U19 storförlorade i Halmstad

Förlust efter förlust avlöser nu varandra. I dag förlorade U19 mot Halmstads BK med 6-0. Det innebär att laget fortsatt är på nedflyttningsplats.

Allt mer talar för att U19 spenderar säsongen 2014 utanför Allsvenskan. Det sedan laget i dag än en gång gått poänglösa av planen. Halmstads BK vann rättvist med tennissiffrorna 6-0 efter tre mål i vardera halvlek.

Resultatet innebär säsongens 15:e nollpoängare, men framför allt att ÖIS fortsatt är på nedflyttningsplats. Ljuspunkten går att finna i att det bara är en poäng upp till Jönköpings Södra som för närvarande är närmsta lag på rätt sida strecket, men då skall man veta att J-Södra för närvarande har en match till godo. De möter nämligen Gais om bara några dagar.

Trots att ÖIS i mitten av andra halvlek genomförde tre byten och satte in det som fanns att tillgå på avbytarbänken fick de aldrig något grepp om matchen. Istället rullade hemmalaget in 5-0 på straff varpå överkörningen fullbordades med 6-0-målet en stund därpå. Ett mål som till det stora hela spelar mindre roll men som ändå sätter ton för fortsättningen.

Kanske är dagarna i U19 Allsvenskan räknade. Chansen till överlevnad finns – så väl praktiskt som teoretiskt – men då måste poängen helt sonika börja trilla in. Kvar på säsongen återstår bara tre matcher, närmast hemmamatch mot Kalmar FF den tredje oktober.

ÖIS laguppställning: 1. Ludvig Bengelsdorff, 5. Kevin Zorba, 6. Pontus Gabrielsson, 7. Rasmus Tengfjord, 8. Felix Jigliden Larsson, 12. Lukas Thell, 13. Frej Ramberg, 16. Wilmer Melander, 20. Faramarz Gosheh (K), 22. Gustav Hedlund, 24. Edvin Engberg, 27. Pascal Olsson (18. Andreas Berntsson, 23. Lukas Ulin, 25. Filip Mattsson)