U19 poänglösa i Jönköping

Det blev ingen rödblå seger på Stadsparksvallen. Således inte heller någon distansering ned till Jönköpings Södra med fem matcher kvar att spela. Istället vann J-Södra med stora siffror – 4-1 – och jagar nu ÖIS U19 på allvar.

Vi skrev om det tidigare under förmiddagen. Dagens match på Stadsparksvallen var av stor dignitet då ÖIS vid seger hade fått andrum inför de avslutande matcherna. Tre poäng i bagaget hade inneburit en överhängande chans att eliminera de allra flesta risker att trilla ur högsta serien – U19 Allsvenskan Södra.

Efter dagens förlust har fempoängsavståndet ned till just Jönköpings Södra på nedflyttningsplats strypts till två. Det säger sig självt – två poäng på fem matcher är som en droppe i Atlanten. ÖIS är från och med nu i högsta grad medräknat i snacket om vilken trio av lag som tvingas gå ned ett hack i seriesystemet.

2-1 blev till 2-3 på mindre än en kvart mot Östers IF och helgen därpå går man fullständigt på nocken mot Jönköpings Södra. Mer behövs inte för att det skall blåsa obehagliga vindar hösten ut.

- Dålig första halvlek med få ljusglimtar, skriver huvudtränare Johan Mattsson i ett SMS. Andra halvlek betydligt bättre med bättre energi och bud på fler mål.

Men ÖIS hade bränt sina broar redan innan paus. Att vända ett tremålsunderläge, dessutom på bortaplan, är i de allra flesta fall en övermäktig uppgift. Inget undantag denna gång.

Tröstmålet kom genom Rasmus Tengfjord sedan han rullat in en straffspark framfixad av Felix Jigliden Larsson, men hemmalaget överlistade Lukas Thell vid ytterligare ett tillfälle vilket inte bara fullbordade storsegern utan även drog ned ÖIS i de realistiska nedflyttningsdiskussionerna.

Framöver blir det ett race mellan dessa båda aktörerna. Bara framtiden vet hur det slutar.

Jönköpings Södra – ÖIS 4-1 (3-0)

ÖIS: Rasmus Tengfjord (straff)

ÖIS startelva: 5. Kevin Zorba, 7. Rasmus Tengfjord, 8. Felix Jigliden Larsson, 11. Max Carlsson, 12. Lukas Thell (mv), 14. Meriton Qoraj, 15. Anton Dahlgren, 20. Faramarz Gosheh, 22. Gustav Hedlund, 24. Edvin Engberg, 27. Pascal Olsson (1. Ludvig Bengelsdorff, 16. Wilmer Melander, 17. Michel Garis, 18. Andreas Berntsson, 19. Magnus Brolin)


'U19 poänglösa i Jönköping' have 4 comments

  1. 15 september, 2013 @ 00:27 Fundersam

    Förstår inte varför Hawunger och Henke inte är med och förstärker U19. De har ju inte spelat med A-laget de senaste veckorna. Är det inte viktigt för klubben att U19 håller sig kvar i juniorallsvenskan eller är det andra orsaker somligger bakom beslutet att inte låta de unga spelarna i A- truppen vara med och förstärka U19?

    Svara

    • 15 september, 2013 @ 09:31 Anonym

      Med tanke på att varken Hawunger eller Henke platsar ännu i en A-lagsstartelva, borde de fortsätta spela U19. Vi såg ju alla hur det gick med Henke när han flyttades upp, det håller inte ännu. Paulsson har haft lite flyt det sista men kan mycket väl redan ha toppat sin kapacitet. Dock bidrar han till mål och bör därför få fortsatt speltid i A-laget. Juniorerna åker ur med nuvarande startelva.

  2. 15 september, 2013 @ 18:26 Sebbe

    ÖIS kan ju inte direkt anklagas för att vara en intelligent klubb, vad gäller handhavandet av spelare. På olika nivåer. Fullständigt genomkorkat att låta U 19 klappa igenom serien när det finns spelare att sätta in. Ryktet om hur kassa ÖIS är på att vårda spelare är redan vida spritt och det lär inte bli lättare att få unga talanger till ÖIS när de åkt ur Allsvenskans U 19. Tyvärr är jag även fortsatt övertygad om att A-laget spelar division ett-fotboll nästa säsong. Seriösa klubbar månar om eget ungt material, och om att få tillskott på talangfulla spelare. Uppflyttningar av ofärdiga spelare sprider lätt och snabbt ett löjets skimmer över ÖIS.

    Svara

  3. 16 september, 2013 @ 00:02 Anonym

    Det är inte samma lag som Sören haft vad gäller U19.Hawunger,Henke, Haradsson, Oskar,Leo och Paulssson, sex stycket finns inte kvar med denna laget som spela samma serie som förut. DET FINNS BARA EN FRÅGA ,vill klubben verkligen att laget spela junior allsvenska nästa år? Som det ser ut så svaret nej,Eller måste klubben reagera annat..nu med en gång annars kommer klubben att tappas alla unga talanger nästa år ,

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se