U19 uddamålsförlorade på Värendsvallen

Det går fortsatt ganska tungt för U19-laget. I helgen kom säsongens 12:e förlust i mötet med Östers IF på bortaplan. Rasmus Tengfjord gjorde ÖIS båda mål – men det var inte nog då hemmalaget tilläts näta vid tre tillfällen.

Örgrytes U19-lag, numer ledda av Johan Mattsson och Calle Vredin, sumpade igår chansen att hänga på Östers IF och lagen placerade just ovan. Det sedan man inkasserat säsongens 12:e förlust (på 20 matcher).

Rasmus Tengfjord satte ledningsmålet på straff och han rullade även in 2-1-målet med kvarten kvar att spela – men det visade sig ändå inte vara tillräckligt. Fyra minuter senare kvitterade hemmalagets Lukas Quist innan samme Quist sedermera också frälste sitt ÖIF med det avgörande målet bara tre minuter från slutet.

Förlusten innebär att ÖIS fortsatt inte kan bortse från risken att åka ur U19 Allsvenskan Södra. Med 20 inspelade poäng – en pinne per match i snitt – ligger man visserligen på säker mark med fem poängs marginal, men med den bristande formen kan det snabbt ske drastiska tabellförändringar med tanke på trepoängssystemet.

Därför blir den kommande omgången extra intressant. ÖIS möter nämligen Jönköpings Södra, laget med 15 poäng och därför det mest realistiska hotet underifrån, på Stadsparksvallen om en vecka. Vinner ÖIS distanserar de sig än mer från bottentrion vilka åker ur – men vid en nollpoängare lär det bli en del konfunderade miner på träningen därpå.

1. 10 september, 2013 @ 15:28 Rude Boy

Tack för rapport! Gärna mer från ungdomslagen.

2. 10 september, 2013 @ 15:47 Rude Boy

Storseger för U17
    I ett härligt sommarväder begav sig ÖIS U17 till Landvetter för att spela seriematch mot Landvetter IS. Man har byggt en väldigt fin anläggning med två konstgräsplaner och ett stort klubbhus så det gick inte att gnälla på de yttre förutsättningarna. ÖIS fick dessutom en smakstart på matchen när Felix von Barth rann igenom motståndarförsvaret och slog in 0-1 redan i den tredje minuten. Men efter en dryg kvart kunde hemmalaget kvittera på en välplacerad straffspark.

Målet för Landvetter gjorde ÖIS lite osäkra och spelet fungerade inte riktigt i slutet av halvleken. Visserligen hade man ett stort bollinehav och tvingade fram några hörnor och farliga frisparkslägen men skärpan i de avgörande passningarna saknades och det såg ut som första halvlek skulle sluta oavgjord. Men ett par minuter innan paus kom Sebastian Laneby fri, rundade målvakten och rullade in bollen i öppet mål.

Efter Niklas taktiksnack i pausen var det ett betydligt piggare ÖIS i inledningen av den andra halvleken. Passningsspelet var mycket bättre och i den 49:e minuten kunde Sebastian Laneby göra sitt andra mål och utöka ledningen till 3-1 i ÖIS favör. Tre minuter senare var det dags igen och denna gång hette målskytten Linus Månsson och när han prickade in 1-4 kändes det som att luften gick ur de grönklädda hemmaspelarna. ÖIS fortsatte att spela bra och skapa målchanser och med dryga kvarten kvar att spela kunde Noah K fastställa slutresultatet till 1-5. En stabil seger för U17 efter en fin andra halvlek på Landvetters konstgräs.