan så ingen av killarna har spelat match de senaste dagarna. Frågan är då varför de inte förstärker U19 som spelar årets viktigaste match(?) i dag.

    Men med tanke på den dåliga ekonomin kanske klubben tycker det är lika bra att man åker ur så att man kan spara in pengar nästa säsong? Jag hoppas naturligtvis att klubben inte har sådana tankar och att det är andra orsaker som ligger bakom beslutet. Om Sambadefensiv har möjlighet att ställa frågan till Kent hade det varit intressant att höra svaret och motiveringen till beslutet.

    Svara

    • 20 september, 2013 @ 09:47 Christian Börjesson

      Har redan rotat i det där, men vissa saker har kommit emellan. Text lär komma inom närmsta dagarna.

  2. 20 september, 2013 @ 12:32 Rude Boy

    Vad i helvete är det frågan om? Gais ska ha stryk i alla serier.

    Svara

  3. 20 september, 2013 @ 13:14 Zappa

    Matchen spelas idag Fredag kl 17:00!!

    Man undrar ju hur mycket det påverkar gruppen i A-laget, om två spelare som inte ingår i ngn matchtrupp, missar en träning för att förstärka U19. Dessutom har varken Henke lr Calle spelat ngn match sedan 3/9 (U21 mot Djurgården). Alltså snart TRE veckor utan match för dessa killar!!!

    Känslan är ju att de som tagit detta beslut, varken bryr sig om killarna och deras matchform eller om ÖIS skall spela kvar i U19 Allsvenskan 2014.

    Svara

  4. 21 september, 2013 @ 01:05 Krille

    Kämpa på U 19 med det ni har.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se