U19 på väg ur Allsvenskan

Med fyra omgångar kvar att spela är ÖIS U19 numer på nedflyttningsplats. Det sedan Jönköpings Södra besegrat Östers IF (2-1) på bortaplan.

Det blir en minst sagt nervig avslutning på säsongen. 22 av 26 omgångar har spelats vilket betyder att det endast återstår fyra omgångar. Fyra omgångar där ÖIS är tvungna att plocka del poäng för att inte åka ur U19 Allsvenskan. Sådan är verkligheten sedan Jönköpings Södra under gårdagen puttat ned ÖIS under det nedersta strecket.

Men det har varit på gång ett tag. Lagen nerifrån har närmat sig för var omgång som passerat och när derbyförlusten (2-4) under fredagskvällen var ett faktum hade J-Södra chansen att gå om vid seger över Östers IF. Visserligen tog hemmalaget ÖIF ledningen i den match som för övrigt spelades på Värendsvallen, men tack vare två snabba mål innan paus kunde J-Södra ta hem de tre poängen och på ÖIS bekostnad därmed kliva upp på säker mark.

Nu är goda råd dyra. För att hålla sig kvar i U19 Allsvenskan vill det till att man åter tar sig förbi J-Södra, dit det i dagsläget är en poäng. Härnäst väntar bortamatch mot mittenplacerade Halmstads BK samtidigt som J-Södra den första oktober åker till Gaisgården för att möta nästjumbon Gais.

Därefter väntar hemmamatch mot Kalmar FF, bortamatch mot Kristianstads FF och slutligen även hemmamatch mot BK Häcken den 19 oktober klockan 15.00.


'U19 på väg ur Allsvenskan' have 5 comments

  1. 22 september, 2013 @ 11:19 PriMax_ÖIS

    Är inte detta bara en naturlig följd av att våra ungdomar tidigt får spela i U21 och A-laget?? Vi borde ju fortfarande vara attraktiva för ungdomar om de vet att steget upp inte är långt.

    Svara

    • 22 september, 2013 @ 11:26 Felix Jonsson

      Ett bra A-lag är inte alltid en garant för att det går bra för ungdomarna. Vi har ett ungt A-lag och visst hade spelare som Daniel Paulson, Henrik Carlsson och Carl Hawunger varit bra för juniorerna att ha i slutspurten. Nu har man dock av någon anledning gjort valet att dessa spelare bara ska spela med A-truppen nu när det är skarpt läge.

  2. 22 september, 2013 @ 12:02 Daniel K

    Hur viktigt är det för ÖIS att U19 ligger i allsvenskan?
    Om en degradering gör att ÖIS hamnar ännu längre ner i näringskedjan om att locka till sig tallanger så är det ju skit..
    Eller satsar man helt och hållet om att locka talangerna med A-kontrakt där de får spela U21 och förhoppningsvis ett och annat inhopp i s1/se?
    Ur den aspekten är det säkert billigare om även U19 ligger i en mer regional serie.

    Svara

  3. 22 september, 2013 @ 19:55 Harry

    Med tanke på spelare som slutat, spelare som är skadade och de U19 spelare som inte får spela med U19 ( totalt 7, allt som allt om jag räknar rätt) så är det bara att bita ihop och med de spelare som är kvar göra det bästa av läget.
    Våren 2013 fram till sommaren gick laget som tåget, det skillde bara 3 poäng mellan IFK och ÖIS strax före midsommar.
    Känndes som man kunde ta för sig och stå upp mot de flesta lag i juniorallsvenskan.
    Det är kanske inte så konstigt att det varit tufft för U19 efter sommaren, röster på öisgården säger att det är upp till de spelare som är kvar att ta för sig.
    Jag kan hålla med men med 7 spelare borta så kanske det inte är så lätt, hade det varit 2-3 så hade jag inte gått emot men detta är ett tufft läge de befinner sig i.
    Nu är det 4 matcher kvar och jag hoppas att killarna tar sig samman och tar de poäng de behöver för att hänga kvar.
    Stå upp nu…….

    Svara

  4. 24 september, 2013 @ 00:23 Bosse

    Allt är visst skit för ÖIS just snart dags att lägga sig ner och dö?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se